Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Fekirs arvien tuvāk Liverpūlei, Liona kategoriski noliedz vienošanās panākšanu

Agris Suveizda

Fekirs arvien tuvāk Liverpūlei, Liona kategoriski noliedz vienošanās panākšanu
Nabils Fekirs
Foto: Reuters/Scanpix

Kamēr franču mediji ziņo, ka Nabils Fekirs Francijas izlases bāzē jau ir izgājis medicīniskās pārbaudes, lai varētu kļūt par "Liverpool" futbolistu, viņa pašreizējais klubs Lionas "Olympique" izplatīja publisku paziņojumu, kurā noliedza darījuma noslēgšanu.

Kā pirmie par darījuma notikšanu vakar vēlu vakarā ziņoja L'Equipe, bet cits transfēru sakarā ierasti uzticams medijs RMC vēlāk to apstiprināja un piebilda, ka Fekirs jau ir izgājis medicīniskās pārbaudes. Lielākā atšķirība šo un citu mediju ziņās bija par pārejas maksu. L'Equipe vēstīja par 65+7 miljoniem eiro, ar ko varētu būt gana Lionas "Olympique" prasību apmierināšanai, bet citi rakstīja arī par, piemēram, 55+5 miljoniem, kam šajā brīdī nebūtu viegli noticēt, jo Lionas vēlamā pamatsumma bez bonusiem esot vismaz 60 miljoni.

Šodien gan ar publisku paziņojumu savā mājaslapā nāca klajā klubs, kas šādā veidā transfēru baumas parasti nekomentē: "Kategoriski noliedzam nepatiesu informāciju par Nabila Fekira pāreju uz Liverpūles klubu, kuru izplatījuši vairāki mediji. Transfēru periodā, kad pat mazākās baumas bieži tiek pasniegtas kā realitāte, atgādinām, ka kluba mājaslapa ir vienīgais autentiskais informācijas avots."

Kluba noliegums gan nenozīmē, ka Fekirs nav tuvu pārejai uz "Liverpool" – pēdējo nedēļu informācija masu medijos liecina, ka jautājums drīzāk ir "kad", nevis "vai". Un šis "kad" arī varētu būt galvenais kluba paziņojuma iemesls, jo Lionas "Olympique" vēlme visdrīzāk ir ievilkt pārrunas un iespējamo darījumu ar "Liverpool" vai citu klubu veikt jau pēc Pasaules kausa. Gan tādēļ, lai Fekira cena Pasaules kausa laikā varētu pieaugt. Gan tādēļ, lai ienākumi par darījumu skaitītos nākamajā finansiālajā gadā, kas sāksies 1. jūlijā.

Nepilnus 25 gadus vecais Fekirs var spēlēt gan otrā uzbrucēja, gan uzbrūkošā pussarga pozīcijā un aizvadīja labāko sezonu karjerā. Būdams Lionas "Olympique" kapteinis, viņš Francijas čempionātā 30 spēlēs guva 18 vārtus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Un lielā mērā tieši Fekira savainojuma dēļ lionieši Eiropas līgā apstājās jau astotdaļfinālā, nepiepildīdami sapni spēlēt finālā savā stadionā. Pirms vairākiem gadiem Fekirs jau bija piekritis spēlēt savas etniskās dzimtenes Alžīrijas izlasē, taču Francijai pēdējā brīdī izdevās viņu pārliecināt par labu sev. Francijas izlasē Fekirs piedalījies 11 spēlēs un guvis divus vārtus. Šis būs viņa pirmais finālturnīrs.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.olweb.fr/fr/article/les...