Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Nišikori piecos setos apspēlē Mareju, Vavrinka beidzot uzvar Del Potro

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nišikori piecos setos apspēlē Mareju, Vavrinka beidzot uzvar Del Potro
Kei Nišikori
Foto: AFP/Scanpix

Tikai otro zaudējumu pēdējos 28 mačos trešdien cieta Endijs Marejs, kurš "US Open" ceturtdaļfinālā piecos setos piekāpās Kei Nišikori. Japānas tenisists piektdien pusfinālā tiksies ar Stenu Vavrinku, kurš četros setos pieveica Huanu Martinu Del Potro.

Kei Nišikori – Endijs Marejs 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5

1. setā notikušajā sagrāvē lielu lomu spēlēja pirmajā geimā notikušais. Kei Nišikori ar lielisku spēli uzņemšanā ieguva trīs breikbumbas pēc kārtas (0:40), taču nevienu nespēja izmantot. Endijs Marejs pirmās divas atspēlēja pats, bet Nišikori trešās breikbumbas izspēlē kļūdījās ar "backhand" sitienu. Vāja spēle ar otro servi (tikai 2/10), atduršanās pret Mareja aizsardzību un neprecīzs uzbrukums (14 nepiespiestās kļūdas) bija iemesli, kāpēc Nišikori vairāk par vienu geimu nespēja iegūt.

Kad Marejs 2. seta piektajā geimā izvirzījās vadībā ar setu un breiku, nebija pamata domāt, ka šajā mačā nebūs vieglas Endija uzvaras. Taču notika pretējais. Breiks uzreiz zaudēts, bet pie rezultāta 4:5 skots vēlreiz zaudēja servi, setu pabeidzot ar diviem sitieniem tīklā. Nišikori atspēlēties palīdzēja arī pauze, kas bija saistīta ar jumta aizvēršanu lietus dēļ. Marejs 3. setā divreiz izsēja breika pārsvaru, tomēr spēja beigās saņemties un uzvarēt, iegūstot 2-1 pārsvaru.

Marejs 4. seta trešajā geimā ieguva breikbumbu, bet tās izspēle tika pārtraukta, kad Artūra Eša stadionā bija dzirdams liels troksnis. Kad punkts tika pārspēlēts, Nišikori uzvarēja izspēli un vēlāk noturēja servi. Marejs, kurš ir slavens ar koncentrēšanās problēmām, zaudēja spēles pavedienu un šajā setā vairs neuzvarēja nevienā geimā – no 1:1 zaudēti pieci geimi pēc kārtas. Vēlāk noskaidrojās, ka trokšņa iemesls bija digitālā skaņas procesora defekts.

Strīdēšanās ar tiesnesi situāciju neuzlaboja, un 2012. gada čempions izgāza arī 5. seta sākumu. Nišikori tagad bija sācis spēlēt precīzāk uzbrukumā, regulāri punktus krājot ar "forehand" sitieniem un arī "dropšotiem". Neskatoties uz to, viņš divreiz izsēja breika pārsvaru. Ja pirmo breiku Marejs atspēlēja pats, tad otro Nišikori zaudēja ar kļūdām. Japānis bija vadībā ar 4:3, 40:0 izceļoties ar trim kļūdām pēc kārtas, no kurām pēdējā bija misēklis vienkāršā situācijā pie tīkla, kad atlika tik vien, kā pārcelt bumbiņu pāri tīklam.

Rezultāts drīz kļuva 4:4, bet Nišikori izšķērdību nožēlot nenācās. Marejs pie rezultāta 5:5, 30:30 ar dubultkļūdu deva japānim breikbumbu. Endijs netrāpīja pirmo servi, bet Nišikori pēc pretinieka otrās serves izcēlās ar kārtējo "dropšotu". Marejs tika klāt bumbiņai un raidīja to pa līniju, bet pie tīkla stāvošais Nišikori spēja noreaģēt un nobloķēja bumbiņu, tai nokrītot pretinieka laukuma pusē. Servējot par uzvaru mačā, Nišikori pēdējo geimu sāka ar dubultkļūdu, bet pēc tam uzvarēja četrās izspēlēs pēc kārtas. Nišikori tika atalgots par agresīvāku uzbrukumu. Viņam tīri uzvarētajās izspēlēs 48-29 pārsvars, arī nepiespiesto kļūdu tādā tenisā bija vairāk: 60-46.

Marejs bija uzvarējis pēdējos sešos piecu setu mačos un kopš 2009. gada "Australian Open", kur tādā mačā piekāpās Fernando Verdasko, bija iekrājis 15-2 bilanci, šajā posmā piecu setu cīņās zaudējot tikai Novakam Džokovičam. Pēc zaudējuma Nišikori Endijam piecu setu mačos ir 23-8 bilance.

