Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Pēc trešā seta vairs nedomāju, ka varu uzvarēt"

Rolands Eliņš

Gulbis: "Pēc trešā seta vairs nedomāju, ka varu uzvarēt"
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix

Ernests Gulbis pēc uzvaras Vimbldonas „Grand Slam” trešajā kārtā medijiem norādīja, ka aizvadījis lielisku maču, kura vidū tomēr jau sācis domāt, ka uzvarēt neizdosies, taču beigās ar gudru spēli pratis izmantot pretinieka Aleksandra Zvereva nogurumu. Savukārt Zverevs paskaidroja, ka viņu nomocījis vēdera vīruss, kura dēļ viņš pirms spēles nebija ēdis vairāk nekā diennakti.

Ernestam Gulbim vakardienas mačā bija izdevies uzvarēt pirmajā setā, taču sekoja zaudējums otrajā setā. Trešajā setā Gulbis izvirzījās vadībā 5:3, taču nespēja izservēt setu un nonāca iedzinējos visā mačā. Tas bija brīdis, kad jau iepriekš divas piecu setu spēles pēc kārtas aizvadījušais Gulbis nodomājis, ka šis mačs ir zaudēts.

„ŠĪ man bija lieliska diena un lielisks mačs,” pēc spēles sacīja Gulbis. „Pēc tam, kad nespēju izservēt trešo setu un zaudēju tajā, vairs nedomāju, ka es varu uzvarēt šajā spēlē. Taču tad Zverevs nogura, un es vienkārši nospēlēju gudri, tā ka prieks par to, kā viss sanāca.”

Gulbis atzina, ka šajā spēlē viņam lieliski padevusies servēšana, kā arī izdevies dažādot spēli ar dažādu sitienu izmantošanu, taču par sava labā snieguma galveno iemeslu viņš nosauca pavisam neoriģinālu lietu. „Tas viss ir treniņu dēļ,” sacīja Gulbis. „Tāpat šobrīd labi spēlēju tādēļ, ka iepriekš man bija kvalifikācijas mači Vimbldonā. Iepriekš es arī kvalificējos „Grand Slam” turnīram Parīzē, un nav daudz čaļu, kuri tiek cauri kvalifikācijai abos turnīros. To paveikt nav viegli, taču reizēs, kad tiec cauri kvalifikācijai, tas sniedz tev pārliecību par sevi.”

Par svarīgu spēles brīdi Gulbis nosauca trešā seta vidu, kad Zverevs bija pārņēmis iniciatīvu un, rezultātam esot 2:2, pie Gulbja serves izvirzījās vadībā 40:0, taču latvietis tomēr atspēlējās un nosargāja savu servi. „Nav svarīgi, kā Zverevs jutās dienu iepriekš, viņš bija slims vai nebija – bet, ja Zverevs tajā geimā būtu mani nobreikojis, viņš būtu uzvarējis visā spēlē. Viņš spēlēja patiešām labi,” novērtēja Gulbis.

Gulbis savās uzslavās zaudējušajam pretiniekam izteicās, ka redz Zverevā nākotnes „Grand Slam” čempionu: „Šodien man vienkārši sanāca labāka spēle nekā viņam, izdevās atrast veidu uzvarēt. Iespējams, nostrādāja pieredze. Iespējams, savu padarīja fiziskā kondīcija. Bet Zverevs atradīs veidu, kā uzvarēt.”

Pasaules ranga trešās vietas īpašnieks Zverevs pēc spēles norādīja, ka ne tuvu nav bijis labākajā kondīcijā: „Es biju noguris, jo iepriekš biju apslimis, droši vien tas bija vēdera vīruss, kura dēļ nevarēju ieēst diennakti. Tam droši vien bija kāda saikne ar manu zaudējumu. Es jau iepriekš Parīzē un citos turnīros parādīju, ka man nav raksturīgi nogurt piecu setu spēlēs. Šoreiz par manu nogurumu šaubu nebija.”

„Bija tāda sajūta, ka ceturtā seta vidū kāds mani vienkārši būtu izslēdzis,” turpināja Zverevs. „Pēc tam vairs nebija iespēju atgriezties spēlē. Man pašam likās, ka nespēlēju nemaz tik slikti, taču vienkārši biju noguris.”

„Pēc trešā seta domāju, ka šajā spēlē tikšu pie uzvaras,” atzinās Zverevs. „Patiešām tā domāju. Tāpat tiku pie breikbumbām ceturtajā setā. Taču tad kaut kas notika un kaut kas mainījās. Nav noslēpums, ka tenisā tā mēdz notikt. Diemžēl līdz ar to man Vimbldona šogad ir beigusies, tagad darīšu visu, lai maksimāli labi sagatavotos cietā seguma kortiem.”

Izmantotie resursi:
The Championships, Wimbledon 2018 - Official...

