Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Uz 2. puslaiku izgājām ar domu gūt otrus vārtus"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Starkovs: "Uz 2. puslaiku izgājām ar domu gūt otrus vārtus"
Aleksandrs Starkovs
Foto: R.Kokšarovs (f64)

Pēc Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēles, kurā Latvijas izlase Rīgā ar 1:2 piekāpās Grieķijai, Aleksandrs Starkovs uzsvēra, ka 2. puslaikā pie labvēlīgā rezultāta nebija domas iegūto sargāt, bet gan mēģināt gūt otros vārtus, taču grieķi spējuši mūsējos nospiest.

Fernandu Santušs, Grieķijas izlases treneris: "Tā bija grūta spēle, taču to arī gaidījām. Zinājām, kādu stratēģiju pielietos Latvija - aizsargāsies, izdarīs spiedienu uz mūsu spēlētājiem un liks uzsvaru uz pretuzbrukumiem. Zinājām, ka, lai uzvarētu, nepieciešams kontrolēt spēli laukuma vidējā līnijā, jāuzvar cīņā par otrajām bumbām. Patiesībā 1. puslaiks mums neizdevās - jā, daudz skrējām, taču nepareizajā virzienā. Latvija atrada savas iespējas pretuzbrukumā un vienā no tiem guva arī vārtus.

Lai mainītu spēles gaitu, zinājām, ka nepieciešamas vēsas galvas un jāturpina daudz skriet, taču šoreiz pareizajā virzienā. Zinājām, ja to paveiksim, tad gūsim uzvarai nepieciešamos divus vārtus. Parasti šādās situācijās nav viegli, taču mēs paveicām to pārliecinoši. Rezultāts ir godīgs, mūsu vārtsargam īpaši daudz darba nebija. Latvijas izlasei nebija daudz iespēju gūt vārtus."

Aleksandrs Starkovs, Latvijas izlases treneris: "Tikāmies ar savas grupas līderi, favorītu. Šai spēlē man nebija lielu pretenziju pret spēlētājiem - visu 90 minūšu garumā viņi centās parādīt savu spēju maksimumu. Ne vienmēr viss sanāca, jo pretī mums stājās augstas klases futbolisti. 1. puslaiks mums izdevās un gribētu teikt paldies mūsu līdzjutējiem par to, ka viņi visu cīņu un arī pēc tās, kaut arī zaudējām, atbalstīja un bija ar mums.

1. puslaiks bija grūts, Grieķija šeit bija atbraukuši pēc uzvaras, taču arī mēs gribējām uzvarēt. Manuprāt, visas 90 minūtes bija uz uzvaru tendēts raksturs. Vārtus ielaidām atbilstoši spēles loģikai un jāatzīst, ka 2. puslaika sākumā grieķi mūs nospieda. Kaut arī ielaistie vārti nebija pats bīstamākais viņu moments, tas bija tālšāviens, tomēr tas bija ļoti augstas klases sitiens. Otros vārtus, manuprāt, mēs vienkārši paši sev atvedām, taču vienlaikus tas arī norāda uz to, ka grieķi presingoja mūs, neļāva elpot. Viņi mūs nelaida vaļā, kamēr nebija ieguvuši pozitīvu rezultātu. Var jau lamāt spēlētājus, taču es to nedarīšu. Katrs no mūsu spēlētājiem parādīja savu maksimumu. Visi centās, un pēc izmaiņām sastāvā beigās mēs atsvaidzinājām savu spēli un spējām pārņemt iniciatīvu. Manuprāt, mēs varējām arī izlīdzināt rezultātu.

Taču mēs zaudējām pēdējā Eiropas čempionāta TOP8 komandai. Domāju, nospēlējām cienīgi. Nevienu savā komandā neizcelšu, kaut arī bija līderi - domāju, jūs paši visu redzējāt. Galvenais, ka komanda bija vienota gan pirms, gan pēc spēles. Jā, šodien mums nebija superveiksmes, taču, domāju, tā vēl atgriezīsies. Gribētu tomēr izcelt pozitīvā nozīmē Lukjanovu, arī Cauņu, Vaņinu. Šodien skatītājiem uzdāvinājām interesantu spēli - tas patiešām bija futbols."

