Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Viljamsai pret Pliškovu eisu cīņa, Kerberei un Vozņacki aizsardzības duelis

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsai pret Pliškovu eisu cīņa, Kerberei un Vozņacki aizsardzības duelis
Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika tiks izspēlēti "US Open" sieviešu vienspēļu turnīra pusfināli. Pirmajā mačā plkst. 2:00 seškārtējā čempione Serēna Viljamsa sacentīsies ar Karolīnu Pliškovu, bet pēc tam gaidāma divkārtējās finālistes Karolīnas Vozņacki cīņa ar Andželiki Kerberi.

Viljamsa pirmajos četros mačos servēja teju nevainojami, ne reizi nezaudējot servi un saskaroties tikai ar vienu breikbumbu. Vakar ceturtdaļfinālā pret Simonu Halepu viņa ne tikai zaudēja servi, bet arī vienu setu un aizvadīja ļoti grūtu maču. Rumānijas tenisiste spēja izdarīt to, ko Pliškova diez vai varēs. Proti, turēt līdz amerikānietei garajās izspēlēs un tādā tenisā sagaidīt daudz kļūdas Viljamsas izpildījumā. Pliškovai garās izspēles nepatīk, toties čehietei ir ļoti laba serve.

Pliškova ir sezonas eisu līdere, sakrājot 439 eisus. Viljamsa atrodas 2. vietā ar 320. Šajā turnīrā izpildīto eisu ieskaitē pārsvars ir Serēnai, turklāt gandrīz divkāršs: 60-32. Viljamsa vairāk par 10 ieservējusi četros no pieciem mačiem, izņēmums bija 3. kārtas spēle pret Juhannu Lāšoni, kad viņai bija tikai seši.

Kamēr Pliškova var lepoties ar ļoti labu servi, citus argumentus tam, lai viņa varētu domāt par uzvaru, nevar atrast. Viljamsai ir pārsvars daudzveidīgākā tenisā, ieskaitot spēli uzņemšanā. Viņai arī lielāka pieredze – Serēnai būs 33. "Grand Slam" pusfināls, viņa uzvarējusi 28 un zaudējusi tikai četros. Pēdējais no tiem bija pirms gada Ņujorkā, kad notika sensacionālais zaudējums Robertai Vinči. Pliškovai šodien būs pirmais "Grand Slam" pusfināls.

Abas tenisistes ir tikušās vienreiz iepriekš, un 2014. gadā Stenfordā notikušajā mačā ar 7:5, 6:2 uzvarēja Viljamsa. Pliškova 4. kārtas mačā pieveica Serēnas māsu Venusu, tajā mačā esot iedzinējos ar setu un breiku, kā arī atspēlējot vienu mačbumbu. Uzvarēt abas māsas vienā turnīrā ir grūts uzdevums un to paveikt izdevies tikai ļoti laba līmeņa spēlētājām. Tas bijis pa spēkam tikai septiņām tenisistēm, no kurām pēdējā bija Jeļena Jankoviča 2010. gadā Romā. "Grand Slam" līmenī to izdarījušas trīs tenisistes – Martina Hingisa 2001. gadā Austrālijā, Žustīne Enāna 2007. gadā Ņujorkā un Kima Klijstersa 2009. gadā Ņujorkā.

Kerbere ir vienīgā no četrām pusfinālistēm, kura vēl nav zaudējusi nevienu setu. Tas varēja notikt gan ceturtdaļfinālā, kad Vinči neizservēja 1. setu, gan 2. kārtas mačā, kad Mirjanai-Lučičai Baroni 2. seta taibreikā bija vairākas setbumbas. Šodien Kerberi gaida mačs pret spēles ziņā sev ļoti līdzīgu tenisisti. Arī Karolīna Vozņacki ir aizsardzības spēlētāja, dzīvojot no pretinieču kļūdām. Kura būs pārāka šodienas cīņā?

Kerberei ir spēcīgāks uzbrukums, kas ļāvis iegūt pozitīvu bilanci mačos pret Vozņacki (7-5). Abas ne reizi nav tikušās "Grand Slam" līmeni, bet uz "hard" seguma pārsvars ir Dānijas tenisistei (5-4). Vozņacki arī ir spējusi uzvarēt "US Open" pusfinālā, to izdarot divreiz (2009, 2014), kamēr Kerbere savu vienīgo iepriekšējo pusfinālu Ņujorkā pirms pieciem gadiem zaudēja Samantai Stousurai.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-09 03:57, pirms 8 gadiem
Nu ko Bērziņ, atkal tevis prognozētais izgāžas!