  +6 [+] [-]

, 2018-07-08 09:04, pirms 6 gadiem
Mēs jau te komentāros smējāmies, ka šamējais teiks, ka redz kaut kāds ievainojums traucējis un tmldz. Nu re! Vēdera vīruss!!!

  +7 [+] [-]

, 2018-07-08 09:06, pirms 6 gadiem
Njā...Gulbja pretinieki kaut kā nesteidzas uzslavēt viņa labo spēli, bet domā "atmazkas", redz, " Kā tad es varēju zaudēt ārpus top100 spēlētājam, kurš vēl vakar kapājās pa čelendžeriem... Redz, ka var gan. 😁
P.s. - varbūt kāds zin, kurā adresē var vakardienas Gulbja pilnu maču noskatīties?

     [+] [-]

, 2018-07-08 09:08, pirms 6 gadiem
Nābadziņš. Atrunāties tak vajag. 3 rangā zaudē otram simtam

  +8 [+] [-]

, 2018-07-08 09:44, pirms 6 gadiem
Dēļ vēdera vīrusa uzvarēt nevarēja, bet bļaut pilnā balsī pec daudziem uzvarētiem geimiem un punktiem varēja un strīdēties ar tiesnešiem arī mierīgi varēja

  -3 [+] [-]

, 2018-07-08 09:55, pirms 6 gadiem
Sanchezzs rakstīja: Mēs jau te komentāros smējāmies, ka šamējais teiks, ka redz kaut kāds ievainojums traucējis un tmldz. Nu re! Vēdera vīruss!!!
A kas te tik smieklīgs? Tjipa sameloja tavuprāt vai kā?

     [+] [-]

, 2018-07-08 10:03, pirms 6 gadiem
Tas ko vakar teicu

     [+] [-]

, 2018-07-08 10:12, pirms 6 gadiem
bavārijas desiņas?

  +2 [+] [-]

, 2018-07-08 10:15, pirms 6 gadiem
Bļe, čalis zaudē 0:6 piekto setu, diezgan loģiski, ka tur pastiprināts nogurums viņam, interesanti, kāpēc viņš par to nedrīkst izstāstīt? Tikai tāpēc, ka jūs ar savu nojautu pasteidzāties pirmie?

  -4 [+] [-]

, 2018-07-08 10:17, pirms 6 gadiem
Interesanti - šis puisis komentāros parādīsies ar veco niku vai būs no kauna nomainījis:

krishinjsh, 2018-07-06 09:31, aizvakar, ignorēt, atbildēt

Nesaprotu par ko te lielākajai daļai tāda ekstāze. ... Garantēju, ka nākamajā kārtā Gulbja skrējiens beigsies, gan iepriekšējā cīņā mocīšanās ar jauno censoni, gan šī spēle vairāk bija veiksme nekā Gulbja noplens - arī slotas kāts reizēm izšauj

     [+] [-]

, 2018-07-08 10:24, pirms 6 gadiem
Sanchezzs rakstīja: Mēs jau te komentāros smējāmies, ka šamējais teiks, ka redz kaut kāds ievainojums traucējis un tmldz. Nu re! Vēdera vīruss!!!
Vai nepieļauj iespēju , ka viņam ka patiešām ir vēdera vīruss.Tu uzskati , ka 100% viņam nekādas veselības problēmu radītās sekas nebija?
Tas nemazina Gulbja panākuma nozīmi, bet vienmēr kāds gudrais uzskata ka sportists nedrīkst teikt , kas viņam traucējis. Man arī darbā kādreiz kaut kas traucē un es kādu dienu strādāju ne tik labi. Ja vadība prasīs pateikšu. Vai mēs ikdienā darbā nekad neko nesakām par savu pašsajūtu? Vai mājās kādreiz nesakām esmu noguris vai ko citu. Tā nav jāuzskata kā taisnošanās. Tā ir objektīva patiesības meklēšana. Labāk lai Gulbis zina ka kaut kas pretiniekam traucējis spēlēt labāk nekā domā ka pretinieks bija optimālā kārtībā. Tas vairāk liks mobilizēties nākamajās cīņās ar Zverevu. Ja man pretinieks zaudē es arī vēlos zināt kas viņam traucēja spēlēt labāk un slikti ja to nesaka.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-08 10:26, pirms 6 gadiem
Tā jau ir normāla uzvarētāja domāšana zaudētos mačos - es neizdarīju visu, ko varēju, nevis pretinieks bija labāks. Viņi vienkārši runā par lietām, kuras var mainīt (sava spēle) nevis par to, ko nevar (kaut pretinieks spēlētu sliktāk). Cita lieta, ka vienkārši pateikt, ka pretinieks labs, gan varēja.
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  +2 [+] [-]

, 2018-07-08 10:36, pirms 6 gadiem
Ja tu visu dienu neesi normāli ēdis un nākamajā dienā tev jāspēlē pro tenis - tas nopietni iespaido spēli.

