Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāta dāmām zeltu dalīs mājiniece Turcija un pašreizējā čempione Serbija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eiropas čempionāta dāmām zeltu dalīs mājiniece Turcija un pašreizējā čempione Serbija
Turcijas spēlētājas līksmo par iekļūšanu finālā. Foto: AP/Scanpix

Šovakar pulksten 19:30 tiks noskaidrotas Eiropas čempiones volejbolā. Izšķirošajā mačā tiksies Serbijas un Turcijas komandas, kuras spēkojās jau apakšgrupā, panākumu četros setos izcīnot serbietēm.

Pirmā vietu finālā nodrošināja Serbija, kas vakar ar 3-1 tika galā ar Itālijas volejbolistēm. Tas bija pagājušā gada pasaules čempionāta fināla atkārtojums. Itālijas līdere Paola Egonu bija mača rezultatīvākā spēlētāja ar 26 punktiem, tomēr viņas produktivitāte bija zemā līmenī, jo arī tika pieļautas 16 kļūdas. Tikmēr Serbijas rindās labākā ar 22 punktiem bija Tijana Boskoviča.

Eiropas čempionāta ietvaros serbietes nav zaudējušas kopš 2015. gada pusfināla, kad piekāpās nākamajai čempionei Krievijai. Pirms diviem gadiem tika izcīnīts tituls, kas tagad jāaizstāv, un divas reizes pēc kārtas par Eiropas čempionēm kronētas Itālijas (2007. un 2009. gadā), kā arī Krievijas (2013. un 2015. gadā) volejbolistes.

Finālā pretī stāsies mājiniece Turcija, kas savā pusfinālā ar 3-1 pieveica polietes. Trešais sets tika zaudēts ar 14:25, tomēr viešņām nebija pa spēkam lauzt cīņas gaitu. Halle atkal bija pilna jeb spēli apmeklēja 12 tūkstoši līdzjutēju, kas ir atkārtots rekords – tikpat bija arī uz ceturtdaļfinālu, kurā izdevās pārsteidzoši pieveikt Nīderlandi. Turcijas galvenā panākuma atslēga bija sniegums blokā – tādā veidā izdevās nopelnīt 15 punktus, kamēr pretinieces tika pie pieciem.

Serbija un Turcija tikās jau apakšgrupā, un serbietes ņēma virsroku četros setos. Viņām pieder arī vēsturisks pārsvars savstarpējos dueļos – komandas Eiropas čempionātā tikušās astoņas reizes, un Serbijas kontā ir seši panākumi. 2011. un 2017. gadā vienības spēkojās pusfinālā, un serbietes bija pārākas ar 3-2 un 3-0. Tikmēr 2015. gadā Serbija cīņā par bronzas medaļām uzvarēja ar 3-0.

Fināls šodien norisināsies pulksten 19:30, bet Itālijas un Polijas cīņa par bronzu sāksies 17:00.

Izmantotie resursi:
https://www.cev.eu/News.aspx?NewsID...