Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL pirmās nedēļas labākais - Metjūzs

Andrejs Siliņš

NHL pirmās nedēļas labākais - Metjūzs
Ostons Metjūzs, Foto: AP / Scanpix

LETA. Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Ostons Metjūzs atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas regulārā čempionāta pirmās nedēļas labāko spēlētāju, kamēr otrās zvaigznes gods tika Čikāgas "Blackhawks" kapteinim Džonatanam Tēvsam, bet par trešo zvaigzni kļuva Dalasas "Stars" vārtsargs Bens Bišops.

Metjūzs trīs spēlēs guva piecus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, palīdzot "Maple Leafs" izcīnīt divus panākumus.

Sezonas pirmajā spēlē pret Monreālas "Canadiens" (3:2) viņš guva divus vārtus, tostarp uzvaru nesošos pagarinājumā, tad izcēlās ar 1+1 zaudējumā pret Otavas "Senators" (3:5), kā arī iemeta divas ripas un divas reizes asistēja partneriem uzvarā pār Čikāgas "Blackhawks" (7:6), arī šajā mačā Toronto komandai panākumu gūstot pagarinājumā.

Spēle pret "Blackhawks" Metjūzam bija otrā karjerā, kurā viņš nopelnījis četrus rezultativitātes punktus. Pirmo šādu maču viņš aizvadīja 2016.gada 12.oktobrī, kad savā NHL debijas mačā iemeta četras ripas Otavas kluba vārtos.

Metjūzs kļuvis par septīto "Maple Leafs" spēlētāju kluba vēsturē, kurš sezonas pirmajās trīs spēlēs izcēlies ar vismaz diviem rezultativitātes punktiem.

Tikmēr Tēvss trīs mačos guva piecus vārtus un reizi asistēja partnerim, palīdzot Čikāgas komandai izcīnīt divas uzvaras. Sezonas pirmajā mačā "Blackhawks" uzbrucējs guva vārtus un piespēlēja, palīdzot uzvarēt "Senators" komandu (4:3). Tikmēr panākumā pret Sentluisas "Blues" (5:4) viņš izcēlās ar karjerā piekto "hat-trick", pagarinājumā iemetot arī uzvaras vārtus, bet zaudējumā pret "Maple Leafs" (6:7) viņš iemeta vienu ripu.

"Blackhawks" visos trīs mačos bija spiesta spēlēt pagarinājumu.

Visbeidzot Bišops divās spēlēs atvairīja 62 no 63 metieniem, palīdzot "Stars" komandai izcīnīt divas uzvaras. Viņš tika galā ar 30 Arizonas "Coyotes" metieniem (3:0), kā arī atvairīja 32 Vinipegas "Jets" metienus (3:1).

Bišops šajos mačos atvairīja 98,4% metienu, vidēji spēlē ielaižot 0,5 ripas.

Izmantotie resursi:
LETA