Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Fināls pirms fināla – Nadals pret Del Potro

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Fināls pirms fināla – Nadals pret Del Potro
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien kļūs zināmi "US Open" vīriešu turnīra finālisti. Pirmajā pusfinālā plkst. 23:00 gaidāms Kevina Andersona un Pablo Karenjo Bustas duelis, bet pēc tam eksčempionu Rafaela Nadala un Huana Martina Del Potro cīņa.

Rafaels Nadals – Huans Martins Del Potro

Turnīrā, kurā nepiedalās uzreiz trīs pirmā piecinieka spēlētāji (Endijs Marejs, Novaks Džokovičs un Stens Vavrinka), kā galvenais notikums tika gaidīts Nadala un Rodžera pusfināls. Nesagaidīja. "US Open" joprojām paliek vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kur nav bijis Fedal mača. Par to, lai šodien nebūtu leģendu pusfināla, parūpējās gan Del Potro, gan šveicieša savainotā mugura.

Teorētiski Nadala un Del Potro mačs arī nav zemē metams, turklāt var būt pat vēl labāks nekā spāņa potenciālā cīnīšanās ar savainotu Federeru. Tiesa, arī Del Potro ir veselības problēmas – argentīnietis slimības dēļ gandrīz izstājās astotdaļfinālā pret Dominiku Tīmu, tajā mačā tomēr nolemjot mēģināt izturēt. Atspēlējot divas mačbumbas, Del Potro uzvarēja Tīmu, bet divas dienas vēlāk izslēdza arī Federeru.

Kamēr Del Potro ceļš uz pusfinālu bijis ļoti sarežģīts, gūstot divas Top 10 uzvaras (Federers un Tīms) un vienreiz apspēlējot arī ranga otrā desmitnieka tenisistu (Roberto Bautista Aguts), Nadals vēl nav sastapis nevienu Top 50 spēlētāju! Piektdien tas beidzot notiks. Nadala ļoti vieglā turnīra pozitīvā puse ir izvairīšanās no liela noguruma uzkrāšanas. Negatīva – viņš nav nopietni testēts, tāpēc var būt negatavs pirmajam spēcīgākajam pretiniekam.

Ja gripas upuris Del Potro pēdējo divu dienu laikā būs vēl vairāk uzlabojis veselību, viņš var pabiedēt un, kas zina, varbūt pat uzvarēt Nadalu. Del Potro "US Open" jūtas kā mājās lielās Argentīnas fanu brigādes atbalsta dēļ. Tieši fani, kas šeit radījuši Deivisa kausa atmosfēru, viņam palīdzēja uzvarēt ļoti grūtajā mačā pret Tīmu.

Nadalam pret Del Potro savstarpējos mačos ir 8-5 pārsvars, bet Del Potro ir vadībā ar 5-4 "hard" seguma cīņās, uzvarot pēdējās divās – 2013. gadā Šanhajā un pērn Riodežaneiro olimpiādes pusfinālā. Del Potro ir bijis pārāks arī abu vienīgajā iepriekšējā "US Open" mačā, Rafu 2009. gadā pusfinālā pamatīgi sagraujot ar 6:2, 6:2, 6:2.

Ņemot vērā Del Potro veselības likstas, Nadals pamatoti ir favorīts. Viņam arī darba kārtībā ir abas rokas, kamēr vairākas plaukstas locītavas operācijas pārcietušais Del Potro bīstams ir tikai ar "forehand". Del Potro ar "backhand" joprojām var izpildīt pārsvarā tikai aizsardzības sitienus. Ja Del Potro darbosies viņa iespaidīgā serve un viņš spēs uzspiest Nadalam spēli ar "forehand", argentīnietim šodien būs itin labas izredzes.

Kevins Andersons – Pablo Karenjo Busta

Pēc tam, kad Marejs pēc izlozes veikšanas nolēma nespēlēt un agrus zaudējumus piedzīvoja Marins Čiličs un Aleksandrs Zverevs, "US Open" zara apakšējā puse karjeras labāko turnīru garantēja uzreiz diviem tenisistiem. Savas iespējas izmantoja Andersons un Karenjo Busta. "Grand Slam" līmenī pēdējais pusfināls, kurā abiem spēlētājiem bija pirmais "Grand Slam" pusfināls, bija 2005. gadā "French Open", kur Mariano Puerta pieveica Nikolaju Davidenko.

Karenjo Busta pirmajos piecos mačos nezaudēja ne setā, bet šodien viņu gaida ļoti grūts pārbaudījums lieliski servējošā Andersona izskatā. DĀR tenisa līderis piecos mačos nobreikots tikai trīs reizes, atspēlējot 15 no 18 breikbumbām, un abus setus turnīrā zaudējis taibreikos. Pateicoties savai iespaidīgajai servei, Andersonam ir 2-0 bilance pret Karenjo Bustu. Abi pirms dažām nedēļām tikās Monreālā, kur Andersons uzvarēja ar 6:3, 7:6(6).

  -1 [+] [-]

, 2017-09-08 13:38, pirms 7 gadiem
Ja jau Andersons uzvarēja pat Gulbi, tad no viņa var gaidīt lielas lietas!
Bet Pablo ļoti rei kļūdās, šajā ziņā viņš ir lideros.Var jau gadīties, ka būs spānu fināls!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-08 14:22, pirms 7 gadiem
Nadāls vinnēs!! Nadāls ir atguvis formu, redzēju divas viņas spēles ''US Oen''. Izskatījās ļoti pārliecinoši!

  -1 [+] [-]

, 2017-09-08 22:57, pirms 7 gadiem
Del Potro sen paziistams kaa simulants unpatreiz vinam nekaadu veseliibas probleemu nav!