Vai tas, ka 2. puslaikā grieķi tomēr mūs nospieda, bija tikai viņu nopelns, vai arī Latvijas izlase nospēlēja vājāk?
"Viss kopā. Gan grieķi, kuri izlaida laukumā vienu no savām zvaigznēm Samarasu, kaut arī viņš nebija gatavs spēlei, tomēr iznāca, lai lauztu spēli. Pāris epizodēs redzējām viņa līmeni. Super spēlētājs. Protams, viņa parādīšanās ietekmēja spēles raksturu. Protams, 2. puslaika sākumu mēs izgāzām, ielaidām vārtus, grieķi izlīdzināja spēli, tomēr mūsu futbolisti centās parādīt maksimumu, centās spēlēt uzbrukumā, centās agresīvi spēlēt aizsardzībā - nesanāca, taču tikai tāpēc, ka grieķi principā ir spēcīgāki nekā mēs.

Lieta nebija tanī apstāklī, ka aizvadījām labu 1. puslaiku, atslābām un ka mēs pārtraukumā slavētu futbolistus, kādi viņi ir malači. Nē, tā nebija. Meistarīgāka komanda prot laicīgi saņemties un taisīt rezultātu. Grieķiem tas izdevās un, godīgi sakot, pirmo reizi pēc mača pie manis pienāca pretinieku treneris [Santušs] un pateica paldies par spēli - tie, kas ir treneri, mani sapratīs, tā nenotiek vienmēr. Parasti tas notiek, kad treneris ir ļoti apmierināts ar rezultātu. Šis bija tas gadījums. Ja veiksme būtu ar mums abus puslaikus, mēs nopelnītu citu rezultātu."

Višņakova kāja vēl pirms trim dienām izskatījās slikti. Vai tas, ka viņš spēlēja, nozīmē, ka viss ir kārtībā, vai arī viņš parādīja raksturu, vai varbūt tas ir ārstu nopelns?
"Ārstu nopelns, arī rakstura nopelns. Arī viņš gribēja ļoti spēlēt. Un arī trenera nopelns, kurš viņu izlaida [smaida]. Pēdējos pāris mēnešos viņam praktiski nebija spēļu prakses. Kad spēlējam savā laukumā, futbolisti spēlē augstāk par savām spējām. Višņakovs šodien nospēlēja savā maksimumā vai vēl labāk. Būtībā viņš nopelnīja gūtos vārtus. Tā ir viņa attieksme pret futbolu.

Daudzi no mums šodien gaidīja uzvaru - pret grieķiem, kuri ir 11. FIFA reitingā. Višņakovs, Lukjanovs, Cauņa - viņi ļoti vēlējās uzvarēt. Nesanāca. Šodien mana nav iemesla mest akmeni viņu virzienā. Nav. Vienas, divu dienu laikā analizēsim šo spēli, un es atradīšu viņu mīnusus, bet šodien pēc atnākšanas uz ģērbtuvēm viņi bija kā nosisti. Un viņi visi ģērbtuvē ļoti gaidīja mani, lai dzirdētu, ko viņiem teikšu. Svarīgi arī, ko teiksiet jūs [žurnālisti] - vai viņi ir nodevēji, vai tomēr izdarīja visu, ko spēja. Es uzskatu (un to arī viņiem pateicu), ka viņi izdarīja visu, ko varēja. Viņiem nepieciešams atbalsts, un tad viņi ies maziem solīšiem augšup.

Viņi nekļūs par pasaules čempioniem, nekļūs - varbūt ar klubu kāds uzvarēs, piemēram, Eiropas līgā, kā to izdarīja Juris Laizāns. Mums vajadzīgi pozitīvi piemēri. Tie nav jāmeklē Rietumos, mums tepat ir savējie - Pahars, Astafjevs, Laizāns, Rubins, kurus vēl šodien apbalvoja. Bleidelis? Super spēlētājs - cenšaties būt tikpat labi, kā viņš bija! Cenšaties 10 gadus no vietas spēlēt izlasē augstā līmenī un tikt finālturnīrā! Mūsu spēlētāji to saprot, un esmu pateicīgs viņiem par to."

