Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ovečkins turpina bombardēt, Austrālijas uzbrucējam vārti vēsturiskā NHL debijā

Rolands Eliņš

Ovečkins turpina bombardēt, Austrālijas uzbrucējam vārti vēsturiskā NHL debijā
Aleksandrs Ovečkins
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins ar četriem gūtiem vārtiem palīdzēja „Capitals” sagraut „Canadiens” (6:1), tāpat neapturams sezonas ievadā bijis Toronto „Maple Leafs” uzbrukums – šonakt astoņi gūti vārti pret „Rangers” (8:5).

Aleksandrs Ovečkins sezonas pirmajā spēlē bija izcēlies ar „hat-trick”, bet šonakt latiņu pacēla vēl augstāk, trīs vārtus gūstot jau pirmajā periodā. Tas ļāva Vašingtonai izvirzīties vadībā 4:0, turklāt 3:0 bija panākts jau līdz spēles trešajai minūtei. No šāda trieciena Monreāla atgūties nespēja, un Ovečkins otrajā periodā vēl guva arī savus ceturtos vārtus. Ovečkins līdz ar to pirmajās divās sezonas spēlēs guvis septiņus vārtus, turklāt viņš ir kļuvis par pirmo hokejistu pēdējo simts gadu laikā, kurš sezonu sācis ar diviem „hat-trick” pēc kārtas.

Otrā perioda izskaņā izcēlās arī Neitans Volkers, kurš guva spēles pēdējos vārtus, nokārtojot Vašingtonai uzvaru 6:1. 23 gadus vecajam Volkeram šī bija debijas spēle NHL, kurā viņš rakstīja Austrālijas hokeja vēsturi. Velsā dzimušais un Austrālijā augušais Volkers šonakt kļuva ne tikai par pirmo šīs valsts vārtu guvēju NHL, bet arī pirmo austrālieti, kurš aizvadījis oficiālu spēli šajā līgā. Volkers savus juniora gadus pavadīja Čehijā, bet pēdējās četrās sezonās spēlēja Ziemeļamerikas zemākajās līgās, kamēr pasaules čempionātos pārstāvēja Austrāliju zemākajās divīzijās.

Par rezultativitāti sezonas sākumā nevar sūdzēties arī Toronto „Maple Leafs”, kas sezonas atklāšanas mačā ar 7:2 pieveica „Jets”, bet šonakt iemeta astoņas ripas „Rangers” vārtos. Toronto grāva jau mača sākumā, izvirzoties vadībā 5:1, bet otrajā periodā Ņujorkas sastāvā trīs punktus paspēja nopelnīt norvēģis Matss Cukarelo (kopā spēlē 1+3), un rezultāts tapa neizšķirts 5:5. Taču pēdējā periodā Toronto atkal bombardēja, gūstot trīs bezatbildes vārtus. Toronto rindās divi vārti Zekam Haimenam.

Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma pirmo uzvaru guvusi Pitsburgas „Penguins”, kas ar 4:0 atstāja sausā savu pretinieci aizvadītās sezonas finālā „Predators”. Mets Marejs Pitsburgas vārtos atvairīja visus 26 metienus, kamēr Olli Māta izcēlās ar vārtiem un piespēli, bet Sidnijs Krosbijs izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Dramatiski pie punkta tika „Wild”, kas otrā perioda vidū ar 3:1 izvirzījās vadībā pret „Hurricanes”. Taču Karolīna spēja atspēlēties, un Viktors Rasks pusotru minūti līdz pamatlaika beigām arī izvirzīja to vadībā ar 4:3. Minesotai gan vēl palika laiks, un to izmantoja soms Miko Koivu, kurš milzīgā haosā vārtu priekšā pēdējā pamatlaika sekundē tomēr iedabūja ripu vārtos, panākot papildlaiku. Pēcspēles metienos gan tāpat uzvarēja „Hurricanes” (5:4).

Savu debiju NHL bez zaudējumiem turpina Lasvegasas „Golden Knights”, kas viesos ar 2:1 pieveica „Coyotes”. Šoreiz gan Vegasa nebija tālu no zaudējuma, lielāko mača daļu atrodoties iedzinējos, bet 59. minūtē Neits Šmits panāca neizšķirtu. Savukārt papildlaikā Džeimss Nīls guva savus sezonas trešos vārtus un nokārtoja Vegasas uzvaru. Nīls pagaidām guvis 75% savas komandas vārtu.

NHL spēļu rezultāti, astotais oktobris

KomandasRez.KomandasRez.
Devils-Avalanche4:1Maple Leafs – Rangers8:5
Senators-Red Wings1:2 PSPanthers-Lightning5:4
Islanders-Sabres6:3Penguins-Predators4:0
Capitals-Canadiens6:1Hurricanes-Wild5:4 PS
Blues-Stars4:2Blackhawks-Blue Jackets5:1
Coyotes-Golden Knights1:2 PCanucks-Oilers3:2
Ducks-Flyers2:3 PFlames-Jets6:3
Sharks-Kings1:4

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

Slēpts komentārs: pernambucano

  +2 [+] [-]

, 2017-10-08 09:55, pirms 7 gadiem
Priecē ka Penguins atguvās pēc sakāves un sausā uzvara Marejam. Pārējais spēles maz rausta, ja nu vienīgi Vegasas labais sākums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-10-08 09:59, pirms 7 gadiem
Vasarā svaru nometis.

  +4 [+] [-]

, 2017-10-08 10:04, pirms 7 gadiem
šonakt bija baigi daudz spēļu, 4 rīta spēles fragmentāri skatījos, jo trīs sākās 5:00 un viena 5:30.

* Hawks un Leafs labi spridzina- 2 spēlēs pa 15 gūtiem vārtiem.

* Aitinieks tiešām sācis sezonu fenomenāli- 2 spēlēs cepuru-triks un pokers;

* jāatzīmē Flames lieliskais come-back pret Jets = no 1:3 uz 6:3, lielisks bija aizsargs T.J Brodie - 4 pts =2+2

* turpina pārsteigt Vegasas Knights- ar samērā vāju sastāvu jau 2 uzvara.

* vēl jāatzīmē Filija, kas iepriecina ar savu spēli, Pens pirmā uzvara (M.Murray sausais) un arī Stars un Sharks divi zāģi.

noteikti kaut ko interesantu no šīs nakts esmu piemirsis, bet NHL sezona ir sākusies varen aizraujoši.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-08 10:43, pirms 7 gadiem
Kuzņecovs tik piespēlē, Ovi met tik iekšā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: nabadzibas_smaka_115766909171922

  +2 [+] [-]

, 2017-10-08 11:22, pirms 7 gadiem
Aitam cepuri nost, sii sezona individuali atkal laikam bus spoza atskiriba no pagajusas.Lai jau iztrakojas pirms PO

Dallasa kaa jau Dallasa, nesaprotu kas viniem traucee..

Pagaidam rezultati lieli, komandas iemet daudz.

  -2 [+] [-]

, 2017-10-08 12:00, pirms 7 gadiem
Ja Ovi šitā močīs, OS viņam neredzēt, jo tas var izsist no ritma.

  +3 [+] [-]

, 2017-10-08 12:08, pirms 7 gadiem
Toronto vienkārši monstrāli sākuši sezonu! 2 spēlēs iemesti 15 goli! Izskatās, ka mans sapņu fināls - Edomtona vs Toronto vairs neliekas tik tālu... Vegasai pagaidām veicas! Divi galvenie veiksmes faktori - Nīls un Flerī un kā jau nojautu Flerī ieguvis otro jaunību Vegasas rindās un spēlē gandrīz kā jaunībā!

     [+] [-]

, 2017-10-08 12:13, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Priecē ka Penguins atguvās pēc sakāves un sausā uzvara Marejam. Pārējais spēles maz rausta, ja nu vienīgi Vegasas labais sākums.
ta runa,itka tas butu Dinamo,protams ka Pingvini ir stipra komanda,tur nav jaatgustas

  +3 [+] [-]

, 2017-10-08 12:40, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Ja Ovi šitā močīs, OS viņam neredzēt, jo tas var izsist no ritma.
viņam tāpat 2018 OS neredzēt, jo ir līgums ar Caps, un NHL spēlētāji nepiedalīsies OS turnīrā. Sākumā Ovi kaut ko pukstēja un runājās, bet no pēdējām intervijām var secināt, ka Aitinieks ir sapratis- šīs spēles ies viņam secen, ja negrib uz visiem laikiem atvadīties no hokeja mekas- NHL.

