Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Skudra: "Puiši šodien parādīja raksturu un cīnījās cits par citu"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Skudra: "Puiši šodien parādīja raksturu un cīnījās cits par citu"
Pēteris Skudra. Foto: Raimonds Volonts/dinamoriga.lv

Ar 4:3 pieveicot Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Podoļskas ''Vityaz'', pirmos divus punktus turnīra tabulā ierakstījusi Rīgas ''Dinamo'' vienība, kas trīs vārtus guva skaitliskajā vairākumā. Mača galvenais varonis Lauris Dārziņš, kura rēķinā bija divi gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles, atzina, ka beidzot izdevies realizēt treniņos piekoptās iestrādes.

Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris Pēteris Skudra pēcspēles preses konferencē atzina, ka komandai stāvējusi klāt arī veiksme un ka rezultātu nesušas arī veiktās izmaiņas virknējumos un spēles manierē. Rīdzinieki aizvadīja teicamu pirmo periodu, demonstrējot augstu agresivitāti un izdarot daudz metienu pa pretinieku vārtiem, taču otrajā trešdaļā īsā laikā zaudēja divus vārtus un uz brīdi nonāca iedzinējos.

''Otrajā trešdaļā nedaudz zaudējām koncentrāciju, taču jāuzteic arī pretinieks, kas piespieda mūs atkāpties no mūsu spēles plāna. Puiši cīnījās viens par otru, parādīja raksturu un gūlās zem ripām. Tas mums kā komandai ir ļoti svarīgi,'' padotos uzteica treneris. Skudra arī uzteica vairākus skaistus vārtu guvumus rīdzinieku izpildījumā, taču galvenais faktors uzvarā bijis darbs, nevis tikai meistarība - sākumā jāieliek darbs: "Mēs esam meistarīga komanda, bet nedrīkst būt tā, ka spēlējam tikai uz meistarību."

Pēc tam, kad otrā perioda vidū tika zaudēti divi ātri vārti un ''Dinamo'' nonāca iedzinējos ar 2:3, mājinieki veica vārtsargu maiņu, Staņislava Gaļimova vietā laukumā dodoties Iļjam Proskurjakovam, kurš turpinājumā nosargāja savus vārtus neskartus. Treneris Skudra atklāja, ka šāds solis bijis vajadzīgs, lai komandu sapurinātu pēc nelielā nokdauna: "30 sekunžu pārtraukumu ņemt negribējās, bet, kamēr maiņa notika, tikmēr vēl paspējām pāris lietas izrunāt uz soliņa."

Trīs no četriem vārtiem rīdzinieki guva tieši skaitliskajā vairākumā, visos piedaloties arī Laurim Dārziņam. ''Dinamo'' komandas kapteinis skaidroja, ka treniņos atstrādātās nianses šovakar devušas rezultātu. Kā atzina Dārziņš, par labu nākušas arī veiktās izmaiņas virknējumos. Uz jautājumu par to, kādas emocijas rodas pēc vārtu guvuma klusākā arēnā, uzbrucējs ar smaidu teica, ka esot nedaudz savādas sajūtas. Tiesa, arī aptuveni tūkstoš klātesošo skatītāju atbalsts esot jūtams.

Savukārt ''Vityaz'' pirmās maiņas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš tāpat kā Dārziņš šovakar guva savus pirmos vārtus sezonā, atzina, ka izšķirošs izrādījies otrais periods. Tā izskaņā latviešu uzbrucēja pārstāvētā komanda ielaida vārtus ģērbtuvēs, pazaudējot vienu vārtu pārsvaru. Tam sekoja arī ātrs ''Dinamo'' vārtu guvums trešās trešdaļas sākumā.

''Šodien bija smaga spēle,'' atzina Daugaviņš. ''Vityaz'' uzbrucējs uzteica rīdzinieku agresivitāti pirmajā trešdaļā. Jāatzīmē, ka rezultātu pirmajā periodā atklāja tieši Daugaviņš, realizējot vairākumu. ''Beigās tomēr nespējām izvilkt spēli, un arī ''Dinamo'' nedeva šanci kaut ko iemest,'' teica Kaspars.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-09 08:17, pirms 4 gadiem
Paldies čaļiem, laba spēle!

     [+] [-]

, 2020-09-09 11:00, pirms 4 gadiem
Izņēm Indraši no maiņas, vairākums aizgāja. Visu vasaru ar alusvēderu tusēja pa Rīgu, tapēc nekāds Miks izskatās. Profesionālam sportistam ir vairāk jāiegulda sevī. Nepietiek ar veiklām rokām.