Izskatījās, ka šodien maiņas ne pārāk labi nostrādāja - Rugins ļoti nervozi nospēlēja, Verpakovskis bumbai pieskārās tikai divas reizes. Vai maiņas bija attaisnotas?
"Jā, attaisnotas, jo Fertovs jau pārtraukumā sūdzējās, ka ir problēmas ar muskuļiem, un mēs viņu nomainījām 2. puslaika 1. pusē. Attaisnotas jā, cits jautājums, kā nospēlēja uz maiņu nākušie. Verpakovskis nopelnīja pāris soda sitienus, no kuriem vienam vienkārši bija jāatnes vārti, kad Cauņa no kreisās malas centrēja. Protams, pēc cīņas ir viegli spriest, taču bija redzams, ka nomainītie adekvāti uzņem šādu pavērsienu. Gribējām pastiprināt spēli, slīpējām to treniņos. Domāju, visi, arī tie, no kuriem gaidām vārtus, Rudņevs, Lukjanovs, Višņakovs, vienalga nospēlēja ļoti labi un efektīvi, ņemot vērā pretinieka spēku."

1. puslaikā mēs tomēr bijām pārāki. Vai Grieķija spēlēja slikti, vai mēs ļoti labi?
"Tas vienmēr tāds filozofisks jautājums - vai glāze ir pa pusei pilna vai tukša? Domāju, mēs piespiedām grieķus spēlēt sliktāk nekā viņi varētu spēlēt. 1. puslaiks bija ļoti labs. Savukārt 2. puslaikā izgājām ar domu, ka mums jāgūst otrie vārti, jāspēlē uzbrukumā aktīvi. Nebija pat vārda, ka mēs gribētu sargāt rezultātu. Kaut arī tagad varētu teikt: "Klau, tur vajadzēja turēt to rezultātu, vajadzēja vispār atteikties no uzbrūkošā pussarga vai malējiem pussargiem." Atceros mājas spēli pirms pāris gadiem ar Šveici (2:2). Bijām priekšā ar 2:1, un Šveices treneris jau pēc minūtes veica divas maiņas, uzlaižot uzbrucējus, kuri jau pēc piecām minūtēm guva vārtus. Protams, viņu iespējas ir lielākas, taču es uzskatu, ka no mūsu iespējām mēs šodien izspiedām praktiski maksimumu. Pateicos visiem, kas atbalstīja mūs līdz beigām. Ja mums būtu veiksme, kura bija klāt 1. puslaikā, mēs 2. puslaika beigās izlīdzinātu rezultātu."

Cik balles piecu ballu sistēmā Tu ieliktu Latvijai par spēli ar Grieķiju?

  • 11

  • 103

  • 147

  • 29

  • 15


1 2 59 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2012-09-08 02:25, pirms 12 gadiem
1 puslaiks- 4
2.puslaiks- 1

  -3 [+] [-]

, 2012-09-08 02:25, pirms 12 gadiem
interesanti, kur cilvēkiem rodas idejas, ka mums šoreiz ir izdevusies grupa? (tas atsaucoties uz komentiem pēc grupu izlozēm) Ar mūsu kaimiņiem jau ies grūti, nemaz nerunājot par grieķu uzvarēšanu jeb slovāku. tā, ka nav ko sapņot. simtiņa beigās ir mūsu vieta.

 +18 [+] [-]

, 2012-09-08 02:28, pirms 12 gadiem
Vari taisnoties, Starkov, cik gribi! Es taapat neticu, ka neliki speeleet savu
"sit prom" futbolu!!! Nevar peekshnji tik ljoti izmainiities komanda, neticu. Pensijaa jaaiet, Aleksandr Petrovich!!!

  +9 [+] [-]

, 2012-09-08 02:30, pirms 12 gadiem
Bet citreiz vajag spēlētājiem pateikt kādu skarbāku vārdu,it sevišķi par otrajiem ielaistajiem vārtiem. Un nevajag Starkov tagad muldēt,ka jūs domājāt par otrajiem vārtiem(varbūt sapņos). Cerams pret Bosniju spēlēs mūsējie visu spēli,ne tikai 1.puslaiku.
Slēpts komentārs: VilhelmsL

 +13 [+] [-]

, 2012-09-08 02:57, pirms 12 gadiem
nu nezinu, man izskatijas ka 2. puslaiku sakot musejie centas jau nosargat rezultatu nevis tiecas pec 2. vartiem!!!
un speli pashi noraka, vajadzeja but 1:1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-09-08 03:15, pirms 12 gadiem
Petrovič , ne*irs - no pirmās minūtes otrajā taimā pat man bija saprotams , ka mūs spiež nost !
Krievi šādos gadījumos saka " гол назревает" ...

