Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Maskavas "Spartak" izlaiž 2:0 pārsvaru, neiesit pendeli un zaudē Grieķijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Maskavas "Spartak" izlaiž 2:0 pārsvaru, neiesit pendeli un zaudē Grieķijā
Saloniku PAOK spēlētāju prieki
Foto: EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešo kārtu ar zaudējumu sāka Krievijas trešais spēcīgākais klubs Maskavas "Spartak", kas guva divus vārtus pirmajā puslaikā, tomēr viesos ar 2:3 piekāpās Saloniku PAOK.

Maskavas "Spartak" rezultātu atklāja jau septītajā minūtē, laukuma saimniekiem nokaitētajā atmosfērā saņemot aukstu dušu. Krieviem palīdzēja ātra pāreja no aizsardzības uzbrukumā, pie netraucēta sitiena no soda laukuma robežas tika Ivelins Popovs, un viņš raidīja bumbu vārtu pašā stūrī. Pagāja tikai desmit minūtes, un Kvinsijs Promess dubultoja pārsvaru – 2:0. Viņš sita no 19 metriem, pa ceļam bija rikošets un bumbu aizķēra arī vārtsargs, tomēr tā iekūleņoja laukuma saimnieku cietoksnī.

Protams, Saloniku PAOK nepadevās un ieslēdza apgriezienus, un jau līdz pirmā puslaika beigām mājinieki atradās vadībā ar 3:2. Vispirms par spēli ar roku tika piešķirta pendele, un Aleksandars Prijovičs bija pārliecinošs. Tad Dimitrs Limns izmantoja zemu piespēli no labās malas un panāca izlīdzinājumu, bet Dimitrs Pelks 44. minūtē izmantoja pretinieku vārtsarga Aleksandra Maksimenko kļūdu un raidīja bumbu tukšos vārtos.

Maskavas "Spartak" 20 minūtes pirms spēles beigām bija teicama iespēja izraut neizšķirtu, jo soda laukumā neatļauti tika kavēts Luiss Adrianu. Pendeli izpildīt devās Promess, taču veiksme nebija viņa sabiedrotā – vārtsargs uzminēja virzienu un novirzīja bumbu pretī vārtu stabam, kas bija PAOK sabiedrotais. Šāds iznākums sola aizraujošu atbildes spēli Maskavā.

Platu soli pretī nākamajai kārtai izdevies spert Zalcburgas "Red Bull" – Austrijas čempione savā laukumā ar 3:0 pieveica Maķedonijas "Shkendija", kas kvalifikāciju sāka no pirmās kārtas. Pirmajā puslaikā divas reizes izcēlās Munass Daburs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu un pēcāk izcēlās ar galvu pēc soda sitiena no kreisās malas. Savukārt punktu pielika Diadī Samasekū, kurš mača galotnē arīdzan bija precīzs, izpildot pendeli.

Latvijai svarīgākajā duelī – ja Jūrmalas "Spartaks" Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā pārvarēs Marijampoles "Sūduva" barjeru, tad izšķirošajā cīņā par iekļūšanu grupu turnīrā būs jātiekas ar šī pāra zaudētāju – Glāzgovas "Celtic" savā laukumā neizdevās uzvarēt Atēnu AEK, duelim noslēdzoties neizšķirti 1:1. Skoti izvirzījās vadībā, Kelumam Makgregoram apgriežoties ap savu asi un trāpot tālajā stūrī, bet AEK pirmā puslaika beigās panāca izlīdzinājumu, no soda laukuma vidus bumbu zem pārliktņa triecot Viktoram Klonaridim. Grieķi otrajā puslaikā palika mazākumā, bet izturēja spiedienu.

Lai kvalificētos Čempionu līgas grupu turnīram, komandām būs jāpārvar vēl viena kārta, kurā spēkosies desmit trešo kārtu pārvarējušās komandas, kā arī Nīderlandes čempione Eindhovenas PSV un Šveices spēcīgākais klubs Bernes "Young Boys".

Čempionu līgas kvalifikācijas trešā kārta

SpēleRez.SpēleRez.
Astana – Dinamo Zagreb0:2Crvena zvezda – Trnava1:1
Qarabag – BATE0:1Benfica – Fenerbahce1:0
Malmo – MOL Vidi1:1PAOK – Spartak3:2
Slavia – Dinamo Kiev1:1Salzburg – Shkendija3:0
Standard – Ajax2:2Celtic – AEK1:1

  +1 [+] [-]

, 2018-08-08 23:55, pirms 6 gadiem
Žēl, ka Ajax nenoturēja 2 vārtu pārsvaru otrdienas spēlē. Atēnu AEK Eirokausos nezaudēja jau 11. spēli pēc kārtas.

     [+] [-]

, 2018-08-09 00:21, pirms 6 gadiem
Celtic -AEK bija laba spēle, abas komandas pelnījušas spēlēt Čempionu līgā, Celtic spieda beigās vareni, tik neko neizspieda, Atēnās būs grūti.

  -4 [+] [-]

, 2018-08-09 01:25, pirms 6 gadiem
Fu*K Celtic ! 🖕🖕🖕

  -3 [+] [-]

, 2018-08-09 01:26, pirms 6 gadiem
Rītā Billy Boys parādīs Mariborai kur vasarā vēži ziemo ⚽️⚽️⚽️

Glasgow is blue

  -1 [+] [-]

, 2018-08-09 02:02, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Žēl, ka Ajax nenoturēja 2 vārtu pārsvaru otrdienas spēlē. Atēnu AEK Eirokausos nezaudēja jau 11. spēli pēc kārtas.
Beļģija ir top 3 Pasaulē. Viņu čempiņš nevar būt vājonis.

     [+] [-]

, 2018-08-09 07:23, pirms 6 gadiem
RAGNARS rakstīja: Rītā Billy Boys parādīs Mariborai kur vasarā vēži ziemo ⚽️⚽️⚽️

Glasgow is blue

     [+] [-]

, 2018-08-09 09:12, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Beļģija ir top 3 Pasaulē. Viņu čempiņš nevar būt vājonis.
visi labākie beļģu futbolisti spēlē ārpus savas valsts , viņu čempis nu nav TOP līmenī

     [+] [-]

, 2018-08-09 09:33, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: visi labākie beļģu futbolisti spēlē ārpus savas valsts , viņu čempis nu nav TOP līmenī
Bet nu ir virs vidējā Eiropā noteikti, domāju stiprāks, nekā grieķu čempis... Kkur Šveices līmenis.

     [+] [-]

, 2018-08-09 09:47, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Bet nu ir virs vidējā Eiropā noteikti, domāju stiprāks, nekā grieķu čempis... Kkur Šveices līmenis.
itkā devītais spēcīgākais čempis Beļģu Eiropā pašlaik ir priekšā abām tavām pieminētājām līgām

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 10:35, pirms 6 gadiem
Maskavā nebūs tik karsts, būs labāks zālājs un nebūs 30 tk. grieķu mežoņu tribīnēs. Par red/white/red

     [+] [-]

, 2018-08-09 17:26, pirms 6 gadiem
Būs 2-0, grieķi brauc tālāk.