Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

D. Dukurs: "Gaidāmā sezona būs kā jauna starta līnija"

Jānis Pārums

D. Dukurs: "Gaidāmā sezona būs kā jauna starta līnija"
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja par vasarā paveikto un atklāja kā norit treniņdarbs, gatavojoties jaunajai sezonai.

"Vasarā ir cītīgi pastrādāts, kopš jūnija jau bijušas piecas fiziskās sagatavotības nometnes, šobrīd rit sestā. Sportiskā forma puišiem ir laba, ar veselību arī viss ir kārtībā. Pašlaik trenējam startu, divreiz nedēļā darbojamies starta estakādē," sacīja Dukurs.

Viņš uzsvēra, ka jaunie noteikumi likuši ķerties klāt slidu gatavošanai: "Tehnika ir pabeigta, šobrīd strādājam pie slidu programmas. Iepriekšējā sezonā varēja izmantot četrus slidu komplektus, šogad to skaits var būt neierobežots. Tepat Latvijā, Liepājā firmā "Metālmeistars" taisām jaunas slidas. Pagaidām izskatās labi. Kad tiksim uz ledus, tad varēsim izdarīt plašākus secinājumus – gan jau kaut kur būs trāpīts, kaut kur mazāk trāpīts. Protams, slidu daudzums sadārdzina procesu, taču lielās, turīgās nācijas savu panāca. Mums jādzīvo izmaiņām līdzi, ko arī darām."

"Pagājušajā gadā konkurenti mūs mēģināja aiztikt par skeletona konstrukciju. 1.oktobris bija pēdējā diena, kad varēja braukt ar tādiem skeletoniem, kādi pērnās sezonas sākumā bija mums. Tāpēc jau laikus sākām būvēt jaunus skeletonus. Konkurenti saprata, ka arī izmainot konstrukciju esam uz pareizā ceļa, tāpēc uzspieda uz neierobežotu slidu skaitu," piebilda Dukurs. "Pēc nedēļas Siguldā varētu būt ledus, tad skatīsimies, kas ir izdevies."

Kā svarīgāko, kas vēl jāpaveic līdz sezonas sākumam Dukurs minēja slidu izmēģināšanu un treniņnometni Altenbergā (Vācija), kur norisināsies Eiropas čempionāts. Uz treniņnometni Dukuri dosies oktobra beigās. "Mums tas [Eiropas čempionāts] ir atskaites punkts, lai saņemtu olimpiskās vienības finansējumu."

"Vienmēr esam centušies visu darīt godprātīgi. Tehnikas ziņā viss ir izdarīts, slidu ziņā mūsu resursi nav tik lieli [kā finansiāli turīgākajām valstīm], taču cītīgi esam strādājuši vasarā. Visām lietām jābūt līmenī, jo konkurenti arī pa vasaru nebūs snauduši. Šī [sezona] būs jauna starta līnija. Mēģināsim izdarīt visu pēc iespējas labāk un kvalitatīvāk, bet mērķi mums, kā vienmēr, ir augsti," uzsvēra Dainis Dukurs.

Līdz pasaules kausa izcīņas sezonai Dukuriem vēl ir gana laika sagatavoties – pirmais pasaules kausa posms norisināsies novembra beigās Īglsas trasē Austrijā.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-08 16:17, pirms 13 gadiem
liekas, ka Vācija un pārējās lielvastis girib noēst mazo Latviju skeletonā! Maina noteikumus, tehniskos parametrus un visu páréjio, lai leti'ni nevar iebraukt trijnieká.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-08 21:11, pirms 13 gadiem
gico rakstīja: liekas, ka Vācija un pārējās lielvastis girib noēst mazo Latviju skeletonā! Maina noteikumus, tehniskos parametrus un visu páréjio, lai leti'ni nevar iebraukt trijnieká.
un tik un tā mūsējie regulāri brauks trijniekā... vācieši un krievi var mainīt, ko grib

  +2 [+] [-]

, 2011-10-09 07:33, pirms 13 gadiem
bez žēlošanās, bet mazliet nāk raudiens, ka var šādi pist veselu sporta veidu par labu attiecīgajām nācijām... un noņemt cepuri nost Dukuru priekšā par degsmi, entuziasmu, talantu, zināšanām, darba sparu, spītību... šādi var turpināt... Dukuru ģimene, paldies Jums!

     [+] [-]

, 2011-10-26 01:48, pirms 12 gadiem
Kas tur ko brīnīties! Iedomājaties viņu (CAN, GER, SUI utt.) sponsoru tekstu: "Mēs jums dodam simtus tūkstošu eiro, bet uz pjedestāla visu laiku kaut kāda tur Latvija." Viņiem tas nav interesanti.

     [+] [-]

, 2011-10-26 14:21, pirms 12 gadiem
Visiem noteikumi vieni, tik žēl, ka finansējums atšķiras.