Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Šaričs: "NBA labākā debitanta balvu iemainītu pret medaļu ar Horvātijas izlasi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šaričs: "NBA labākā debitanta balvu iemainītu pret medaļu ar Horvātijas izlasi"
Dario Šaričs pret brāļiem Gazoliem
Foto: EPA/Scanpix

2017. gada Eiropas čempionātā Horvātijas izlase C grupā ieņēma otro vietu un 1/8 finālā tiksies ar Krievijas basketbolistiem. Kā norādīja Dario Šaričs, iespējams, tā būs viņa paaudzes svarīgākā spēle, jo pārāk bieži horvāti aizķērušies jau aiz pirmās barjeras.

Aizvadītā sezona Dario Šaričam bija pirmā Nacionālajā basketbola asociācijā. Pārstāvot Filadelfijas "76ers", viņš piedalījās 81 spēlē, vidēji laukumā pavadot 26 minūtes, gūstot 12,8 punktus un savācot 6,3 atlēkušās bumbas. Spēka uzbrucējs bija nominēts gada labākā jaunpienācēja balvai, taču balsojumā palika aiz otrajā kārtā draftētā Malkolma Brogdona.

"Pat ja es iegūtu balvu, iemainītu to pret medaļu kopā ar Horvātijas izlasi. Tāpēc, ka esam gaidījuši tik ilgi, sapņojuši tik ilgi. Ja ne visa valsts, tad basketbola sabiedrība noteikti. Ikviens, kurš Horvātijā ir saistīts ar basketbolu," sacīja Šaričs. Horvāti medaļu pēdējoreiz ieguva 1995. gadā, kad ierindojās trešajā vietā.

"Nav starpības, kurš trenē un kurš ne, bet visi vēlas sasniegt augstus panākumus. Medaļa šeit ļautu mums iegūt pieredzi, kas palīdzētu nākotnē atkārtot sasniegumu. Tad nākamajos turnīros būtu vieglāk," norādīja 23 gadus vecais Šaričs, kurš 2012. gadā U18 izlases rindās Latvijā kļuva par Eiropas čempionu.

"Domāju, ka spēlējam labi – tieši tā, kā gaidījām. Otrā vieta grupā ir labs rezultāts, ņemot vērā, cik grūti ir uzvarēt spāņus. Patiesībā mums bija iespējas, taču viena vai divas pazaudētas bumbas var izšķirt maču," teica Šaričs. "Bijām vienīgā komanda grupā, kas cīkstējās ar Spāniju, un tā ir laba apziņa, ja nu gadījumā tiekamies vēlreiz."

2016. gada olimpiskajās spēlēs horvātiem izdevās pieveikt Spānijas izlasi, turklāt Šaričs kļuva par vienu no varoņiem, pēdējās sekundēs bloķējot pretinieku līdera Pau Gazola metienu.

"Svarīgākā turnīra spēle būs 10. septembrī Stambulā. Iespējams, pat mūsu paaudzes vissvarīgākais mačs, jo komandā ir gan veterāni, gan es un Dragans Benders. 1/8 fināls pret Krieviju ir izšķirošs. Daudzas reizes esam bijuši tuvu, taču, sākoties izslēgšanas spēlēm, aizķeramies aiz pirmās barjeras. Ja uzvarēsim krievus, ceturtdaļfinālu varēsim aizvadīt ar mazāku smagumu plecos," norādīja Šaričs.

Izmantotie resursi:
I would trade NBA Rookie of the Year award for...

  -2 [+] [-]

, 2017-09-08 14:50, pirms 7 gadiem
Lūk, lielisks patriotisma piemērs! Visu cieņu Šaričam un pārējiem horvātiem!
Par Hrvatsko uzvaru!

  +6 [+] [-]

, 2017-09-08 14:53, pirms 7 gadiem
Horvātiem būtu krievus jāpaņem mierīgi, viņiem labs sastāvs šogad

  +2 [+] [-]

, 2017-09-08 15:04, pirms 7 gadiem
Lai horvāti sabradā krievus!!!!

  +4 [+] [-]

, 2017-09-08 16:28, pirms 7 gadiem
Kā var iemainīt to,kā Tev nav???😂😆

     [+] [-]

, 2017-09-08 17:02, pirms 7 gadiem
Kapitals komentars!

     [+] [-]

, 2017-09-08 17:38, pirms 7 gadiem
Nu kur problēma - lai sagaida, kad komandas sadalīs medaļas un tad piedāvā maiņu😃😃😃