     [+] [-]

, 2012-09-08 05:15, pirms 12 gadiem
brexels rakstīja: iesedas strakov,tava komanda iesedas,tpc ari zaudeja!!kad vienreiz sapratisi kad nedrikst laut mums iesesties pie sava soda laukuma,tad vienmer ielaizham vartus!!!

Ljauj chaljiem spelet!!!!tev ir augstas klases futbolisti soreiz,tpc izmanto to!!centra pusargaa jamekle kas cits,varbut vel noder Juris laizans,kurs var vadit speli,un iedot piespeli nevis pretinieku uzbrucejam ka otrs laizans!!
Augstas klases futbolists ir tikai viens- Cauņa. Rudņevs bez labiem piespēlētājiem ir tuvu 0 un Gorkšs ar gadiem paliek arvien lēnāks.

  -4 [+] [-]

, 2012-09-08 06:54, pirms 12 gadiem
Pie 1-1 izslēdzu TV un aizgāju gulēt.Šorīt agri piecēlos ,lai uzzinātu rezultātu.Diemžēl es nekļūdījos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-08 08:00, pirms 12 gadiem
Takoi futbol nam ņe nužen!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-09-08 08:30, pirms 12 gadiem
nu murgot gan nevajag,man visriņķī bija letiņi,un kas par to ja krievvalodīgie ar iet futbolu skatīties, bet runājot par spēli,viņa kļuva nebaudāma sākoties 2 puslaikam.Rudņevs labs aizsardzībā ar galvu labi spēlēja,Gorkšs malacis ,tāds agresīvs tipiņš utt .mans secinājums- oktobrī ar braukšu skatīties un viss ....

  -2 [+] [-]

, 2012-09-08 08:57, pirms 12 gadiem
gribēju paskatīties futbolu.. - ilgi to aunu speeleeto speeli nevareeju iztureeet un izsleedzu.. Kā tādi dunduki - meistariiba nav vispaar, izskataas, ka tehniskais izpildiijums ir tuvu 0. Nedomaaju, ka buutu liela atskiriiba, ja lielaako dalju shiis koamandas izpildiitaaju samainiitu pret amatieru izlasi. Nekaadas perspektivas uzbrukumaa - nepreciizas piespeeles un taalaak par viduszonu taapat netiek, tikai mullaashanaas pa aizsardziibu..
Patika Rudņevs, Gorks un Kļava. Tas vareetu buut viss.. Tajaas paaris minuutees redzeeju abus grieku vaartus un izsleedzu aaraa - tie otri vaarti vispaar bija katastrofa. Izskataas, ka izlase razho aizsargus un vaartusargus, jo to vien naakas dariit kaa aizsargaaties, jo uzbrukumaa neviens netiek un speeli veel nav iemaaciijies neviens veidot bisciit augstaakaa liimenii kaa amatieru futbolaa pieradushi..

  +1 [+] [-]

, 2012-09-08 08:58, pirms 12 gadiem
Protams ka jāiet skatīties,jo nekur citur pasaulē šādu futbolu neredzēsi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-09-08 09:36, pirms 12 gadiem
Starkovs kā parasti no sevis noņem visu atbildību. Vienmēr aizbildinās, ka pretinieks ir spēcīgs/augstas klases komanda (tā būs arī pret Lietuvu), bet neatzīst, ka arī viņa taktika var būt nepareiza. Latvijas izlasē neapstiprinās teiciens - uzvar komanda, bet zaudē treneris

  +2 [+] [-]

, 2012-09-08 09:37, pirms 12 gadiem
kautkā baigi mainījās mūsu spēle 2.puslaikā, tāpēc domāju pārtraukumā Starkovs kaut ko salaida dēlī! Kāpēc iesēdāmies aizsardzībā jau no pirmās minūtes?

