Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Māsu Viljamsu mačs – formalitāte arī Ņujorkā?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Māsu Viljamsu mačs – formalitāte arī Ņujorkā?
Māsas Viljamsas šovasar Vimbldonā
Foto: Reuters/Scanpix

Otrdien "US Open" notiks pirmie četri ceturtdaļfinālu mači – pa diviem vīriešu un sieviešu vienspēļu sacensībās. Dienas gaidītākā cīņā – māsu Viljamsu tikšanās, kas notiks plkst. 2:00 trešdienas naktī. Turnīru rāda Eurosport.

Vai Venusa var uzvarēt Serēnu? Jā, taču šodien tas nenotiks. Kāpēc? Par to jau rakstīju Vimbldonas laikā, tāpēc jēgas atkārtoties nav. Zīmīgi, ka arī Ņujorkā vecākā māsa spēlē pat ļoti labu tenisu – tādu, kas viņai jebkurā citā turnīrā ārpus "Grand Slam" dotu pamatotas cerības uzvarēt Serēnu.

Jaunākajai māsai savstarpējos mačos 15-11 pārsvars, "Grand Slam" līmenī viņa ir vadībā ar 8-5, uzvarot pēdējos trīs mačus. Ņujorkā abām būs ceturtā tikšanās un pirmā kopš 2008. gada. Šeit neizšķirts 2-2. Venusa bija pārāka 2001. gada finālā un 2005. gadā 4. kārtā, bet Serēna uzvarēja 2002. gada finālā un 2008. gadā ceturtdaļfinālā. Zīmīgi, ka visas četras spēles "US Open" beigušās divos setos, tiesa, Serēnai pēdējā mačā bija nepieciešami divi taibreiki. Abu pēdējā spēlē šovasar Vimbldonas 4. kārtā Serēna uzvarēja divos setos ar rezultātu 6:4, 6:3.

Jāatceras, ka Serēna šogad zaudējusi tikai divus mačus – Madridē fiasko pret Petru Kvitovu, bet Toronto viņu apspēlēja Belinda Benčiča. Ar šodienas maču pret māsu Venus viss faktiski ir skaidrs – Venusa nedrīkst uzvarēt, lai cik tas kādam neizklausītos muļķīgi. Serēna ir trīs uzvaru attālumā no reta kalendārā "Grand Slam". Saviem tuvākajiem tādu prieku atņemt nav jauki. Māsas uzstāsies vakara sesijas pirmajā mačā, kas sāksies brīdi pēc plkst. 2:00, jau naktī pēc mūsu laika.

Ja ar māsu Viljamsu maču viss ir skaidrs, tad dienas pirmais sieviešu turnīra ceturtdaļfināls starp Robertu Vinči un Kristinu Mladenoviču (sākums 19:00) ir interesantāks. Abām tenisistēm "Grand Slam" līmenī ir labi panākumi dubultspēlēs, bet vienspēlēs neviena nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Ja Mladenovičai šodien būs pirmais "major" ceturtdaļfināls, tad Vinči tik tālu jau ir bijusi divreiz iepriekš. Abas spēles bija tieši Ņujorkā, kur 2012. gadā divos setos zaudēts Sārai Erani, bet nākamajā gadā arī divos setos neveiksme pret Flāviju Pennetu. Mladenoviča un Vinči vienspēlēs nav tikušās, bet abas ir ļoti labi pazīstamas gan ārpus korta, gan arī tajā, jo ir deviņas reizes sacentušās dubultspēlēs.

Novakam Džokovičam šogad Ņujorkā draudīgu pretinieku nav bijis. Jā, viņš zaudēja setu iepriekšējā mačā Roberto Bautistam Agutam, taču tas bija paša vainas dēļ. Džokovičs uzvarējis visus piecus mačus pret Felisiano Lopesu, kuram šajā cīņās zaudējis tikai vienu setu. Spāņu kreiļa spēles stils Džokovičam noteikti ir ļoti parocīgs. Skaidrs, ka Feli daudz būs pie tīkla, kur viņš paviršības nevar atļauties, jo sekos Džokoviča apvedošie sitieni. Lai cerētu uz pozitīvu iznākumu, Lopesam savs "serve&volley" teniss jāizpilda izcili. Vai tas var notikt "Grand Slam" ceturtdaļfinālā pret pasaules pirmo numuru? Diez vai. Lopess zaudējis visus trīs iepriekšējos "Grand Slam" ceturtdaļfinālus, kas viņam visi bijuši Vimbldonā. Džokoviča un Lopesa mačs notiks pēc Viljamsu spēles.

Pagājušā gada čempions Marins Čiličs gandrīz klusi un nemanāmi ticis līdz ceturtdaļfinālam, kurā viņam pretī stāsies turnīrā labi servējošais Žo-Vilfrīds Tsonga. Francūzis četros mačos vēl nav nobreikots. "US Open" ir vienīgais no četriem lielajiem turnīriem, kuros Tsonga vēl nav ticis līdz pusfinālam. Vai tas beidzot izdosies Ņujorkā? Pret Čiliču viņam allaž ir grūtas spēles. ATP cīņās horvāts vadībā ar 4-1, Tsongam gan ir divas uzvaras "Challenger" dueļos 2007. gadā. "Grand Slam" turnīros abi iepriekš nav tikušies. Čiliča un Tsongas spēle notiks pēc Mladenovičas un Vinči tikšanās.

     [+] [-]

, 2015-09-08 13:47, pirms 9 gadiem
Spēle ir kā bankā sarunāta, tas nu ir skaidrs. Serēnai būs viegla uzvara, lai taupītu spēkus nākamajiem mačiem un tiktu pie titula. Treniņu režīms būs ieslēgts!

     [+] [-]

, 2015-09-08 13:54, pirms 9 gadiem
Nu nezinu, vai viņas tik atklāti necienīs savus skatītājus....
Tas, ka Serēnai jāvinnē - skaidrs.

     [+] [-]

, 2015-09-08 13:55, pirms 9 gadiem
interesanti, kā tad Čiličam - skaļi kliedzot vajadzēja tikt ceturtdaļfinālā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-08 14:32, pirms 9 gadiem
Būs skatāms mačs. Serēna 2.nedēļā nemēdz spēlēt vaļīgi un tāpat zaudēt. Venusai arī ir pa spēkam paņemt turnīru.

Uz papīra, Vika gaida vienu no māsām finālā. Savu pusfinālu viņa jau nospēlēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-08 15:28, pirms 9 gadiem
Halepa noņēmās tikai no jauktajām dubultspēlēm, par vienspēlēm - nekas nav teikts