Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ostapenko pārspējusī Konjuha uzvar "US Open" junioru turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko pārspējusī Konjuha uzvar "US Open" junioru turnīrā
Borna Čoričs un Ana Konjuha
Foto: Reuters/Scanpix

"US Open" junioru turnīros uzvarējuši Horvātijas jaunie tenisa talanti Borna Čoričs un Ana Konjuha. Viņa sacensību 1. kārtā bija ļoti tuvu zaudējumam pret Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko.

Pērn meiteņu turnīrā uzvarējusī amerikāniete Samanta Kroforda (finālā uzveica igaunieti Aneti Kontaveitu) titulu neaizstāvēja, bet cita ASV nākotnes cerība Teilore Taunsenda izstājās no prestižā turnīra, lai varētu visu uzmanību veltīt profesionālajai karjerai.

Neskatoties uz abu pieminēto nespēlēšanu, ASV sava pārstāve finālā bija. Par to parūpējās 15 gadus vecā Tornado Ališa Bleka, kura Ņujorkā spēlēja, pateicoties "wild card". Blekas pretiniece finālā bija ranga vicelīdere, Horvātijas tenisiste Ana Konjuha (15). Viņa Bleku pērn "US Open" ietvaros uzveica ar 4:6, 6:2, 6:1, pirms tam amerikānieti pārspējot arī prestižajā "Orange Bowl" turnīrā uz māla seguma – 6:1, 6:3.

Arī trešajā mačā pārāka bija Konjuha, kura trīs setu mačā uzvarēja ar rezultātu 3:6, 6:4, 7:6(6). Blekai taibreikā bija 5:4 pārsvars un divreiz jāservē, taču šo situāciju viņa izmantot nespēja. Konjuhai lielisks gads junioru "Grand Slam" turnīros – uzvarēts "Australian Open" un "US Open", bet pārējos divos lielajos turnīros zaudēts pusfinālā. Ņujorkā viņa 1. kārtā izglābās no zaudējuma pret mūsu Aļonu Ostapenko, kura izlaida seta un 4:1 pārsvaru.

Arī zēnu turnīrā jau pirms sacensību sākuma bija zināms, ka būs jauns čempions, jo pagājušā gada uzvarētājs kanādietis Filips Pelivo pārgājis uz pieaugušo līmeni. Turnīra sastāvs bija diezgan spēcīgs, taču nevienam no trim pirmajiem numuriem – Aleksandram Zverevam, Džanluidži Kvinci (Vimbldonas čempions) un Kristianam Garinam ("French Open" čempions) – līdz finālam tikt neizdevās.

Tajā iekļuva ar 4. numuru izsētais horvāts Borna Čoričs (16) un neizsētais Austrālijas tenisists Tanasi Kokinakis (17). Čoričs pusfinālā trīs setos uzveica ar Zverevu, bet Kokinakis tika galā ar Garinu. Abi to izdarīja pēc zaudēta pirmā seta. Abi finālisti janvārī sacentās "Australian Open" pusfinālā, toreiz savās mājās viegli uzvarot Kokinakim – 6:3, 6:2.

Šoreiz neitrālā laukumā pārāks bija Čoričs, uzvarot trīs setos – 3:6, 6:3, 6:1. Kokinakim otrais zaudētais "Grand Slam" fināls – janvārī viņam neveiksme arī "Australian Open" titula spēlē. Horvātijai pirmais junioru "Grand Slam" tituls zēnu konkurencē kopš 2005. gada, kad "French Open" uzvarēja Marins Čiličs.

"US Open" junioru vienspēļu turnīru čempioni pēdējos 10 gados

GadsMeiteņu vienspēļu čempioneZēnu vienspēļu čempions
2013.Ana Konjuha (Horvātija)Borna Čoričs (Horvātija)
2012.Samanta Kroforda (ASV)Filips Pelivo (Kanāda)
2011.Greisa Mina (ASV)Olivers Goldings (Lielbritānija)
2010.Darja Gavrilova (Krievija)Džeks Soks (ASV)
2009.Hezere Vatsone (Lielbritānija)Bernards Tomiks (Austrālija)
2008.Koko Vandevei (ASV)Grigors Dimitrovs (Bulgārija)
2007.Kristina Kučova (Slovākija)Ričards Beraņķis (Lietuva)
2006.Anastasija Pavļučenkova (Krievija)Dušans Lojda (Čehija)
2005.Viktorija Azarenka (Baltkrievija)Raiens Svītings (ASV)
2004.Mihaella Krajičeka (Nīderlande)Endijs Marejs (Lielbritānija)

  -1 [+] [-]

, 2013-09-08 22:17, pirms 11 gadiem
bet aļona tjipa nemāk spēlēt..

  +1 [+] [-]

, 2013-09-09 07:48, pirms 11 gadiem
pikolo rakstīja: bet aļona tjipa nemāk spēlēt..
spēlēt ta māk bet nolažojās. secinājums ka talants meičai ir tikai jātiek ar psiholoģiju galā.