Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas labākie jūnijā - ventspilnieki Turkovs un Pučinsks

Rolands Eliņš

Virslīgas labākie jūnijā - ventspilnieki Turkovs un Pučinsks
Daniils Turkovs cīņā pret "Skonto"
Foto: Māris Greidāns/ Futbola Virslīga

Žurnālistu balsojumā par šīs SMScredit.lv Virslīgas sezonas jūnija labāko spēlētāju atzīts ''Ventspils'' uzbrucējs Daniils Turkovs, kā arī labākā trenera balva ceļos uz Ventspili - to pēc LFF Treneru padomes lēmuma saņems Jurģis Pučinsks.

Saistībā ar Latvijas nacionālās izlases Euro2016 kvalifikācijas spēli pret Nīderlandi, jūnijā SMScredit.lv Virslīgā tika aizvadītas vien četras spēļu kārtas, un pēdējo divu sezonu čempione "Ventspils" piedalījās trijās no tām. Mēneša sākumā ar 2:0 tika pārspēts Jūrmalas "Spartaks", tam sekoja pārliecinošs panākums pār "Daugavpili" (3:0), savukārt jūnija noslēgumā Rīgā cīnījās neizšķirti 1:1 ar savu principiālo konkurenti "Skonto".

Visās trīs spēlēs ar vārtu guvumu izcēlās uzbrucējs Daniils Turkovs, līdz ar to nav arī pārsteigums viņa pārliecinoša uzvara balsojumā par mēneša labākā spēlētāja godu. Turkovam pirmo vietu savā balsojumā atdeva astoņi no 16 balsotājiem, vēl seši viņam piešķīra otro vietu, bet vienīgā "nullīte" nāca no līdzjutēju balsojuma sociālajā tīklā "Facebook".

Vēl uz mēneša labākā spēlētāja balvu pretendēja liepājnieki Dāvis Ikaunieks un Pāvels Mihadjuks, taču viņus abus par nieka tiesu apsteidza arī "Skonto" uzbrucējs Artūrs Karašausks, tiesa, līdz Turkovam viņam pietrūka veselu 16 punktu.

Jāatgādinā, ka mēneša labākā futbolista titula kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē. Par iepriekšējā mēneša labāko treneri atzīts Jurģis Pučinsks, "Ventspils" galvenais treneris. Gan viņš, gan Turkovs savas "Sportland" atzinības saņems gan tikai jūlija beigās, proti, nākamajā Virslīgas spēlē, kas notiks 26. jūlijā Rīgā pret "Metta"/LU.

"Ventspili" līdz tam sagaida svarīgas cīņas Čempionu līgā, kur tā centīsies pārvarēt Somijas HJK barjeru.

Balsojums par jūnija labāko spēletāju Virslīgā

BalsotājsMedijsTurkovsIkaunieksKarašausksMihadjuks
Agris SuveizdaSportacentrs.com32-1
Kristaps PlaumsLETA321-
Andris SudmalisKurzemes Vārds21-3
Matīss TimofejevsLTV3-21
Roberts VīksneRadio NABA213-
Pēteris NeimanisVentas Balss321-
Almants PoikānsLETA1-23
Jānis BendziksDELFI231-
Krišs UpenieksSportacentrs.com/JV2-13
Ilvars KoscinkevičsSporta Avīze213-
Anatolijs KreipānsSporta Avīze/SWH213-
Edmunds NovickisSportacentrs.com31-2
Igors AmeļkaСейЧас31-2
LFF321-
LFV312-
Līdzjutēju balsojumsFacebook-213
KOPĀ 37202118

Mēneša labākie futbolisti 2015. gada sezonā

MēnesisFutbolistsKomanda
jūnijsDaniils TurkovsVentspils
maijsGints FreimanisJelgava
marts/aprīlisKristians ToressLiepāja

Mēneša labākie treneri 2015. gada sezonā

MēnesisTrenerisKomanda
jūnijsJurģis PučinsksVentspils
maijsVitālijs AstafjevsJelgava
marts/aprīlisViktors DobrecovsLiepāja

Izmantotie resursi:
Par Sportland mēneša labāko spēlētāju atzīts...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-08 17:27, pirms 9 gadiem
Pelnīti !
Slēpts komentārs: jezups17

  +8 [+] [-]

, 2015-07-08 18:44, pirms 9 gadiem
Lai jau būtu. Bet tikai tāpēc, ka tas ir balsojums ir par jūniju, respektīvi, netiek ņemts vērā 3:3 pret Liepāju, kur raksturs, protams, tika parādīts, bet, nu, 70 minūtes izskatījās briesmīgas. Galu galā spēles pavediens atradās tieši pēc tam, kad Turkovu nomainīja Mujeci.