     [+] [-]

, 2018-07-08 10:45, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Jã, reizém slotas kãts izßauj, kã Ostapenko.
Vai tu tomēr esi trollis? Parasti jau tikai padsmitgadīgie vai troļļi raksta pilnīga atklātas muļķības. Tātad pasaulē ir labākā gadījumā tikai 11 labas tenisistes kuras rangā ir virs Ostapenko, pārējās ir slotas kāti. Vinu brīdi bija tikai 4 labas tenisistes virs Ostapenko.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-08 10:47, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Jã, reizém slotas kãts izßauj, kã Ostapenko.
Var redzēt kāpēc no Tevis nav sanācis sporta žurnālists - gramatika Tev smagi pieklibo.. Un tā žults, kas no Tevis vislaik nāk ārā par Ostapenko - izklausās, ka Tev ir kāds personīgs aizvainojums.. Iespējams Ostapenko 12 gadu vecumā Derumu izskoloja tenisa kortā un šis tagad apvainojies uz mūžu

  +3 [+] [-]

, 2018-07-08 10:52, pirms 6 gadiem
Sanchezzs rakstīja: Mēs jau te komentāros smējāmies, ka šamējais teiks, ka redz kaut kāds ievainojums traucējis un tmldz. Nu re! Vēdera vīruss!!!
Par ko ir tādi smiekli?

Mūsu pašu basketbolisti gadu atpakaļ Turcijā cīnījās ar līdzīgi vēdera vīrusu un bija pat džeki kuri izlaida spēles un gulēja pie sistēmām!

Nu jā, tie jau bija mūsējie, tad jau ticami, bet ja to saka Zverevs, ai tak, muld viņš vai ne?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-08 11:06, pirms 6 gadiem
eddybear rakstīja: Var redzēt kāpēc no Tevis nav sanācis sporta žurnālists - gramatika Tev smagi pieklibo.. Un tā žults, kas no Tevis vislaik nāk ārā par Ostapenko - izklausās, ka Tev ir kāds personīgs aizvainojums.. Iespējams Ostapenko 12 gadu vecumā Derumu izskoloja tenisa kortā un šis tagad apvainojies uz mūžu
Kaut kur Deruma un Ostapenko ceļi ir krustojšies un Aļona kaut ko ne tā pateikusi/izdarījusi un Derums nespēj to aizmirst/piedot. Varbūt arī skaudība, varbūt pateicis ka nekas no šī skuķa nesanāks vai tml.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-08 11:08, pirms 6 gadiem
Derums un fuņa tenisa pērles sportacentrā

     [+] [-]

, 2018-07-08 11:37, pirms 6 gadiem
Zaipja prieki sportacentrā.

  +6 [+] [-]

, 2018-07-08 11:38, pirms 6 gadiem
ja noskatas Zvereva pecspeles preses konferenci, tad tur vins ari pasaka, ka Gulbis spelejis loti,loti labi!!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-08 13:11, pirms 6 gadiem
Kādas izredzes Gulbim pārvarēt nākamo kārtu?

  +2 [+] [-]

, 2018-07-08 14:03, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Jã, reizém slotas kãts izßauj, kã Ostapenko.
Lai nonāktu tenisā starp top 10 sportistiem, jo īpaši večiem nepietiek reizēm izšaut.

     [+] [-]

, 2018-07-08 14:10, pirms 6 gadiem
Отмазка плотная!!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-08 14:17, pirms 6 gadiem
Tenisā vēdera vīruss ir ļoti nopietna lieta. Izvelc no šortiem vienu dzeltenu bumiņu, otru dzeltenu bumbiņu, bet trešā - oops, brūna!!!

  -2 [+] [-]

, 2018-07-08 15:56, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kādas izredzes Gulbim pārvarēt nākamo kārtu?
Bukiji domā, ka 1:10. Cerams, ka kļūdās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-08 17:24, pirms 6 gadiem
Populārākās likmes uz Nišikori: 3/10
Populārākās likmes uz Gulbi: 31/10
https://www.oddschecker.com/tennis/...
Precizēju, ka vinnestu attiecība sanāk 1:10, bet iespējamība, ka uzvarēs Gulbis- ap 24%.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-08 20:22, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Populārākās likmes uz Nišikori: 3/10
Populārākās likmes uz Gulbi: 31/10
https://www.oddschecker.com/tennis/...
Precizēju, ka vinnestu attiecība sanāk 1:10, bet iespējamība, ka uzvarēs Gulbis- ap 24%.
Tavi matemātikas skolotāji raud

  +1 [+] [-]

, 2018-07-08 21:30, pirms 6 gadiem
Pārmaiņas pēc rīt samuraju vajadzētu paņemt trijos setos.