Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

"US Open" čempionus un favorītus izslēgušie Rožē un Tekau uzvar arī finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" čempionus un favorītus izslēgušie Rožē un Tekau uzvar arī finālā
Žans-Žijēns Rožē un Horija Tekau
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes un Rumānijas duets Žans-Žiljēns Rožē/Horija Tekau piektdien kļuva par "US Open" čempioni, finālā ar 6:4, 6:3 pieveicot spāņus Felisiano un Marku Lopesus.

Pirmoreiz Atklātās ēras laikā (kopš 1968. gada) "US Open" finālā tikās divas komandas, kas nebija starp Top 10 izsētajiem duetiem. Jaunie čempion bija izlikti ar 12. numuru, bet spāņiem bija 11.

Rožē un Tekau izcīnīja otro "Grand Slam" titulu, pirmais viņu komandai bija 2015. gadā Vimbldonā. Rožē un Tekau šobrīd sasnieguši 10 uzvaru sēriju (uzvarēts 20 no 22 setiem!), pirms "US Open" uzvarot Vinstonseilemā. Abiem kopā tagad ir 16 tituli.

Arī Lopesu pāris centās tikt pie savas otrās "major" trofejas, iepriekš uzvarot "French Open" (2016). Spāņi līdz finālam tika, zaudējot tikai vienā setā, kas notika pusfinālā pret brāļiem Braieniem. Lopesiem pēc neveiksmes finālā ir 1-2 bilance pret Rožē un Tekau. Spāņi pērn ar 6:4, 6:4 uzvarēja Dubaijā, bet Rožē/Tekau ar tādu pašu rezultātu šogad Roterdamā.

Pagājušā gada "US Open" čempioni Džeimijs Marejs un Brunu Suaress ceturtdaļfinālā zaudēja šī gada čempioniem. Rožē un Tekau izslēdza arī ar pirmo numuru izliktos Henri Kontinenu un Džonu Pīrsu, to paveicot pusfinālā.