Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Francija piekto reizi pēc kārtas triumfē Nāciju motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Francija piekto reizi pēc kārtas triumfē Nāciju motokrosā
Cīņas Nāciju motokrosā ASV. Foto: mxgp.com

Latvijas komandas šoreiz sacensības izlaižot, prestižajā Nāciju motokrosā (MXoN) piekto gadu pēc kārtas triumfējusi Francijas izlase, ko pārstāvēja tādas šī sporta veida zvaigznes kā Gotjē Polēns, Dilans Ferandiss un Žordi Tiksjē.

Nāciju motokross norisinājās jau 72. reizi, šoreiz notiekot ASV, Mičiganas štata "RedBud" trasē. Uz starta stājās dalībnieki no 30 valstīm, lai gan Latvijas sportisti šoreiz palika mājās un cīņā nedevās. Savā starpā sacentās gan ātrākie pasaules motokrosa čempionāta braucēji, gan dalībnieki no citiem seriāliem.

19 ātrāko valstu komandas kvalificējās finālsacensībām, kā arī vēl viena izlase tika pielaista pēc uzvaras "B" finālā. Interesanti, ka tā bija Puertoriko komanda, ko pārstāvēja slavenais veterāns Treviss Pastrana kopā ar cīņu biedriem Kevinu Vindhemu un Raienu Saipsu.

Pirmajā finālbraucienā tikās MXGP un MX2 klašu braucēji. Startā vadību pārņēma 2018. gada MXGP pasaules čempions Džefrijs Herlingss (Nīderlande), bet jau pirmā apļa laikā uz pirmo pozīciju pacēlās aizvadītās pasaules čempionāta sezonas MX2 klases titula ieguvējs Horhe Prado (Spānija). Herlingss kļūdas dēļ bija zaudējis vairākas pozīcijas un atkritis uz piekto vietu, tomēr spēja atgūties un uzvarēja. Otrais finišēja Gotjē Polēns (Francija), bet Prado ieņēma trešo vietu.

Otrajā braucienā piedalījās MX2 un OPEN klašu pārstāvji. Šoreiz vadību startā pārņēma Glens Koldenhofs (Nīderlande), kurš arī kļuva par sacensību uzvarētāju. Septītajā aplī otrajā pozīcijā nokļuva Hanters Lorenss (Austrālijā), arī finišējot šajā vietā, bet labs sniegums vēlreiz padevās Prado, kurš pēc starta bija otrais, bet finišā atkal ieguva trešo vietu.

Savukārt trešajā braucienā sacentās MXGP un OPEN klašu sportisti, un šajā cīņā arī noskaidrojās Nāciju kausa ieguvēji. Startā pirmajā vietā izrāvās Alesandro Lupino (Itālija), bet Koldenhofs, kurš tobrīd bija trešais, jau otrajā līkumā pakāpās uz otro pozīciju, bet vēl nedaudz vēlāk jau pārņēma vadību. Arī šoreiz Koldenhofs finišu šķērsoja pirmais, pārspējot komandas biedru Herlingsu, kamēr trešo vietu izcīnīja Polēns.

Labākos rezultātus sasniedzot Polēnam, bet augstas un stabilas vietas gūstot arī Dilanam Ferandisam un Žordi Tiksjē, uzvaru Nāciju motokrosā sasniedza Francija. Otrajā vietā ierindojās Itālija, kuras sastāvā brauca jau pieminētais Lupino, kā arī Antonio Kairoli un Mikele Červelins. Neskatoties uz to, ka pirmajā braucienā traumu bija guvis un otrajā cīņā uz starta neizgāja MX2 klases pārstāvis Kalvins Vlānderens, patiecoties partneru Koldenhofa un Herlingsa labajam sniegumam (kopīgi sasniegtas uzvaras visās klasēs) pie trešās vietas tika Nīderlande, aiz pjedestāla atstājot Austrāliju, Lielbritāniju, mājinieci ASV un pārējās komandas.

Augsto devīto vietu izcīnīja Igaunijas komanda, kuras sastāvā cīņā devās Tanels Leoks, Hardijs Rosiorgs un Harijs Kullass.

Nāciju kausa rezultāti

VietaValsts
1.Francija
2.Itālija
3.Nīderlande
4.Austrālija
5.Lielbritānija
6.ASV
7.Beļģija
8.Spānija
9.Igaunija
10.Vācija
11.Kanāda
12.Zviedrija
13.Austrija
14.Īrija
15.Venecuēla
16.Čehija
17.Brazīlija
18.Jaunzēlande
19.Puertoriko
20.Šveice
21.Portugāle
22.Japāna
23.Argentīna
24.DĀR
25.Islande
26.Meksika
27.Ukraina
28.Gvatemala
29.Filipīnas
30.Izraēla

Visi rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/stand...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-08 09:36, pirms 6 gadiem
Prieks par igauņiem! Ļoti labs panākums!

     [+] [-]

, 2018-10-08 09:38, pirms 6 gadiem
Njā, Niderlandei reāli nepaveicās, stabili uzvarētājiem bija jābūt..

41
1 Race 3 6 COLDENHOFF, Glenn KNMV KTM
1 Race 2 6 COLDENHOFF, Glenn KNMV KTM
1 Race 1 4 HERLINGS, Jeffrey KNMV KTM
2 Race 3 4 HERLINGS, Jeffrey KNMV KTM
36 Race 1 5 VLAANDEREN, Calvin KNMV Honda

Ja Vlaanderen nebūtu problēmu ar veselību un būtu otrajā braucienā braucis, varēja finišet kaut vai 30.vietā un būtu bijuši uzvarētāji..

Francija finišēja ar 35 punktiem..
bet nu protams, ja tantei būtu riteņi..

     [+] [-]

, 2018-10-08 10:34, pirms 6 gadiem
Prieks par Igauņiem!
Protams ,ka prieks arī par Latvijas sasniegumu Nāciju motokrosā

     [+] [-]

, 2018-10-08 11:21, pirms 6 gadiem
labs mxon, amīšus izjāja savā laukumā pēc pilnas programmas. daudz pozitīvu pārsteigumu arī no eiropas braucējiem (lupino, coldenhoffs, tie paši mx2 brauceji salīdzinājumā ar mxgp). Ja nav reālu iespēju tikt A finālā, Latvijai nav jēgas piedalīties. Interesants lēmums nākamgad rīkot mxon asenē...tomēr specifiska trase ar īsu apli, grūtu apdzīšanu, skatītāju kapacitāte diezgan ierobežota, ja vien nemainīs trases konfigurāciju. Arī Ernee vietā varēja tiesības iedot kādam citam... un vispār baltiešiem jāmetās kopā un jātaisa sava profesionāla mx komanda gan mxgp, gan mx2, lai varētu pacelt interesi un vairāk ieguldītu vietējos talantos

     [+] [-]

, 2018-10-08 12:25, pirms 6 gadiem
Ne jau LV vieniigajai par daargu ssis brauciens,nebija ari LIT,FIN,NOR,BUL,RUS,BLR,HUN,POL.Zzeel protams Niiderlandi,bet taads traumatisks jau ir motokross.Prieks par igauniissiem!Prieks par Kkempella zeenu komandas uzvaru Naaciju pasaules kausaa!Veiksmi visiem LV gonssccikiem naakossajaa sezonaa!