Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Federers un Marejs ar uzvarām trīs setos nodrošina savstarpēju pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers un Marejs ar uzvarām trīs setos nodrošina savstarpēju pusfinālu
Rodžers Federers
Foto: AP/Scanpix

Par pirmajiem diviem Vimbldonas pusfinālistiem trešdienas pēcpusdienā kļuva septiņkārtējais čempions Rodžers Federers un 2013. gada uzvarētājs Endijs Marejs. Abi svinēja uzvaras trīs setos, tādā veidā pieveicot attiecīgi Žilu Simonu (6:3, 7:5, 6:2) un Vaseku Pospišilu (6:4, 7:5, 6:4).

Federeram 10. Vimbldonas pusfināls

Šajā mačā interesantākais notikums bija Rodžera Federera zaudētais geims 2. setā pie rezultāta 5:4. Šveicietis pirmo reizi šajā turnīrā tika nobreikots, nespējot ar pirmo mēģinājumu izservēt setu. Skaitot no Halles turnīra 1. kārtas mača, kurā pret viņu breiks izdevās Filipam Kolšraiberam, Rodžers savu servi nebija zaudējis 116 serves geimos pēc kārtas. Rekords ar 129 uzvarētiem serves geimiem pēc kārtas pieder Ivo Karlovičam.

Federers Žilu Simonu nobreikoja jau pirmajā uzņemšanas reizē, to izdarot ar "backhand" apvedošo sitienu pa līniju. Rodžers 2. setā pirmo breiku ieguva septītajā geimā, kad francūzi vairākas reizes apspēlēja garajās izspēlēs. Pirmoreiz servējot par uzvaru setā, Federers savu servi zaudēja "sausā". Šoreiz garākās sitienu apmainās labāks bija Simons, pirmās breikbumbas izspēlē piespiežot septiņkārtējo čempionu izsist autā.

Federers ātri saņēmās un uzreiz nokārtoja vēl vienu breiku. Mačs divreiz uz 40 minūtēm tika pārtraukts lietus dēļ. Pirmā pauze bija pēc trešā geima, bet otrais pārtraukums sākās brīdī, kad Federers otro reizi servēja par uzvaru 2. setā. Cīņai atkal atsākoties, Federers trāpīja trīs lieliskas serves pēc kāras, nodrošinot 2-0 pārsvaru setos.

Pēdējais sets kļuva par formalitāti. Federers pirmo no diviem breikiem ieguva jau pirmajā geimā, kad Simons šveicieša breikbumbas izspēle kļūdījās ar "volley" sitienu. Atpakaļceļa nebija, turklāt francūzis mača priekšpēdējā geimā vēlreiz zaudēja savu servi, visā cīņā zaudējot ar rezultātu 3:6, 5:7, 2:6. Federers Simonu pieveica sesto reizi pēc kārtas, sasniedzot 10. Vimbldonas pusfinālu. Vairāk ir tikai Džimijam Konorsam (11). Tāpat Federeram parīt būs 37. "Grand Slam" pusfināls. Tas gan ir rekords. Konorsam par sešiem "major"" pusfināliem mazāk.

Arī Marejs uzvar trīs setos

Endijs Marejs brīžiem slinka tenisa dēļ mačā pret Vaseku Pospišilu kortā bija spiests uzkavēties ilgāk nekā loģika prasītu. Ja 1. setā Endijs vienīgo breiku, pateicoties kanādieša "volley" kļūdai, ieguva jau trešajā geimā, tad 2. setā nācās gaidīt līdz pat 11. geimam. Mačs no 2. seta astotā geima lietus dēļ notika zem galvenās arēnas jumta. Marejs bieži pretinieku apspēlēja garajās izspēlēs, bet Pospišilam regulāri kritiskos brīžos talkā nāca laba pirmā serve. Ar tās palīdzību pēdējā seta pirmajos divos serves geimos tika atspēlētas kopumā trīs breikbumbas.

Pospišila turnīrs beidzās 3. seta devītajā geimā, kad viņš pie rezultāta 4:4 breikbumbas izspēlē izdomāja izpildīt sitienu starp kājām. Tas izdevās precīzs, taču Marejam pēc tam viegli izdevās uzvarēt izspēlē, punktu pieliekot jau ar nākamo sitienu. Pospišilam visā mačā bija tikai viena breikbumba, kuru Marejs ar labu pirmo servi atspēlēja cīņas pēdējā geimā.

Marejs Pospišilu pieveica ceturto reizi tikpat mačos un Kanādas tenisistam šajās cīņās nav zaudējis nevienu setu (9-0). Marejs šodien izcīnīja 150. "Grand Slam" uzvaru, kas ir 11. labākais rādītājs. Līderis ar 290 ir Federers. Marejs Vimbldonas pusfinālā spēlēs sesto reizi, bet kopumā "Grand Slam" līmenī viņam parīt būs 17. pusfināls.

Federers savstarpējos mačos pret Mareju ir vadībā ar 12-11. Šveicietis uzvarējis pēdējās trīs cīņas. "Grand Slam" turnīros viņam 4-1 pārsvars, ieskaitot 1-0 Vimbldonā. Federers Mareju šeit apspēlēja 2012. gada finālā. Jāpiebilst, ka Marejs togad Federeru sakāva olimpiādes finālā, kas notika mēnesi pēc Vimbldonas titula mača. Arī olimpiskais fināls notika Vimbldonā.

     [+] [-]

, 2015-07-08 18:57, pirms 9 gadiem
Cerēsim, ka vismaz Stans spēs atspēlēties un būs viens interesants mačs arī šodien.