Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta pēdējā posmā izcīna 4.vietu Supercar Lites klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nitišs Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta pēdējā posmā izcīna 4.vietu Supercar Lites klasē
Reinis Nitišs trasē

Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta (RallyX Nordic) sezonas pēdējā posmā, kas notika Zviedrijā, jaudīgākajā Supercar klasē 7700 skatītāju klātbūtnē uzvarēja WRC un Pasaules rallijkrosa čempiona Petera Solberga dēls Olivers Solbergs, kamēr Reinis Nitišs Supercar Lites klasē ieņēma ceturto vietu.

Šajā posmā debiju piedzīvoja Eiropas rallijkrosa čempions Reinis Nitišs, kura rīcībā bija SRT komandas sagatavotā Supercar Lites automašīna.

Pēc trīs kvalifikācijas braucieniem Reinis bija otrais, piekāpjoties Kevinam Eriksonam, kamēr sesto vietu ieņēma Nitiša komandas biedrs Vasīlijs Grjazins. Pēc tam sekoja pusfināla braucieni, kur pirmajā pusfinālā nepārspēts palika Eriksons, bet otrajā pusfināla braucienā ātrākais bija Nitišs.

Trešajā pusfinālā ceturto vietu izcīnīja Grjazins, kas liedza sportistam iekļūt finālbraucienā. Finālā ātrākais bija Markus Hoglunds, bet ceturto vietu izcīnīja Nitišs, kurš no Hoglunda atpalika 12,4 sekundes.

Ātrākajā Supercar klasē kvalifikācijā visvairāk punktus izcīnīja Tomas Brintesons, aiz sevis atstājot Oliveru Eriksonu un Robinu Larsonu. Tikai piektais bija Olivers Solbergs, kurš otrajā kvalifikācijā pārsita riteni.

Pirmajā pusfinālā ātrākais bija Solbergs, kamēr otrajā pusfinālā uzvarēja Filips Germans.

Finālā neķerams bija Solbergs, kurš pēc starta izvirzījās vadībā un finišā Larsonu apsteidza par 11 sekundēm, bet trešās vietas ieguvējs Filips Germans zaudēja 48 sekundes. Pēc šīs uzvaras 17 gadus vecais Solbergs nodrošināja sev RallyX Nordic čempiontitulu. Šī sportistam šogad bija trešā uzvara sešos posmos.