Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Pēc aizraujošām cīņām Jermaļonokai piektā vieta kadetu PČ

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pēc aizraujošām cīņām Jermaļonokai piektā vieta kadetu PČ
Jekaterina Jermaļonoka
Foto: Irina Petrova / Daugavpils BJSS

Mūsu brīvās cīņas jaunā talante Jekaterina Jermaļonoka (16) šodien bija tuvu, lai netiktu Latvijas Olimpiskajā vienībā. Kadetu pasaules čempionāta bronzas pusfinālā daugavpiliete tomēr atspēlējās no 0:6 un izmocīja uzvaru, savukārt mazajā finālā viss notika ātri - daugavpilietei piektā vieta.

Kadetu pasaules čempionāts risinās Grieķijas galvaspilsētā Atēnās. Jekaterina Jermaļonoka tur ir vienīgā Latvijas sportiste. Pieaugošo mačs ir 3x3 minūtes, bet kadetiem jācīnās 2x2 minūtes.

46 kilogramu turnīra astotdaļfinālā pretī stājās šī gada kadetu Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvēja Edita Čemerdovska no Ukrainas. Pirmajā periodā dienvidniece dominēja un pirms pārtraukuma bija ļoti tuvu, lai mūsējo noliktu uz lāpstiņām. Jermaļonoka atradās bezcerīgā pozīcijā, taču izglāba pulkstenis, rādot pirmā perioda beigas. Rezultāts bija 0:6. Otrā perioda sākumā mūsējā bija tuvu nokrišanai uz muguras, kas nozīmētu 0:10 un beigas, tomēr daugavpiliete saķēra uzbrūkošo pretinieci un sāka noformēt savus punktus, 15 sekundēs panākot izlīdzinājumu (6:6). Priekšpēdējās minūtes izskaņā Latvijas cīkstone izvirzījās vadībā (8:6). Pēdējās minūtes vidū, cenšoties izgrūst pretinieci ārpus laukuma, gandrīz iekrita uz ukrainietes divpunktīgo paņēmienu, bet mača tiesnesis akceptēja Jermaļonokas ieceri - 9:6. Atlikušajā laikā pretinieces centieni augļus nenesa.

Ceturtdaļfinālā bija jācīnās ar 2015. gada kadetu Eiropas čempioni Jekaterinu Mihailovu, kura izrādījās galvas tiesu pārāka visos aspektos. 68 sekundēs 0:6 un Jekaterina Jermaļonoka uz lāpstiņām. Lai tiktu bronzas turnīrā, bija jācer ka minētā krieviete iekļūs finālā. Cīņā par finālu krieviete spēkojās ar ne mazāk iespaidīgo ekvadorieti Lūsiju Jepesu-Gusmanu - 14 sekundes pirms beigām Mihailova bija iedzinējos (6:10) un sāka četrpunktīgo uzbrukumu, kas deva uzvaru un iespēju Jermaļonokai.

Bronzas pusfināls. Pirmās minūtes izskaņā daugavpiliete nonāca iedzinējos (0:2), bet nākamais pavērsiens bija vēl drūmāks - amerikāniete Olīvija Šora veica četrpunktīgo paņēmienu (0:6). Epizodes turpinājumā divus punktus nopelnīja arī mūsējā (2:6). Ar to vārtīšanās un ripošana nebeidzās - Jermaļonoka izmocīja vēl divus punktus, tāpat arī pretiniece (4:8). Dažas sekundes pirms pirmā perioda beigām rezultāts kļuva cerīgāks (6:8), bet līdz ar laika beigām mūsējā nolika pretinieci uz lāpstiņām. ASV nometne vēl iesniedza protestu, tas izrādījās nepamatots, līdz ar to vēl viens punkts Jermaļonokai. 7:8 joprojām bija negatīvs rezultāts, taču nolikšana uz lāpstiņām uzvaru deva Latvijas cīkstonei.

46 kilogramu bronzas finālā daugavpiliete Jekaterina Jermaļonoka mēģināja cīnīties ar ekvadorieti Lūsiju Hepesu-Gusmanu, kura šajā mačā bija izteikta favorīte. Viss notika ļoti ātri - 0:6 un jau pēc 32 sekundēm mūsu sportiste bija uz lāpstiņām. Latvijas cīkstone tādējādi finišēja piektajā vietā.









Kā jau ziņots, 2015. gada kadetu Eiropas čempione 38 kilogramos un pērnā gada bronzas medaļniece 43 kilogramos Jekaterina Jermaļonoka šī gada kontinentālajās meistarsacīkstēs zaudēja jau pirmajā mačā, līdz ar to Latvijas Olimpiskās vienības kritēriju izpildīšanai palika tikai kadetu pasaules čempionāts.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org

  +2 [+] [-]

, 2017-09-08 14:05, pirms 7 gadiem
Respekts par šādu cīņas stilu. Daudzi vienkārši stāv un bišķi stumdās, tad TV jāslēdz ārā.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-13 10:04, pirms 7 gadiem
grieķi nepareizu LAT karogu piekāruši: baltā svītra pārāk plata!

-->> i0.tiesraides.lv

     [+] [-]

, 2017-09-26 23:25, pirms 7 gadiem
Labāk pie Sauda Arabijas karoga būtu nofotografējusies!

     [+] [-]

, 2017-09-26 23:32, pirms 7 gadiem
The normal flag cannot be hoisted vertically according to Saudi legislation. Special vertical flags are manufactured where both the inscription (the creed) and the emblem (the sword) are rotated, although this is rare, as most Arab countries traditionally do not hoist flags vertically https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_...
-----------------------
Saudi Karogs nedrīkst būt pakārts Vertikali, tas ir apvainojums valstij un Islamam! Ja ir velme izkārt vertikali - tam jabūt speciali veidotam karogam ar uzrakstu lasāmu vertikala veidā!