Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola sezona sākas ar "Celtnieka" zaudējumu un "Tenax" saspringtu uzvaru

Rolands Eliņš

Handbola sezona sākas ar "Celtnieka" zaudējumu un "Tenax" saspringtu uzvaru
Foto: Ritvars Raits

Šodien aizvadītas pirmās divas spēles Latvijas handbola līgas jaunajā sezonā. Rīgas „Celtnieks” ar 30:32 savā laukumā piekāpās „Latgols”, kamēr čempionvienība Dobeles „Tenax” sīvā cīņā tomēr pieveica „Ogri” (31:30).

Pirms sezonas Rīgas čempionātā uzvaru svinējusī „Celtnieka” komanda starpsezonā bija piesaistījusi vairākus spēcīgus spēlētājus, ieskaitot krievu leģionāru Vladislavu Košmanu. Košmans šodienas spēlē guva astoņus vārtus un bija rezultatīvākais savā komandā, taču ar to izrādījās par maz sekmīgam sezonas sākumam.

Mačā pret „Latgolu” Rīgas komanda pirmajās 15 minūtēs nokļuva iedzinējos ar 4:9, bet pirmo puslaiku pabeidza ar 11:17. „Latgola” sastāvā ļoti rezultatīvi spēlēja Normunds Seņkāns un Jānis Pavlovičs, kuri praktiski divatā nokārtoja lielāko daļu komandas vārtu guvumu. Viņi guva 25 no komandas 32 vārtiem.

Otrajā puslaikā „Celtniekam” izdevās samazināt pretinieku pārsvaru un ar izrāvienu 4:0 uz brīdi izdevās pietuvoties līdz -1 (26:27 54. minūtē), taču sekoja trīs Seņkāna vārti pēc kārtas, un „Latgols” nosargāja uzvaru ar 32:20.
Jāpiezīmē, ka pagājušās sezonas četros savstarpējos mačos „Latgols” uzvarēja divreiz.

Ar sarežģītu spēli sezonu iesāka arī Dobeles „Tenax”, kas uzņēma „Ogri”. Dobeles komandai izdevās spēcīga pirmā puslaika otrā puse, kad no 7:7 14 minūšu laikā izdevās panākt 19:12.

Neskatoties uz savu ļoti īso rezervistu soliņu (mačam tika pieteikti tikai deviņi spēlētāji), „Ogrei” otrajā puslaikā izdevās samazināt deficītu un pēdējās minūtēs arī pietuvoties līdz minimumam. 57. minūtē Dobelei 31:29 panāca Nils Miķelsons, bet precīzi atbildēja Jānis Bauze (30:31). „Ogrei” bija iespējas izraut neizšķirtu pēdējās sekundēs, taču tas neizdevās un nācās zaudēt ar 30:31.

Celtnieks – Latgols 30:32 (11:17)

Celtnieks: Košmans 8, Leja 6, Kurmēns 6, Lisovskis 4, Eglītis 3, Černousovs 2, Freibergs 1
Latgols: Seņkāns 13, Pavlovičs 12, Meikšāns 2, Skovna 2, Borodkins 1, Pegasovs 1, Matvejenko 1.

Tenax – Ogre 31:30 (19:14)

Tenax: Kreicbergs 10, Ērmanis 6, Politers 4, Pančenko 3, Pavļenko 2, Bilkštis 2, Miķelsons 1, Hovratovičs 1, Šuleiko 1, Krivmanis 1
Ogre: Brics 9, Laganovskis 8, Bauze 5, Lepers 5, Dravnieks 3.

SynotTip Virslīgas čempionāta izspēles kārtība: Vispirms komandas izspēlē divu apļu turnīru, bet pēc tam pēc tā rezultātiem tiks sadalītas divos četriniekos – gan pirmais (1.-4.vieta), gan otrais četrinieks (5.-8.vieta) vēlreiz izspēlē divu apļu turnīru. Punkti no pirmā posma netiek ņemti līdz, bet katrai komandai tiek piešķirti sākuma punkti, atšķirībā no pirmajā posmā izcīnītās vietas (1. vietai – četri, 2. vietai – trīs, 3. vietai – divi, 4.vietai – viens, tāpat punkti tiek sadalīti arī otrajam četriniekam). Otrā posma divas labākās komandas automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet vēl četras komandas (pirmās grupas trešā vieta un otrās grupas otrā vieta, kā arī pirmās grupas ceturtā vieta un otrās grupas pirmā vieta) izspēlēs ceturtdaļfinālu. MSĢ/LAT-Hertz izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2018-09-08 20:45, pirms 6 gadiem
Nav Lazdiņa nav variantu. Un tā LHF grib popularizēt handbolu? 4h pēc spēles un nekādu ziņu mājaslapā. Vai negribas rakstīt, ka tās lobētais Celtnieks pat Virslīgā neko nevar izdarīt. Domājot par Usānu un Fotu, vai bija vērts iet uz Dobeli? Laiks parādīs, bet pirmajā spēlē nekā laba.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-09 00:10, pirms 6 gadiem
pasaules gals rakstīja: Nav Lazdiņa nav variantu. Un tā LHF grib popularizēt handbolu? 4h pēc spēles un nekādu ziņu mājaslapā. Vai negribas rakstīt, ka tās lobētais Celtnieks pat Virslīgā neko nevar izdarīt. Domājot par Usānu un Fotu, vai bija vērts iet uz Dobeli? Laiks parādīs, bet pirmajā spēlē nekā laba.
Atbildēsi konkrēti uz jautājumiem vai tikai pļūtīsi internetā?
1) Kādā veidā tiek lobēts Celtnieks no federācijas puses?
2) Skatījies spēli tiešraidē vai ciparus internetā?
3) Latgales šmakovka tā iedevusi pa galvu, ka murgo internetā?

     [+] [-]

, 2018-09-09 14:45, pirms 6 gadiem
Eddybear nu tu gan esi stulbs!!! Sāksim no tā ka pasaules gals nav latgalietis! Bet tas ka Usāns sēdēs un diedelēs dirsu uz soliņa!