Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Otrā uzvara pār Beļģiju garantē Latvijai vietu Zelta līgā arī nākamsezon

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Otrā uzvara pār Beļģiju garantē Latvijai vietu Zelta līgā arī nākamsezon
Latvijas un Beļģijas spēles moments SN Daugava. Foto: CEV

Latvijas vīriešu volejbola izlase ar uzvaru Beļģijas pilsētā Kortreikā iesāka Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Zelta līgas otro apli. Pārspējot Beļģijas valstsvienību ar 3-1 (16:25, 25:21, 25:22, 25:23), Latvija saglabāja tiesības piedalīties Zelta līgā arī nākamajā sezonā.

Iepriekšējā mačā, kas norisinājās pirms nedēļas Rīgā, Avo Kēla vadītā Latvijas izlase spēja četros setos pieveikt Beļģijas valstsvienību, izcīnot savu pirmo uzvaru Eiropas Zelta līgas vēsturē. ''Centīsimies uzlabot sadarbību laukumā. Manuprāt, beļģi spēlēja diezgan vienveidīgi - caur vienu sānu. Viņi izdarīja ļoti daudz no tā, ko jau gaidījām,'' pēc spēles Rīgā teica igauņu speciālists.

Tiesa, pirms atbildes mača Beļģijas izlasē notikušas trīs spēlētāju izmaiņas - Metjū Vannesti, Līnertu Kozemansu un Romānu Abinē nomainīja šajā turnīrā vēl nespēlējušie Gils Hofmanss un Sanders Depovere, kā arī Beļģijas spēcīgākā kluba ''Greenyard Maaseik'' otrā tempa spēlētājs Simons Pēterss, kurš iepriekšējo spēli izlaida tādēļ, ka apmeklēja brāļa kāzas. Jāatzīmē arī tas, ka ''sarkanie pūķi'' šajā turnīrā spēlē bez daudziem līderiem, praktiski ar otro sastāvu, jo komandas galvenais mērķis ir augustā paredzētais Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, ko vairākkārt intervijā beļģu medijiem apliecinājis arī jaunais izlases galvenais treneris Brehts van Kerkhove.

Izmaiņas no pagājušās spēles skāra arī Latvijas izlasi. Proti, uz Beļģiju mūsu komanda devās tikai 12 vīru sastāvā - bez Francijas pēc spēka otrās līgas kluba ''Martigues'' pārstāvja Reiņa Pekmaņa, kuram konstatēts ceļgala iekaisums, kā arī Somijas kluba ''ETTA'' volejbolista Markusa Cielava. Turklāt arī mums komandā nav vairāku pamatsastāva spēlētāju ar Hermani Egleskalnu un Romānu Saušu priekšgalā.

Labāk spēli ''Lange Munte'' sporta centrā iesāka mājinieki, kuri pirmā seta ievadā spēja iekrāt un noturēt solīdu pārsvaru (4:1, vēlāk 11:8 un 14:10). Latvijas volejbolisti vairākās izspēlēs rādīja diezgan nepārliecinošu sniegumu pie tīkla un par spīti piecām pretinieku kļūdām servēs nespēja atspēlēties. Vienu brīdi gan bija izdevies samazināt deficītu līdz pieciem punktiem (16:21), tomēr izskaņā spēlētāji paši pieļāva vairākas kļūdas uzbrukumā, pirmo setu zaudējot ar 16:25.

Otrā seta sākumā savas auguma dotības (2,10 m) demonstrēja beļģis Arno van de Velde, vairākas reizes teicami nospēlējot blokā. Taču labu sniegumu rādīja arī Latvijas izlases līderi Deniss Petrovs un Atvars Ozoliņš, kā rezultātā spēle ritēja punkts punktā. Lūzuma brīdis notika seta vidusdaļā pie rezultāta 15:15, kad lieliskas serves demonstrējošais Armands Āboliņš kaldināja pēkšņu piecu punktu pārsvaru Latvijai, ko izdevās noturēt arī līdz seta beigām - 25:21.

Trešajā setā izšķirošais izrādījās pats sākums, kad pirmajās sešās izspēlēs Latvija guva piecus punktus (5:1), jo turpinājumā cīņas gaita bija līdzīga, un šis iegūtais pārsvars lieti noderēja, lai seta izskaņā vadību noturētu (25:22) un izvirzītos vadībā ar 2-1. Arī turpinājums bija līdzīgs, abas komandas regulāri mainījās ar vadību, bet seta izskaņā, lai gan vairākas kļūdas uzbrukumā pieļāva Ozoliņš, teicami blokā spēlēja Zigurds Adamovičs, nodrošinot Latvijas komandai uzvaru gan setā (25:23), gan arī visā mačā.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 20 punktiem bija Atvars Ozoliņš, kamēr 15 un 11 punktus pievienoja attiecīgi Zigurds Adamovičs un Armands Āboliņš. Beļģiem savukārt 22 punktus guva Lū Kinds, kurš šobrīd ir arī visas Zelta līgas rezultatīvākais spēlētājs. Interesanti atzīmēt, ka šīs spēles pirmais tiesnesis Filips Šīrmans ir arī Lihtenšteinas Volejbola federācijas prezidents.