Marejs piedzīvoja tikai otro zaudējumu kopš "French Open", šajā laikā sakrājot 26-2 bilanci. Viņu kopš neveiksmes finālā Parīzē spējis apturēt vēl tikai Marins Čiličs, kurš to izdarīja Sinsinati finālā. Ņujorkā izstājoties ceturtdaļfinālā, Marejam nav lemts kļūt par tikai ceturto tenisistu, kurš vienas sezonas laikā sasniedzis visu četru "Grand Slam" turnīru finālus. Runājot par fināliem, Marejs līdz titula spēlei bija ticis pēdējos septiņos turnīros – kopš zaudējuma aprīlī Montekarlo pusfinālā.

Arī Nišikori ir ļoti labs "maratonu" spēlētājs, trešdien bilanci uzlabojot līdz 14-5. Zīmīgi, ka pēdējais zaudējums piecos setos viņam bija šogad martā Deivisa kausā pret Mareju. Trešdien gūtā uzvara viņam ir tikai otrā uzvara (2-7) pret Mareju, kuram viņš pavisam nesen ar 1:6, 4:6 zaudēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Nišikori tikai otro reizi (2-4) uzvarēja "Grand Slam" ceturtdaļfināla spēlē. Arī pirmais pusfināls viņam bija Ņujorkā, kur pirms diviem gadiem izdevās tikt līdz finālam, tur zaudējot Čiličam.

Stens Vavrinka – Huans Martins Del Potro 7:6(5), 4:6, 6:3, 6:2

Stens Vavrinka 2009. gada "US Open" čempionam Huanam Martinam Del Potro bija zaudējis četras reizes pēc kārtas un šovasar piekāpās Vimbldonā. Ņujorkā tas nenotika, jo Šveices tenisists uzvarēja izturības pārbaudē, spēlējot ļoti vēlu – mačs beidzās plkst.1:20. Vavrinka "US Open" pusfinālu sasniedza trešo reizi pēdējos četros gados.

Del Potro 1. setu zaudēja ar breika pārsvaru. Argentīnas tenisists bija vadībā ar 4:1, bet Vavrinka izlīdzinājumu panāca septītajā geimā, kad attaisnojās taktika spēlēt uz pretinieka "backhand". Tā tika iegūtas divas breikbumbas. Del Potro pirmo atspēlēja ar spēcīgu servi, bet otrās breikbumbas izspēlē trāpīja tīklā "dropšotu". Savukārt taibreikā viņu iegāza "forehand" sitiens, ar to pieļaujot trīs kļūdas. Pie rezultāta 4:6 uzņemšanā ar apvedošo sitienu atspēlējis pirmo setbumbu, Del Potro nākamā punkta izspēlē ar savu servi otro setbumbu nespēja atsist, bumbiņu ietriecot tīklā.

2. setā vienīgais breiks notika septītajā geimā, kad Del Potro izdevās vairāki spēcīgi "forehand" uzbrukumi. Arī 3. setā bija tikai viens breiks, kuru priekšpēdējā geimā nokārtoja Vavrinka. Del Potro atspēlēja trīs breikbumbas, bet ar dubultkļūdu deva Stenam ceturto iespēju. Vavrinka atkal uzbruka argentīnieša "backhand", tādā veidā "atvēra kortu" un punktu geimam pielika ar savu slaveno "backhand" sitienu pa līniju. Kad Del Potro 4. seta pirmo geimu pabeidza ar sagurušu dubultkļūdu, viņa liktenis bija zināms.

"US Open 2016". Vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (9) Jo-Wilfried Tsonga6:3 6:2 izst.
(6) Kei Nishikori – (2) Andy Murray1:6 6:4 4:6 6:1 7:5
(3) Stan Wawrinka – Juan Martin Del Potro7:6(5) 4:6 6:3 6:2
(10) Gael Monfils – (24) Lucas Pouille6:4 6:3 6:3

  -2 [+] [-]

, 2016-09-08 09:19, pirms 8 gadiem
šķībacainais sasita rižiku

  +2 [+] [-]

, 2016-09-08 09:21, pirms 8 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: šķībacainais sasita rižiku
pelēkajam latvietim noskauda

  -1 [+] [-]

, 2016-09-08 10:06, pirms 8 gadiem
Pirmā spēle kā pie sisīšiem - breiks pēc breika, bet nu vismaz gana skatāma bija. Otro gan neredzēju, bet rezultāts liek saviebt ģīmi

  +2 [+] [-]

, 2016-09-08 10:39, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Otro gan neredzēju, bet rezultāts liek saviebt ģīmi
Stanoks vienīgas, kurš var pārspēt 'savainoto' serbu.

     [+] [-]

, 2016-09-08 11:03, pirms 8 gadiem
nicks rakstīja: Stanoks vienīgas, kurš var pārspēt 'savainoto' serbu.
Protams, pie sliktas Džokoviča dienas viss ir iespējams!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-08 22:44, pirms 8 gadiem
malacis Kei! sākumā paskatījos ka švaki iet un domaju ka rižiks vinnēs, bet tapēc jau tas ir GS kur viss ir iespējams mainīt