Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Desmit dalībnieki piedalās Latvijā pirmajā mūziķu triatlonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Desmit dalībnieki piedalās Latvijā pirmajā mūziķu triatlonā
Marts Kristians Kalniņš saņem diplomu par savu mūžā pirmo triatlonu. Foto: Maratonaklubs

Pagājušajā sestdienā Ventspilī tika sarīkots Latvijas pirmais mūziķu triatlons, kurā uzvaru guva Edgars Kārklis no grupām “Auļi” un “Raxtu Raxti.” Starp savus spēkus pārbaudījušajiem māksliniekiem bija arī Marts Kristians Kalniņš.

Pēc Latvijas Triatlona federācijas prezidenta Aigara Strausa iniciatīvas sākta kustība “Katram latvietim vienu triatlonu”, kurā katrs tiek aicināts pamēģināt kaut pašu īsāko distanci. Triatlona sacensības Ventspilī jau ilgstoši organizē Māris Priedēns, bet viņa sieva Zane ir saistīta ar kultūras jomu, kas ģimenei izveidojušas draudzīgas attiecības ar daudziem mūziķiem un tieši tas arī palīdzējis realizēt šādas unikālas sacensības.

“Mūziķi pārsvarā ir nesportiski, bet ne visi. Jau pirms gada ar grupu “Raxtu Raxti” runājām, ka viņiem vajadzētu pamēģināt, bet šovasar pie šī jautājuma atgriezāmies un tā arī izlēmām, ka 5. septembrī Ventspilī sarīkosim nelielas triatlona sacensības – Mans pirmais triatlons māksliniekiem,” saka Priedēns. Tā visa rezultātā uz starta līnijas stājās divas dāmas un astoņi vīri, kuri visi triatlonā startēja pirmoreiz mūžā. Pavēsā ūdenī vīriešiem vispirms bija jānopeld 200 metri, kamēr dāmas veica uz pusi īsāku distanci. Tam sekoja 12 kilometri ar velosipēdu vīriem, bet astoņi kilometri dāmām, kamēr noslēgumā visi skrēja 2,5 kilometrus.

“Sauzeme ir ierasta vide, bet nokļūšana vēsā ūdenī viņiem radīja lielāko šoku. Kā sportisti teica pēc finiša, sajūta bija, ka viņi izmesti no grimstoša Titānika. Tomēr distanci pabeidza visi, māksliniekiem izbaudot sporta priekus un gūstot gandarījumu,” stāsta organizētājs. “Jau vienojāmies, ka šī katru gadu vasaras beigās jārīko kā tradīcija. Mūziķiem sekotāju loks ir plašs, tāpēc ziņa par to, ka viņi izmēģinājuši spēkus triatlonā, nonāca ne tikai pie tiem, kuri parasti interesējas par sportu. Ceram, ka šīs sacensības sniegs arī plašāku atdevi triatlonam kā sporta veidam.”

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LatvianTri...