Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" un Anglijas izlases leģenda Džons Terijs noslēdz futbolista karjeru

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"Chelsea" un Anglijas izlases leģenda Džons Terijs noslēdz futbolista karjeru
Džons Terijs pēc Premjerlīgas uzvarēšanas 2017. gadā. Foto: REUTERS/Scanpix

Par savas spožās karjeras noslēgumu šodien paziņoja "Chelsea" un Anglijas izlases leģenda Džons Terijs, kurš bija arī ilggadējs komandu kapteinis.

Angļu aizsargs Džons Terijs savā “Instagram” profilā paziņojis par karjeras beigšanu 37 gadu vecumā. Terijs savas futbola gaitas sāka kā pussargs “West Ham United” sistēmā, taču jau 14 gadu vecumā viņš pievienojās “Chelsea” akadēmijai. Tieši tur Terijs iepazina centra aizsarga pozīciju, kurā viņš bija spiests spēlēt, jo komandā neviens cits šo lomu nevarēja pildīt.

Karjerai attīstoties, Terijs tika pie iespējas 17 gadu vecumā spēlēt “Chelsea” pirmajā komandā. Viņš debitēja Anglijas kausā pret “Aston Villa”, kad nāca spēles beigās no maiņas. Par spīti debijai, Terijs netika nākamajās divās sezonās pie liela spēles laika, tāpēc 2000. gadā pievienojās īrē “Nottingham Forest” uz pusgadu. Īres periodā viņš spēlēja tikai 6 spēles.

Pēc atgriešanās klubā 2000./01. sezonā Džons Terijs nostiprināja savu lomu “Chelsea” pirmās komandas sastāvā. Viņš tika arī iebalsots par kluba labāko spēlētāju attiecīgajā sezonā. Pāris sezonas vēlāk, kad Terijs jau bija stabila pamatsastāva vērtība, jaunais “Chelsea” treneris Žuzē Mourinjo uzticēja viņam komandas kapteiņa pienākumus.

Pirmā Terija sezona kā kapteinim 2005. gadā beidzās ar Anglijas Premjerlīgas titulu un jaunu Premjerlīgas rekordu – komanda ar vismazāk ielaistajiem vārtiem. Vēlāk tajā pašā gadā viņš tika iekļauts starp sezonas 11 labākajiem spēlētājiem pasaulē. Nākamajā sezonā “Chelsea” aizstāvēja savu Premjerlīgas titulu.

Neaizmirstams moments Terija karjerā bija 2006. gadā, kad pēc abu vārtsargu traumām “Chelsea” kapteinis pēdējās minūtēs bija spiests pildīt vārtsarga pienākumus, ko viņš darīja lieliski. Nākamajās sezonās Teriju bieži mocīja savainojumi, kas bieži liedza viņam palīdzēt komandai. Par viņa otro dzimšanas dienu var saukt 25. februāri, kad līgas kausa finālā pēc sadursmes ar “Arsenal” spēlētāju Terijs uz vairākām minūtēm zaudēja samaņu, kurās gandrīz norija mēli. Par laimi, viss beidzās tikai ar vieglu izbīli, un jau vakarā Terijs atgriezās no slimnīcas, lai svinētu izcīnīto trofeju.

2012. gada aprīlī UEFA Čempionu līgas pusfināla cīņā pret “Barcelona” Terijs nopelnīja sarkano kartīti, taču, par spīti mazākumam, “Chelsea” spēja uzvarēt un kvalificēties finālam, kuru Terijam bija jāskatās no malas. “Chelsea” bez sava kapteiņa laukumā dramatiskā cīņā uzvarēja Čempionu līgas finālu pret “Bayern” pēcspēles soda sitienos.

2017. gadā, kad Terijs vairs nebija sākuma sastāva spēlētājs, “Chelsea” neparakstīja ar viņu jaunu līgumu, kas lika ilggadējam kapteinim pamest klubu. Terijam bija skaidrs, ka jaunajā komandā nevēlas spēlēt pret “Chelsea”, tāpēc pievienojās līgu zemāk esošajai “Aston Villa”. Šajā vasarā Džons Terijs bija tuvu, lai pievienotos Maskavas “Spartak”, taču pārdomāja un tagad izvēlējies beigt karjeru.

Anglijas izlasē viņš aizvadīja 78 spēles, kurās guva sešus vārtus. Terijs arī ilgu laiku bija izlases kapteinis, taču viņa paaudze izlasē ar lieliem panākumiem neizcēlās, bet gan biežāk ar skandāliem, kuros bieži iesaistīts bija arī kapteinis Terijs.

Savā karjerā Džons Terijs izcīnījis Anglijas Premjerlīgas titulu piecas reizes, vienu Čempionu līgas trofeju, četrus Anglijas kausus un vienreiz uzvarēta Eiropas līga. Karjeras turpinājumā Terijs plāno sākt strādāt par treneri. Par galvenajiem variantiem tiek uzskatīti “Aston Villa” asistenta darbs vai “Chelsea” U21 komandas galvenā trenera amats.

     [+] [-]

, 2018-10-08 01:44, pirms 6 gadiem
spēlētājs izcils, bet kā džeks mīslis...drātēt komandas biedra sievu;- necienu!

     [+] [-]

, 2018-10-08 09:09, pirms 6 gadiem
dakots rakstīja: spēlētājs izcils, bet kā džeks mīslis...drātēt komandas biedra sievu;- necienu!
Kā sievu ta šis drāza?

     [+] [-]

, 2018-10-08 11:12, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Kā sievu ta šis drāza?
Wayne Bridge.

     [+] [-]

, 2018-10-08 12:41, pirms 6 gadiem
dakots rakstīja: spēlētājs izcils, bet kā džeks mīslis...drātēt komandas biedra sievu;- necienu!
Rūpējās par komandu, ja sievas ir laimīgas, tad spēlētaji arī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-10-08 13:26, pirms 6 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: Vins tikai izpalidzeja klibam erzelim, kas tur slikts ja pati grib?
štrunts par sex, laikam jau gribelīga šī....bet ja komandas biedram tas nav vienalga, tad tiek sačakarēta komandas atmosfēra ģērbtuvēs...daļa atbalsta ragaini, daļa Džonu un komandas spēle pazūd