Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Divi 16 gadus veca uzbrucēja vārti nodrošina Kanādai uzvaru Zelta kausa ievadā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Divi 16 gadus veca uzbrucēja vārti nodrošina Kanādai uzvaru Zelta kausa ievadā
Alfonso Deivīss
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī startējis Zelta kauss futbolā, kurā tiek noskaidrota CONCAF jeb Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību salu spēcīgākā izlase. Turnīru ar uzvarām sāka Kanādas un Kostarikas izlases.

Kanādas izlase ar 4:2 apspēlēja Gviānu. Rezultātu 28. minūtē pēc soda sitiena no labās malas atklāja Dežans Jakovičs, savukārt pārsvaru pirmā puslaika kompensācijas laikā dubultoja Skots Ārfīlds. Anglijas Premjerlīgā spēlējošā pussarga piespēle bija nesekmīga, taču bumba nonāca atpakaļ pie viņa, un Ārfīlds no 18 metriem sita apakšējā stūrī.

60. minūtē, pretuzbrukumā nodemonstrējot sprintera cienīgu ātrumu, trīs vārtu pārsvaru Kanādai panāca Alfonso Deivīss, un 16 gadus vecajam uzbrucējam tas bija pirmais precīzais sitiens starptautiskajā futbolā. Lai gan Gviāna divu minūšu laikā atspēlēja divus vārtus, Deivīss izcēlās vēlreiz, dubultojot pārsvaru un nodrošinot uzvaru ar 4:2.

Nākamajā spēlē Kostarikai pietika ar vienu precīzu sitienu, lai apspēlētu Hondurasu – 1:0. Pēc tālas piespēles bumbu kreisajā malā panāca Rodnijs Voless, kurš nekavējoties izdarīja centrējumu gar vārtiem, un starp diviem sāncenšu aizsargiem pie bumbas tika Markoss Urenja. 27 gadus vecais uzbrucējs šajā sezonā spēlē MLS, pirms tam pārstāvot Dānijas un Krievijas klubus.

B grupā spēlē laukuma saimniece Amerikas Savienotās Valstis, Panama, Nikaragva un Martinika, bet C grupā spēlē Salvadora, Meksika, Kirasao un Meksika, kas ir pašreizējā titula glabātāja un par čempioni kļuvusi visbiežāk – septiņas reizes. Pirms diviem gadiem meksikāņi izšķirošajā spēlē ar 3:1 pieveica Jamaiku, bet ASV palika bez medaļām, 11 metru sitienu sērijā zaudējot Panamai. Pirms tam ASV bija piedalījusies piecos finālos pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Football News and Scores - ESPN FC

     [+] [-]

, 2017-07-08 18:08, pirms 7 gadiem
2 Meksikas?!