A grupa

VKomandaSUZSetiP
1.Turcija44012:112
2.Latvija4228:87
3.Slovākija4135:113
4.Beļģija4136:112

Nākamā spēle Latvijas izlasei paradzēta jau pēc četrām dienām (12. jūnijā) Humennē, kur būs jātiekas ar Slovākijas izlasi, bet grupas noslēdzošais mačs būs jāaizvada 16. jūnijā savas publikas priekšā - Daugavas sporta namā ar līdervienību Turciju.

Latvijas izlases sastāvs

Cēlāji - Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ), Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija).
Otrie tempi - Armands Āboliņš (RTU/"Robežsardze"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija);
Diagonāles - Kristaps Platačs ("Limbaži"/MSĢ);
Pirmais temps – Zigurds Adamovičs, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Toms Švans (''Saint-Nazaire'', Francija);
Libero - Ingars Ivanovs ("Limbaži"/MSĢ), Renārs Pauls Jansons (RVS).

  +3 [+] [-]

, 2019-06-08 22:52, pirms 5 gadiem
Ideāli, pēc pirmā seta prata saņemties Turki mājās jānomizo

  +1 [+] [-]

, 2019-06-08 23:12, pirms 5 gadiem
galvenais, lai voleja pederācija neatsakās no izlases attīstības un neatsakās no dalības nākošsezon. garantēts nenozīmē spēlēsim, jo paši šogad spēlējām eiropas zelta līgā tikai tāpēc, ka kāds bija atteicies.

  +6 [+] [-]

, 2019-06-08 23:17, pirms 5 gadiem
Malači! Izlases progress Avo Kēla vadībā ir jūtams! Bija prieks skatīties kā mūsējie darbojās. Tiesa, nevajag aizmirst, ka pretī bija eksperimentāla Beļģijas izlase, kāds otrais vai trešais sastāvs! Tagad mums laba situācija tabulā un priekšā cīņa ar Slovākiju par otro vietu! Lai izdodas!

  +3 [+] [-]

, 2019-06-09 07:25, pirms 5 gadiem
Ar pirmajiem tempiem Petrovs saprotas arvien labāk. Ozoliņš uzbrukumā iespaidīgs. Āboliņš labs visos elementos. Adamovičam joprojām serve briesmīga. Malači. Labi ka Kēls saprata ka Āboliņam jābūt izlasē. Uzņemšana daudz labāka. Auguma cm trūkumu viņš labi aizvieto ar sitienu bloks auts. Super

  -1 [+] [-]

, 2019-06-09 10:58, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Malači! Izlases progress Avo Kēla vadībā ir jūtams! Bija prieks skatīties kā mūsējie darbojās. Tiesa, nevajag aizmirst, ka pretī bija eksperimentāla Beļģijas izlase, kāds otrais vai trešais sastāvs! Tagad mums laba situācija tabulā un priekšā cīņa ar Slovākiju par otro vietu! Lai izdodas!
Bet Tu man izstāsti, kāds sastāvs ir/bija mums? Un parādi man tās tabulas, kur ir rakstīts, ka šim un tam bija 2-3 sastāvs... varbūt tad vispār anulēt VISUS rezultātus, ja nav kāds ņēmis dalību!? wtf!?

  +1 [+] [-]

, 2019-06-09 13:39, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Bet Tu man izstāsti, kāds sastāvs ir/bija mums? Un parādi man tās tabulas, kur ir rakstīts, ka šim un tam bija 2-3 sastāvs... varbūt tad vispār anulēt VISUS rezultātus, ja nav kāds ņēmis dalību!? wtf!?
Ir taču zināms, ka Zelta līga nav galvenais turnīrs ne mums, ne beļģiem, ne citām komandām. Mums arī vesela virkne spēlētāju trūkst, bet beļģiem faktiski izteikti tiek iespēlētas rezerves. Bet tas nemazina mūsu puišu sasniegumus. Zelta līga vajadzīga, lai iespēlētu jaunos, iegūt pieredzi. To arī prasīja Kēls, lai federācija nodrošina dalību šajā turnīrā, lai varam labāk sagatavoties nākamajam kvalifikācijas turnīram. Vienlaikus tas ir arī oficiāls turnīrs un sportiskajiem rezultātiem arī ir nozīme. Turcija, piemēram, šim turnīram pieiet gana nopietni. Ir jau arī par ko pacīnīties. Ir taču arī Pasaules līga, kur startē pašas spēcīgākās komandas.