     [+] [-]

, 2012-09-08 09:43, pirms 12 gadiem
SKALS rakstīja: Ar savu attieksmi jau nu lielīties nevajadzētu.
Tā nav lielīšanās. Es arī atpazinu starkova spēli otrā perioda sākumā, un uzreiz paredzēju rezultātu. Tāds nu mums tas treneris ir.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-08 09:48, pirms 12 gadiem
Tagad katru reizi,kad pirmie gūstam vārtus, var droši slēgt ārā TV, jo ar to arī futbols mūsu izpildījumā beidzas. Esmu dusmīgs. Un kapēc tā novēloja maiņu ar Gauraču? Tiko kā ielaidām 2., jau uzreiz jālaiž ārā papildspēki uzburkumā.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-08 09:51, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Starkovs kā parasti no sevis noņem visu atbildību. Vienmēr aizbildinās, ka pretinieks ir spēcīgs/augstas klases komanda (tā būs arī pret Lietuvu), bet neatzīst, ka arī viņa taktika var būt nepareiza. Latvijas izlasē neapstiprinās teiciens - uzvar komanda, bet zaudē treneris
Pilnīgi piekrītu. Bet ko var gribēt. Vienmēr ir ^irsis kā Zariņa govs. Ārpus LFF ietekmes, viņu visur atkož un pēc tam ar kāju pa tirsu. Trusļivij trener- truslivaja komanda!

  +8 [+] [-]

, 2012-09-08 09:59, pirms 12 gadiem
Ko tu stipram padarīsi, bet progress mūsu spēlē noteikti ir. Pirmajā puslaikā pat nepazinu mūsu komandu. Ja agrāk mūsējie, saņemot bumbu izdarīja vienu, augstākais divas piespēles un sita bumbu tikai uz priekšu, tad tagad redzēju pat sešas septiņas precīzas piespēles, dažreiz vārtsargs nesita bumbu uz priekšu kur pagadās, bet ātri izmeta ar roku, un bumba nonāca pie savējiem. Respektīvi agrāk centās pēc iespējas ātrāk no bumbas atbrīvoties, tad tagad grib jau paši spēlēt. Ja tā progresēsim, būs labi. Tādu futbolu kā pirmajā puslaikā jau var skatīties.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-08 10:07, pirms 12 gadiem
8000 tūkstoši skatītāji bijuši, tas tiešām priecē!

  +2 [+] [-]

, 2012-09-08 10:08, pirms 12 gadiem
Malači komanda!

     [+] [-]

, 2012-09-08 10:09, pirms 12 gadiem
ja būtu visa spēle kā 1. puslaiks, tad domājams par zaudējumu pārmetumu nebūtu.
pēc 1. puslaika pat dzima cerība, ka varbūt beidzot kaut kas mainīsies spēles ziņā, bet, diemžēl, 2. puslaiks atgrieza realitātē jau ar pirmajām minūtēm

  -1 [+] [-]

, 2012-09-08 10:13, pirms 12 gadiem
Divains trenera viedoklis. Lukjanovs bija pilnīgi nulle. Višņjakovs un Laizāns tūvu tam.
Slēpts komentārs: gebels

  +1 [+] [-]

, 2012-09-08 10:31, pirms 12 gadiem
Mūsējie malači! Di*st jau viegli, ka nevajag līst aizsardzībā. Bet kontrolēt bumbu un spēli pret vienu no spēcīgākajām planētas komandām ir cita lieta... Līmeņi ir atšķirīgi un varēja redzēt, ka visi cīnījās līdz galam. Varbūt vienīgi Laizāna motivācija nav īsti saprotama. Kamēr visi dzied himnu viņš vienīgais ar riebuma pilnu seju stāvēja pie komandas...

  -1 [+] [-]

, 2012-09-08 10:36, pirms 12 gadiem
[quote vilhelmsl]
Kā viņi neapsaldē ... īsās bikšelēs skraidot?! Ārā jau vairāk kā vēss!
[/quot
man jau 9 vinji apsaldejumi , sovasar 5 , kurs var palidzet?

  +3 [+] [-]

, 2012-09-08 11:15, pirms 12 gadiem
Doma gūt otros vārtus varbūt bija, bet izpildījums, virzība uz vārtiem bija maz.
Var jau teikt, ka uz brīdi pie 1:1 Latvija pārņēma kontroli, bet tā kontrole soda laukumam tik vienreiz pietuvojās.

Rezultāts taisnīgs, spēcīgākie vinnēja. Pirms gada pret grieķiem spēles kvalitāte abos puslaikos bija labāka.
Bet paliek sajūta, ka arī šoreiz bija pilnīgi reāli, kādu punktu paņemt.
1 2 59 komentāri