     [+] [-]

, 2017-10-08 12:46, pirms 7 gadiem
Nebrīnīšos, ja Džeimss Nīls nākošgad spēlēs Zvaigžņu spēlē, bet, protams, līdz tam vēl ļoti daudz laika.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-08 12:53, pirms 7 gadiem
Vel interesanti likas duelis Panarins Pret Saadu. Pagaidam Cikaga nevar sudzeties par so mainu, Saadam 4+1 3 speles un +5 lietderiba, kamer Panarins vartus vel nav guvis, bet 3 piespeles atdevis un lietderiba 0. Paskatisimies kaa sezonu nospeles abi, bet pagaidam liekas, ka ieguveji varetu but Blackhawks.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-08 12:53, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Toronto vienkārši monstrāli sākuši sezonu! 2 spēlēs iemesti 15 goli! Izskatās, ka mans sapņu fināls - Edomtona vs Toronto vairs neliekas tik tālu... Vegasai pagaidām veicas! Divi galvenie veiksmes faktori - Nīls un Flerī un kā jau nojautu Flerī ieguvis otro jaunību Vegasas rindās un spēlē gandrīz kā jaunībā!
Flerī labas bija tikai divas sezonas no 2007. līdz 2009. gadam, bet tā jau nebija viņa hokejista jaunība, jo tās bija, attiecīgi, piektā un sestā profesionālā sezona.

Pēc diviem mačiem vēl neko teikt nevar, bet faktiski Flerī pašlaik rāda labāko sniegumu kāds jebkad no viņa redzēts.
Taču, gan jau Vegasa nosēdīsies un arī Flerī atgriezīsies sev ierastākos statistikas līmeņos.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-08 13:19, pirms 7 gadiem
ogreskijs rakstīja: Vel interesanti likas duelis Panarins Pret Saadu. Pagaidam Cikaga nevar sudzeties par so mainu, Saadam 4+1 3 speles un +5 lietderiba, kamer Panarins vartus vel nav guvis, bet 3 piespeles atdevis un lietderiba 0. Paskatisimies kaa sezonu nospeles abi, bet pagaidam liekas, ka ieguveji varetu but Blackhawks.
Nu ar Kane pašlaik kopā spēlē 23-gadīgais Ryan Hartman (2 sp= 6 pts) un 21- gadīgais Nick Schmaltz (attiecīgi 3 pts). un Saad spēlē kopā ar Toews un Panik.

Katrā ziņā Hawks no tā treida ir ieguvēji pagaidām, un abi jaunie blakus Keinam pašlaik spēlē lieliski.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-08 13:46, pirms 7 gadiem
Protams keins spēlētājus sev blakus padara labākas, bet šis ir tikai sezonas sākums. Sezonas sākumā visi uguņo. Beigās vis būs kā parasti. Nevienam vairāk par 1.20 ppg nebūs

  +1 [+] [-]

, 2017-10-08 17:30, pirms 7 gadiem
ogreskijs rakstīja: Aitam cepuri nost, sii sezona individuali atkal laikam bus spoza atskiriba no pagajusas.Lai jau iztrakojas pirms PO

Dallasa kaa jau Dallasa, nesaprotu kas viniem traucee..

Pagaidam rezultati lieli, komandas iemet daudz.
Ir starpība,spēlēt ar Keinu maiņā,vai ar kādu fuflometīnu. Panarins ir bedrē,no kuras jārāpjas ārā. tai bedrē pat Riks Nešs izniekoja savus labākos gadus un neko nesasniedza.

     [+] [-]

, 2017-10-08 19:20, pirms 7 gadiem
svomalraH rakstīja: Ir starpība,spēlēt ar Keinu maiņā,vai ar kādu fuflometīnu. Panarins ir bedrē,no kuras jārāpjas ārā. tai bedrē pat Riks Nešs izniekoja savus labākos gadus un neko nesasniedza.
Sveiks,sveiks pazudusais nu vispar jau Saads ar Keinu nespele kopa un Panarins Ari gluzi ar cekeriem 4 mainaa nedragaa...bet par Riku Nesu piekritu Tev.

Tu gan jau kaifo par Capitals pagaidam ne?

  +1 [+] [-]

, 2017-10-08 20:33, pirms 7 gadiem
Privet harlamov.Nupat aiziet hokejā tik daudz info,ka nespēju izsekot līdzi,kaut gan divas naktis jau esmu ziedojis.Esmu uz slimības lapu,varu atļauties