Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tvumasi Beļģijas vietā pārceļas uz Kazahstānas kausa ieguvēju

Agris Suveizda

Tvumasi Beļģijas vietā pārceļas uz Kazahstānas kausa ieguvēju
Patriks Tvumasi
Foto: Ivars Veiliņš (jelgavasvestnesis.lv)

Patriks Tvumasi karjeru turpinās Kazahstānas piektajā spēcīgākajā klubā "Astana", vēsta Jūrmalas "Spartaka" mājaslapa. 19 gadus vecais ganietis nesen bija devies uz pārbaudi Beļģijas klubā "Oud-Heverlee Leuven", taču tagad īrē ir pārcēlies uz Kazahstānu.

"Ganas uzbrucējs Patriks Tvumasi piecu mēnešu īrē ir atdots Kazahstānas augstākās līgas klubam "Astana"," vēsta paziņojums "Spartaka" mājaslapā. "Kā zināms, pēdējo nedēļu Tvumasi bija beļģu "Leuven" rīcībā, kur aizvadīja vairākas pārbaudes spēles un izpelnījās pozitīvas atsauksmes no galvenā trenera Ronija van Genēgdena. Taču lieta līdz līguma parakstīšanai tā arī nenonāca."

Pirmajā pārbaudes spēlē "Oud-Heverlee" sastāvā pret Beļģijas trešās līgas komandu "Diegem Sport" (5:0) Tvumasi izgāja uz maiņu, bet pēc tam divās pārbaudes spēlēs, kas jau notika treniņnometnē Nīderlandē, Patriks guva pa vieniem vārtiem. 19 gadus vecais ganietis vispirms guva "Oud-Heverlee" trešos vārtus pret Nīderlandes "Waalwijk" (3:1), bet pēc tam ar skaistu tiešo brīvsitienu izrāva neizškirtu pret Kipras "Anorthosis" (2:2). Abos mačos Tvumasi devās sākumsastāvā. Savukārt pirms došanās uz Beļģijas klubu Tvumasi atrādījās Krievijas Premjerlīgas komandā "Krylia Sovetov".

Tvumasi "Spartaka" sastāvā ir aizvadījis pusotru sezonu. Pirms gada čempionāta sākumā Tvumasi astoņās spēlēs izcēlās ar pieciem precīziem sitieniem, bet sezonas otrajā pusē, atgriezies "Spartakā" sstāvā pēc aptuveni trīs mēnešu prombūtnes, vairs nerādīja tik spilgtu sniegumu un tikpat vārtu (piecus) guva 14 mačos. Šosezon Tvumasi deviņās SMScredit.lv Virslīgas spēlēs ir seši vārti. Tvumasi šovasar ir kļuvis par otru komandas līderi, kas oficiāli pametis "Spartaku" - trīs gadu līgumu ar Rīgas "Skonto" noslēdza Latvijas izlases centra aizsargs Nauris Bulvītis.

Kazahstānas "Astana" pagājušajā sezonā valsts čempionātā ar 46 punktiem 26 mačos ieņēma piekto vietu 14 komandu konkurencē, taču, pateicoties izcīnītajam kausam, iekļuva Eirokausos. UEFA Eiropas līgas pirmās kārtas pirmajā spēlē "Astana" ar 0:1 mājās zaudēja Bulgārijas "Plovdiv Botev". Šobrīd Kazahstānas čempionātā "Astana" ar 34 punktiem 18 cīņās ieņem stabilu otro pozīciju. Līdere ar 43 punktiem ir "Aktobe". Jūrmalas "Spartaks" ar 20 punktiem 12 spēlēs SMScredit.lv Virslīgā ieņem piekto vietu un svētdien uzņems vicelīderi "Ventspili".

Izmantotie resursi:
Spartaks.lv - Galvenā

  +3 [+] [-]

, 2013-07-08 16:47, pirms 11 gadiem
Kazahstānā lielāku piķi dabūs.

  +6 [+] [-]

, 2013-07-08 16:55, pirms 11 gadiem
pfff..un tur viņš arī pazudīs. domāju Beļģija būtu/bija labāka vieta izaugsmei! ..nu nejua Kazahi.

     [+] [-]

, 2013-07-08 16:55, pirms 11 gadiem
arrived rakstīja: Kazahstānā lielāku piķi dabūs.
Tas pats attiecas arī uz Spartaku, ne tikai pašu Patriku. Starp citu - cik ilgi viņš vēl būs Spartaka īpašumā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-08 17:55, pirms 11 gadiem
Nu žēl, ka neizdevās nobāzēties Beļģijā. Droši vien ar zināmu piesardzību tik jaunus spēlētājus pēta, galu galā viņam šogad palika tikai 19 gadu. Domāju, ka Kazahstānas čempionāta līmenis tik krasi neatšķirsies un Tvumasi tur var uzspīdēt. Kur tikt tālāk no turienes? Droši vien tā pati Krievija, bet diez vai Rietumeiropa.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-08 18:45, pirms 11 gadiem
Spartaks turas pie savas strategijas nem speletaju lauj sevi paradit..un nopelnit kadu kapeiku prieks kluba..zel tik ,ka komandas sezonas rezultati izskatas klubam mazsvarigi..

  -2 [+] [-]

, 2013-07-08 22:53, pirms 11 gadiem
draugiem.lv
taisnība?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja