Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija-7 izlase zaudē vietu Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas regbija-7 izlase zaudē vietu Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijā
Latvijas regbija-7 izlases spēlētāja Sindija Širaka
Foto: RK "Selena"

Latvijas sieviešu regbija-7 izlase svētdien piedzīvoja vēl divus zaudējumus un izkrita no Eiropas čempionāta otrā spēcīgākā turnīrā jeb "Trophy" divīzijas.

Ungārijā notiekošā otrā sabraukuma pusfināla spēlē par 9.-12. vietu Latvijas izlase ar 5:31 (0:17) piekāpās Šveicei, bet sacensību noslēgumā spēlē par 11. vietu ar 17:19 piekāpās arī Austrijai.

Līdz ar to Latvijas izlase desmit šogad aizvadītajās Eiropas čempionāta spēlēs palika bez uzvarām (deviņi zaudējumi, viens neizšķirts) un jau pirms pēdējā dueļa zaudēja cerības izglābties no izkrišanas.

Jāņos latvietes zaudēja visos piecos pirmā sabraukuma mačos un palika 12. pozīcijā, līdz ar to šonedēļ viņām bija jāaizvada izšķirošās cīņas par vietas saglabāšanu "Trophy" divīzijā, kuru nāksies pamest divām vājākajām komandām. Sestdien Latvijas izlase zaudēja arī visās trijās otrā posma apakšgrupas spēlēs, tomēr tā kā ceturtdaļfinālu nesasniedza Izraēla un Austrija, kuras pirmajā sabraukumā bija tieši pirms Latvijas, komanda vēl saglabāja izredzes tās apsteigt. Tomēr pēc zaudējuma Šveicei cerības saglabāt vietu divīzijā bija zudušas.

"Trophy" divīzijā Latvijas dāmu regbistes debitēja pērn, kad sabraukumos guva desmito un astoto vietu, summā tiekot pie devītās vietas, kas kopējā Eiropas izlašu vērtējumā atbilst 21. vietai.

Kā zināms, arī Latvijas vīru regbija-7 izlase Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas pirmajā sabraukumā zaudēja visos mačos, bet otrajā turnīrā pirms nedēļas sensacionāli tika pie trešās vietas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja