Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Aģents: de Lihts vienojies ar "Juventus", bet "Ajax" neapmierina 50 miljoni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aģents: de Lihts vienojies ar "Juventus", bet "Ajax" neapmierina 50 miljoni
Mateiss de Lihts. Foto: PA Pictures/Scanpix

19 gadus vecais centra aizsargs Mateiss de Lihts ir soļa attālumā no pievienošanās Itālijas čempionei Turīnas "Juventus". Viņš panācis vienošanos par līgumu, bet Amsterdamas "Ajax" nav gatava noslēgt darījumu par 50 miljoniem, paudis futbolista aģents Mino Rajola.

Nīderlandes un Itālijas mediji nedēļas nogalē vēstīja, ka de Lihts panācis vienošanos par piecu gadu līgumu, kas viņam sezonā maksās deviņus miljonus eiro, kā arī dažādus bonusus. Taču noslēgt oficiālu līgumu ar "Juventus" būs iespējams tikai tad, kad būs panākta vienošanās ar "Ajax" par centra aizsarga pārdošanu.

Tiek vēstīts, ka de Lihts vienojies pagājušajā vasarā nepamest "Ajax", pretī saņemot solījumu, ka netiks likti šķēršļi viņa aiziešanai pēc gada un ka viņš tiks pārdots par 50 miljoniem eiro. Tieši šādu summu galdā likusi "Juventus", bet pretī saņēmusi atraidījumu ar piebildi, ka nepieciešams lielāks piedāvājums.

"Ajax" vēlas saņemt krietni vairāk, ņemot vērā de Lihta un komandas sezonu. Komandas kapteinis palīdzēja Amsterdamas vienībai triumfēt Nīderlandes čempionātā un kausa izcīņā, kā arī sasniegt UEFA Čempionu līgas pusfinālu, pa ceļam izslēdzot Madrides "Real" un "Juventus". Tāpat de Lihts palīdzēja Nīderlandes valstsvienībai sasniegt Nāciju līgas finālu.

"Ar Mateisu ir panākta vienošanās, tālāk viss ir "Ajax" rokās," sacīja futbolista aģents Rajola. Viņš izslēdza iespēju par vēršanos arbitrāžas tiesā, lai šādā veidā panāktu pāreju uz Amsterdamu, jo tas neesot de Lihta stilā. Lai gan aizsargs pēc sezonas izteica cerību, ka jauno sezonu varēs sākt citā komandā, viņš pirmdien ieradīsies uz "Ajax" pirmo treniņu, izslēdzot iespēju, ka varētu to boikotēt.

Iepriekš "Ajax" nopelnīja 86 miljonus par centra pussarga Frenkija de Jonga pārdošanu "Barcelona", taču de Lihta gadījums esot citāds – ja Katalonijas grands iesaistījās vairāksolīšanā ar PSG, tad de Lihts gatavs pāriet tikai uz "Juventus", tādējādi nav neviena cita kluba, kas būtu gatavs iesaistīties cīņā un pacelt cenu.

Izmantotie resursi:
https://www.telegraaf.nl/sport/1428...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2019-07-08 11:35, pirms 5 gadiem
Muļķības tas pēdējais teikums. Sekoju šim procesam jau sen, un medijos tā informācija parādījusies dažāda, kas gan vairāk liek domāt, ka De Ligts pats vairāk grib spēlēt Barcā, jo De Jongs tur spēlē un pašam arī ir simpātijas, taču pēc labā sezonas noslēguma nogriežņa, De Ligts esot pacēlis savu "wage", ko Barca nav gribējusi apmierināt, jo uzskatījusi, ka De Jongam un De Ligtam jāpelna vienādi, kas ir ļoti pareizi, jo tad neviens netiek vērtēts augstāk un komandas ķīmija nebojājas, ka redz, atnāk 19 ganieks un saņem vairāk kā es..

Juve sola apmierināt De Ligta vēlmes, taču negrib maksāt Ajax prasīto summu..

