Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonā šodien visi astotdaļfināli, Ostapenko dubultspēle un mūsu junioru mači

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonā šodien visi astotdaļfināli, Ostapenko dubultspēle un mūsu junioru mači
Roberts Lindsteds un Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix

Vimbldonas vienspēļu turnīros šodien notiks visi 4. kārtas jeb astotdaļfinālu mači. Pirmdien spēlēs arī trīs Latvijas tenisistes – Aļona Ostapenko kopā ar Zviedrijas dubultspēļu speciālistu Robertu Lindstedu turpinās jaukto dubultspēļu turnīru, bet Kamilla Bartone un Darja Semeņistaja sāks junioru sacensības.

Bārtijai pirmais grūtais pārbaudījums, Kvitova tiksies ar Kontu

"French Open" čempione un pasaules pirmā rakete Ešlija Bārtija pirmo nedēļu izspēlēja prognozējami viegli, ļoti pārliecinoši uzvarot Saisaju Dženu, Alisonu van Eitvanku un Harietu Dārtu, trīs mačos kopā zaudējot tikai 12 geimos. Austrālijas tenisistes uzvaru sērija sasniegusi 15 mačus, šodien satiekot turnīrā pirmo pretinieci, kura viņai var radīt grūtības. Elisona Riske pirms turnīra tika uzskatīta par vienu no bīstamākajām neizsētajām tenisistēm, to apliecinot ar tikšanu līdz 4. kārtai.

Abām tenisistēm zālājs ir ērtākais segums, uz tā arī šovasar spēlējot iespaidīgi. Bārtijai ir 8-0 bilance, pirms Vimbldonas uzvarot Birmingemas "Premier" turnīrā, bet Riskei ir 13-1. Viņai šovasar divi tituli – uzvara Sērbitonas ITF W100 turnīrā un panākums Hertogenbošas "International" sacensībās. Zīmīgi, ka arī abu spēlētāju pirmā tikšanās bija uz zālāja seguma, kad Riske 2016. gadā ar 7:6(4), 7:5 uzvarēja Īstbornas ITF W50 turnīra pusfinālā. Bārtijai tas bija atgriešanās turnīrs, tenisu spēlējot pēc 18 mēnešu pārtraukuma, kura laikā viņa izmēģināja spēkus kriketā.

Bārtijas un Riskes mača uzvarētāja otrdien ceturtdaļfinālā, visticamāk, sacentīsies ar septiņkārtējo čempioni Serēnu Viljamsu, kura šodien tiksies ar vienmēr uzvarēto Karlu Suaresu Navarro. Amerikāniete uzvarējusi visos 12 setos pret Spānijas tenisisti, turklāt Suaresa Navarro nevienā setā nav spējusi iegūt vairāk par trim geimiem! Karlai zālājs ir neērtākais segums, tāpēc šodienas mačā neveiksmju sērijas pārtraukšana pret Viljamsu netiek gaidīta.

Divkārtējā Vimbldonas čempione Petra Kvitova šeit ceturtdaļfinālā nav spēlējusi kopš 2014. gada, kad izcīnīja savu otro "Grand Slam" titulu. Čehijas tenisistei šodien būs cīņa pret spēlētāju, kurai būs lielāks fanu atbalsts, jo viņa sacentīsies ar Lielbritānijas pirmo raketi Johannu Kontu. Kvitovai savstarpējos mačos ir 3-1 pārsvars, bet uz zālāja seguma ir 1-1. Konta 2016. gadā uzvarēja savās mājās Īstbornā ar 5:7, 6:4, 6:0, bet Kvitova bija pārāka 2018. gadā Birmingemā ar 6:3, 6:4.

Simonai Halepai iepriekšējais "Grand Slam" turnīrs beidzās ar zaudējumu 17 gadus vecai tenisistei, kad viņa "French Open" ceturtdaļfinālā nespēja pretoties Amandas Aņisimovas uzbrukumiem un ASV tīnei zaudēja ar rezultātu 2:6, 4:6. Šodien Halepai pretī stāsies cita ASV jaunā zvaigzne, 15 gadus vecā Kori Gofa. Viņai uzbrukumos nav tādas jaudas kā Aņisimovai, tāpēc Halepai par savas aizsardzības sagraušanu nav jāuztraucas. Gofa iepriekšējā kārtā bija ļoti uztraukusies, spējot atspēlēt divas mačbumbas pret Polonu Hercogu, kura būtībā pārstāja spēlēt, kad bija vadībā ar 6:3 un 5:2. Halepa ir cita līmeņa drauds.

Vīriešu turnīrā no favorītiem spēcīgākais pretinieks Federeram

Pasaules pirmais numurs un pagājušā gada uzvarētājs Novaks Džokovičs cīņu par piekto Vimbldonas titulu turpinās ar maču pret 21 gadus veco francūzi Ugo Ambēru, kurš pirmoreiz sasniedzis "Grand Slam" 4. kārtu. Ambērs pirmoreiz sacentīsies ar Top 10 spēlētāju. Viņš karjeras lielāko uzvaru guva Vimbldonas 1. kārtā, kad ar 6:7(6), 3:6 6:4 7:5, 3:0 apspēlēja traumatisko Gaelu Monfīsu (#15), kurš pēdējo setu pārtrauca potītes savainojuma dēļ.

Divkārtējais čempions Rafaels Nadals traucēs Portugāles tenisa vēstures rakstīšanu, kad satiksies ar Žuau Souzu, kurš cer kļūt par pirmo savas valsts pārstāvi ar sasniegtu "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Souza nekad nav uzvarējis ranga pirmā trijnieka spēlētājus (0-12) un zaudējis abos mačos Nadalam – 2014. gadā Riodežaneiro ar 1:6, 0:6 un 2016. gadā Madridē ar 0:6, 6:4, 3:6.

