Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Azarenka lieliskā spēlē uzvar Šarapovu; finālā pret Viljamsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azarenka lieliskā spēlē uzvar Šarapovu; finālā pret Viljamsu
Viktorijas Azarenkas uzvaras deja
Foto: AP/Scanpix

"US Open" dāmu vienspēļu turnīra finālā sestdienas vakarā tiksies Viktorija Azarenka un Serēna Viljamsa. Ranga līdere Azarenka atspēlējās pret Mariju Šarapovu (3:6, 6:2, 6:4) un pirmo reizi iekļuva turnīra finālā. Savukārt Viljamsai bija ļoti viegla uzvara pret Sāru Erani – 6:1, 6:2.

Viktorijai Azarenkai un Marijai Šarapovai piektdien bija ceturtā tikšanās 2012. gadā. Vika guva trešo panākumu pret Mašu, atkārtojot uzvaras Melburnā un Indianvelsā. Tiesa, šoreiz nācās krietni pasvīst, jo uzvara tika gūta trīs setos.

Mača sākums Azarenkai neizdevās, bija pārāk daudz kļūdu. Tikmēr Šarapova uzbruka satriecoši labi un periodiski arī varēja paļauties uz servi. Šarapova pirmo setu uzvarēja ar 6:3, lai gan varēja būt pat 6:1, taču Šarapova ar pirmo mēģinājumu nespēja izservēt setu.

Azarenkai pirmajā partijā deviņas nepiespiestās kļūdas un tikai viens "vinneris". Šarapova otro setu sāka ar breiku. Tas bija brīdis, kad Azarenka beidzot "pamodās". Kopš nokļuvusi iedzinējos ar breiku, ranga līdere setā uzvarēja sešus no nākamajiem septiņiem geimiem – 6:2. Seta pēdējo geimu Šarapova zaudēja no 40:0 pārsvara, geimā pieļaujot trīs dubultkļūdas...

Izšķirošajā trešajā setā labāk uzņemšanā darbojās Azarenka, kamēr Šarapovai nebija nevienas breikbumbas, vairākas izdevās atspēlēt. Vienīgais breiks notika, kad Šarapova pie 4:5 servēja par mača turpināšanu. Azarenka pirmo mačbumbu izniekoja ar sānu autu, bet otrās mačbumbas izspēlē auts Šarapovai. Spēle bija galā pēc 2:42 stundu ilgas un skaļas cīņas ar Azarenkas uzvaru un pirmo nokļūšanu "US Open" finālā – 3:6, 6:2, 6:4.

Šarapovai pirmais zaudējums trīs setos 2012. gadā (12-1), kamēr Azarenka arvien vēl nav zaudējusi trīs setos: 12-0. Kopš 2010. gada Šarapova zaudējusi tikai divas spēles, kurās viņa uzvarēja pirmo setu (104-2). Pēdējo reizi tas notika 2010. gada augustā Sinsinati finālā pret Kimu Klijstersu.

Ja pirmajā pusfinālā varēja gaidīt sīvu spēkošanos, tad otrajā tam pamata nebija. Sāra Erani (turnīrā 13 setos neviena "eisa") nav tādas serves un spēka, lai varētu pretoties Viljamsai. Amerikāniete izcīnīja graujošu uzvaru ar 6:1, 6:2. Viljamsa atkal spēlēs Ņujorkas finālā, lūkojot izcīnīt ceturto (1999., 2002. un 2008. gads) "US Open" titulu.

Viljamsai lieliska bilance mačos pret Azarenku: 9-1. Vienīgais zaudējums piedzīvots 2009. gadā Maiami finālā, kurā Serēnai bija kājas savainojums. Šogad abas tikušās jau trīs reizes, visos gadījumos Viljamsai uzvarot divos setos. Pēdējais mačs bija olimpiādes pusfināls, kas beidzās ar 6:1, 6:2 amerikānietes labā.

Fināls paredzēts svētdien plkst. 2:00 pēc Latvijas laika. Tiesa, sestdien Ņujorkā gaidāms lietus, kā rezultātā spēle varētu nenotikt paredzētajā laikā.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-08 05:39, pirms 12 gadiem
Azarenkas un Šarapovas mačam nācās praktiski nogriezt TV skaņu. Tā aurošana tak pilnīgi neizturama ir.

  +4 [+] [-]

, 2012-09-08 07:09, pirms 12 gadiem
Raksta autoram nāktos pamācīties latviešu valodu, ja reiz nejēdz tenisa terminus latviski pateikt... Vinneri, breiki u.t.t.t
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-09-08 09:02, pirms 12 gadiem
Lieliska spēle un lieliska teniss. Meitenes jau pats par sevi burvīgas un ja skaņu palaiž max un caur tumbām...super!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja