Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Broka: "Esmu apbēdināta, priekšvēlēšanu kampaņa bija diezgan netīra"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Broka: "Esmu apbēdināta, priekšvēlēšanu kampaņa bija diezgan netīra"
Baiba Broka
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Pēc zaudējuma Starptautiskās Biatlona federācijas (IBU) prezidenta vēlēšanās Latvijas Biatlona federācijas vadītāja Baiba Broka atzīst, ka ir apbēdināta. Priekšvēlēšanu kampaņa izvērtās netīra, latvietei bija jācīnās ar dažāda veida aizdomu plīvuru.

IBU prezidenta vēlēšanās mūsu tautiete vēlēšanās saņēma 12 balsis, bet pieredzējušais zviedrs Ūle Dālins tika pie 39 balsīm.

"Esmu apbēdināta. Uzskatu, ka priekšvēlēšanu kampaņa bija diezgan netīra. Pat olimpiskajā hartā teikts, ka politikai sportā nav vietas. Mūsu organizācijas iekšienē nekad neesam interesējušies, kādā politiskā partijā tu esi. Kad sākās runa par mani, tad parādījās fakti, kas tika pasniegti interpretācijā, kāda bija izdevīga tiem, kuri vēlējās mani diskreditēt, " pēc vēlēšanām teica Baiba Broka.

Pirms balsošanas publiskajā telpā parādījās baumas, ka latvieti lobē Krievija, tāpat tika norādīts uz it kā ultalabējiem nacionālistiskajiem uzskatiem. Dienu pirms vēlēšanām Nacionālās apvienības pārstāve bija spiesta taisnoties: "Es neesmu nacionāliste. Tā mūs sauc tikai Latvijas prokrieviskie spēki, kas mūsu valstī pieprasa īpašu attieksmi pret krieviem. Mūsu valoda ir latviešu, visiem Latvijas iedzīvotājiem jāciena mūsu valoda un kultūra. Tas ir normāli visās valstīs. Lepojamies ar to, ka esam latvieši un neatkarīga nācija, bet mums ir arī Eiropas Savienības un NATO vērtības."

Latviete turpinās darbu IBU juridiskajā komisijā. "Nākamos četrus gadus es pavadīšu biatlonā un aktīvi piedalīšos IBU darbā," informē Baiba Broka, kura turpinās darbu arī kā Latvijas Biatlona federācijas vadītāja.

IBU prezidenta amatā zviedrs Ūle Dālins nomaina norvēģi Andersu Besenbergu, kurš šo organizāciju vadīja kopš tās izveidošanas 1993. gadā.

Izmantotie resursi:
championat.com
tass.ru
vg.no

  -1 [+] [-]

, 2018-09-08 12:02, pirms 6 gadiem
Megnis aiz priekiem smeļ jau otro dienu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-09-08 12:46, pirms 6 gadiem
Tas tik būtu prikols ka šamējā tiktu tur amatā. Mājās bardaks biatlonā. Tur ar tādu sataisītu. Turiet šitos liekēžus pa gabalu no sporta. Broka vispār var nosaukt visas biatlona disciplīnas

  +4 [+] [-]

, 2018-09-08 14:43, pirms 6 gadiem
Gribētos redzēt tos LV sasniegumus, kuru dēļ viņa to būtu pelnijusi. Slavētāji varētu palasīt, ar kādām slēpēm juniori šogad startēja.

     [+] [-]

, 2018-09-08 16:12, pirms 6 gadiem
Ja krieveļiem būtu atjaunojuši statusu,tad Broces izredzes būtu bijušas krietni lielākas,jo tad vaņkas būtu padalījuši bijušajām post-sovjetu valstiņām kuvēriņus un visi draudzīgi būtu nobalsojuši par BB,kas nozīmētu,ka atkal krieveļi varētu droši darboties ar čuru burciņām,jo tak par visu ir samaksāts.Taču šoreiz tomēr,paldies Dievam,vesalais saprāts uzvarēja!

     [+] [-]

, 2018-09-08 19:49, pirms 6 gadiem
Interesanti kurš un cik maksā sc par šo skaisto sēriju? Jeb autors dabūja ķepā...

  -1 [+] [-]

, 2018-09-08 20:58, pirms 6 gadiem
Baibas ievēlēšna IBU prezidenta amatā būtu ieguvums mazajām valstīm, un arī IBU kopumā, jo jaunas asinis var veicināt progresu. Tomēr nevar noliegt, ka biatlons, salīdzinājumā ar distanču slēpošanu ir pietiekami atraktīvs un šobrīd neprasa ievērojamas pārmaiņas. Līdz ar to Dalīna pieredze nostrādāja. Kampaņa pret Baibu nebija pieklājīga. Ultra nacionālie uzskati ir pilnīgas muļķības un par saitību ar Krieviju arī nav nekādu pierādījumu. Ja nu vienīgi tādi, Ka Baiba spēj sazināties krievu valodā. Cienu šo sievieti par uzdrīkstēšanos. Ja sēdēsim savā stūrītī un neko nevēlēsimies izdarīt, tad neko arī nepanāksim. Izredzes nebija lielas, bet vēlreiz paldies par drosmi.