Līdz ar to, sanāk, ka aģents De Ligtam labi sagrozīja galvu, jo ja domā no komadnas perspektīvas, tad Barca rīkojās ļoti pareizi. Lai gan tā AJax dod 75 milj. pa sezonu, taču algu spēlētājiem iedod vienādu.

Jāsaka, ka De Ligts izspēlējis diezgan nesmuki šo kārti un naudu uzlicis par prioritāti. No vienas puses var saprast, jo daudzi talanti ir pazuduši un, noteikti, ka koduši pirkstos, kāpēc lieko kāpostu nesavāca agrāk, taču De Ligta gadījumā - šaubos, ka tas notiks. Šai situācijai bija risinājumi. Kaut praksti līgumu uz mazāku laiku - 2/3 gadiem, lai pie progresa, varētu pacelt savu algu.. Nu tā kaut kā

  +2 [+] [-]

, 2019-07-08 12:39, pirms 5 gadiem
Rajolam arī ir jāsaprot, ka De Ligta vērtība ir augusi un tas būtu stulbi prasīt Ajax, lai pārdotu viņu par €50milj, it īpaši, ja ņem vērā, ka gan Barca, gan PSG ir gatavi maksāt Ajax prasīto summu, kas ir vismaz €75milj. Vispār jau Rajola arī nepateica faktu, ka Ajax viņam atļāva runāt tikai ar klubiem, kas ir gatavi maksāt viņu prasīto €75milj summu.

Nevajadzēja Juvei mest tik daudz naudas Rajolas virzienā, tad arī varētu atļauties samaksāt Ajax par pāreju.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-08 12:45, pirms 5 gadiem
Diez vai kāds klubs būs ar mieru samaksāt 70m+ transfēra maksu par 19 gadīgu prospektu, un parakstīt ar viņu līgumu tikai uz 2 gadiem...
zata rakstīja: Šai situācijai bija risinājumi. Kaut praksti līgumu uz mazāku laiku - 2/3 gadiem, lai pie progresa, varētu pacelt savu algu.. Nu tā kaut kā

  +2 [+] [-]

, 2019-07-08 12:53, pirms 5 gadiem
septembris rakstīja: Diez vai kāds klubs būs ar mieru samaksāt 70m+ transfēra maksu par 19 gadīgu prospektu, un parakstīt ar viņu līgumu tikai uz 2 gadiem...
Tas tika minēts kā risinājums, jeb viena no opcijām. Reālā dzīve nav fifa spēle, kurā ir iespēja noslēgt līgumu pēc vienādas formas. Reālajā dzīvē Tu vari atrunāt punktus, kuros minēts, ka pie noteikta snieguma, pēc noteikta laika, tiek pārskatīta spēlētāja alga, bonusi u.t.t.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-08 13:27, pirms 5 gadiem
Varonis ar Raiolu ir pamatīgi sačakarējušies. Nu nevar visiem paziņot, ka izvēlējies Juvi, ja vēl nav panākta nekāda vienošanās par transfēra summu. Tagad Juvei nav nekāda iemesla maksāt vairāk Ajaxam, ja Lihts jau publiski atraidījis pārējos variantus.
Ka tik vēl beigās nesanāk, ka Lihtam nāksies paziņot, ka tomēr gatavs pievienoties arī citam klubam un sāga/solīšana sāksies no jauna.

     [+] [-]

, 2019-07-08 14:10, pirms 5 gadiem
Sāka ar low ball piedāvājumu 50 mil,un droši beigās vienosies par 60-65 mil.Nebūtu pirmā un pēdējā reize šādiem transfēriem

Reku iegāju tikko BleacherReport Juves lapā,un viņi jau ir piedāvājuši 65 mil

  -1 [+] [-]

, 2019-07-08 14:39, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Nīderlande nav Spānija kur g ir h

De Ligts
[ˈmɑˈtɛi̯s ˈdə ˈlɪxt], kur "x" apzīmē mūsu "h". Diez vai būsi flāmu valodas eksperts

     [+] [-]

, 2019-07-08 14:42, pirms 5 gadiem
Kas attiecas uz darījumu, tad man joprojām sāp sirds gan par potenciālo algu, gan pārejas summu.