Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Dimanta līgas organizatori dāmām uzliek vīriešu barjeras

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Dimanta līgas organizatori dāmām uzliek vīriešu barjeras
Emma Koburna
Foto: Victah Sailer / photorun.net

Norvēģijas galvaspilsētā Oslo ceturtdien risinājās Dimanta līgas sacensības vieglatlētikā. Pasākuma organizatori nokļūdījās un sieviešu 3000m šķēršļu skrējienā uzlika 91cm augstās vīriešu barjeras, nevis par 15cm zemākās, kas jāpārvar dāmām.

Barjeras tika nomainītas skrējiena laikā, kad skrienošās sportistes signalizēja, ka barjerām nav pareizais augstums. Skrējiena pēdējās četras barjeras jau bija piemērotas sievietēm.

"Esmu neticami neapmierināta, ka mēs trīs reizes pārvarējām vīriešu barjeras. Tas man radīja paniku, bet centos palikt mierīga," teica pērnā gada pasaules čempione Emma Koburna (ASV), kura iepriekš Romas posmā piedzīvoja kritienu, bet Oslo ieguva otro vietu. "Mēs mājām ar rokām, bet tas tika atrisināts tikai tad, kas mans vīrs izgāja uz skrejceļa un pateica tiesnešiem."

Oslo posma devītās vietas ieguvēja Rouzija Klārka (Lielbritānija): "Viņiem vajadzēja uzstādīt pareizā augstuma barjeras. Pirmajos trijos apļos mums bija vīriešu barjeras, tas nebija ideāli."

Turnīra organizatori atvainojās par savu kļūdu un atsaucās uz cilvēcisko faktoru, taču skrējiena rezultātu statuss netika mainīts.

Izmantotie resursi:
runblogrun.com

  +8 [+] [-]

, 2018-06-08 15:18, pirms 6 gadiem
Šobrīd populāri visur pieprasīt dzimumu līdztiesību, organizatori vienkārši paklausīja.

     [+] [-]

, 2018-06-09 00:53, pirms 6 gadiem
You had one job