Astoņu Vimbldonas titulu īpašnieks Rodžers Federers sacentīsies ar tenisistu, kurš šovasar arī uzvarējis vienā zālāja turnīrā. Mateo Berretīni triumfēja Štutgartes ATP 250 turnīrā, bet Federers nākamajā nedēļā izcīnīja ATP 500 titulu Hallē, kur Berretīni tika līdz pusfinālam, paliekot vienas uzvaras attālumā no dueļa ar Federeru. Tas pats notika arī "French Open", kur Itālijas tenisists 2. kārtā zaudēja Kasperam Rūdam. Ar labu servi un konkurētspējīgu gala līnijas tenisu apveltītais Berretīni būs spēcīgākais tenisists, kuru Federers saticis pirmajos četros mačos.

Ostapenko jauktā dubultspēle, juniorēm pirmās cīņas

Aļona Ostapenko otro reizi piedalās Vimbldonas jaukto dubultspēļu turnīrā, kur debijā 2016. gadā kopā ar Austrijas tenisistu Oliveru Maraku sasniedza pusfinālu. Viņa kopā ar 42 gadus veco zviedru Robertu Lindstedu sestdien komfortabli uzvarēja 1. kārtas mačā, kur ar 6:1, 6:4 pieveica Kori Gofu un Džeju Klārku. Pretiniekiem nebija nevienas breikbumbas. Latvijas un Zviedrijas komanda 2. kārtā favorītu statusā ap plkst. 15:00 spēkosies ar Japānas un Argentīnas pāri Makoto Ninomija/Andress Molteni. Viņi 1. kārtu izlaida.

17 gadus vecā Kamilla Bartone, kura junioru rangā ir 18. vietā, bet Vimbldonā izlikta ar 11. numuru, tiksies ar savu vienaudzi Darju Sņiguru (#25) no Ukrainas. Bartonei būs debija Vimbldonā un ceturtais "Grand Slam" turnīrs. Viņas labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls šogad "Australian Open". Sņigura šogad spēlējusi tikai četros junioru turnīros, pēdējos trijos sasniedzot labus rezultātus – pusfināls "Australian Open", ceturtdaļfināls "French Open" un pirms Vimbldonas tituls Rohemptonā, kur Bartone pārvarēja divas kārtas, trešo maču pārtraucot veselības problēmu dēļ.

16 gadus vecā Darja Semeņistaja (#43) otro reizi spēlēs "Grand Slam" turnīrā, viņa debitēja ar zaudējumu "French Open" 1. kārtā. Darjai Vimbldonā nepatīkama izloze, tiekot pie mača pret ranga 9. vietā esošo Francijas tenisisti Diānu Parī, kura izsēta ar ceturto numuru. 16 gadus vecā Parī jau uzvarējusi vienā "Grand Slam" mačā pieaugušo konkurencē, "French Open" 1. kārtā ar 6:2, 6:4 pieveicot Veru Lapko (#102). Junioru "Grand Slam" turnīros viņai ir tikai divas uzvaras (2-6). Parī sezonas otrajā nozīmīgākajā zālāja seguma turnīrā Rohemptonā tika līdz pusfinālam, kur zaudēja nākamajai čempionei Sņigurai, bet Semeņistajai neveiksme jau pirmajā mačā.

Abas Latvijas tenisistes spēlēs vienā kortā, kur viņām būs jāgaida vairāku maču izspēlēšana. Bartonei plānots ceturtais mačs no plkst. 13:00, Semeņistaja spēlēs pēc Bartones.

Šodienas programma: https://www.wimbledon.com/en_GB/sco...

     [+] [-]

, 2019-07-08 09:12, pirms 5 gadiem
Abām pretī būs wta rangā jau esošas pretinieces un abs ir piecsimtniekā. Laiks pierādīt ka līmenis augstāks par Marcinkēvičas

     [+] [-]

, 2019-07-08 09:13, pirms 5 gadiem
Karla Serēnu varētu patraucēt, ņemot vērā Serēnas problēmas ar kustēšanos - ja, protams, Karla nebūs zaudējusi jau pirms spēles...

Federers maču sākumos reāli buksē, nervozē, ir pārlieku sasprindzis - acīmredzami gadi dara savu. Vēlāk maču gaitā iepriekšējie pretinieki viņam ir ļāvuši "noķert" savu spēli, atbrīvoties. I viss! Turpinot spiedienu uz Federeru, "i viss" būtu Federeram.

Nadalam ar Džokociču, šķiet, gaidāma viegla pastaiga.

Aļonai pārlieku liels gods spēlēt plezīra disciplīnā vienā pārī ar Linstedu. Bet varbūt ar respektējamu veci blakus galvā beidzot kaut kas pārslēgsies?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-07-08 10:11, pirms 5 gadiem
Te jau ir tā sāls, ka visi pirms mača jau ir padevušies. Berretīni ir smuki spēlējis un cīnījies līdz šim. Jauns zālāja stārs. Man patika arī Umberts. Šodien diez vai, ceru, ka tomēr cīnīsies.
Jeļenai vajag blakus kādu, to jau agrāk esmu rakstījis. Viņa jūtas drošāk, tā jau arī nav, ka nav palikusi nekāda atbildības sajūta
Sliktākais, ka šķietami nodedzinājusi tiltus, lai spēlētu pārī ar personībām. Kudermetova bija tik roba aizpildīšana.
Jaunajām meitenēm viss varētu beigties šodien. Jāatgriežas uz ierastajiem segumiem un jāmēģina vēl progresēt.

     [+] [-]

, 2019-07-08 17:22, pirms 5 gadiem
Dubultspēlē pārliecinoša uzvara 6:3, 6:1