Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Austrālijas treneris van Mārveiks vairākiem asistentiem algu maksā no savas kabatas

Agris Suveizda

Austrālijas treneris van Mārveiks vairākiem asistentiem algu maksā no savas kabatas
Bērts van Mārveiks
Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Austrālijas futbola izlases galvenais treneris Bērts van Mārveiks, kurš gatavo komandu Pasaules kausa finālturnīram, dažiem no saviem asistentiem algu maksā no savas kabatas.

Nīderlandietis van Mārveiks par Austrālijas izlases galveno treneri tika apstiprināts vien janvāra beigās, nomainot Angelosu Postekoglu, kura vadībā komanda izcīnīja ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru, tomēr kurš novembrī amatu negaidīti atstāja.

Van Mārveikam darbā ar izlasi ir astoņi palīgi, taču daļa no viņiem algu no Austrālijas Futbola federācijas nesaņem, tā vietā galvenais treneris pats maksā saviem asistentiem, vēsta Austrālijas laikraksts "Sydney Morning Herald". Federācija paziņojusi, ka viņi var maksāt algu tikai tiem galvenā trenera palīgiem, kuri palīdzēja izlasei tikt pie ceļazīmes uz finālturnīru, kamēr van Mārveiks vēlējies komandai piesaistīt vairāk treneru palīgus.

Viens no viņiem ir bijušais Nīderlandes izlases spēlētājs Marks van Bommels. "Man bija nepieciešami palīgi, kuriem varu uzticēties. Tas bija svarīgi, jo man nebija daudz laika, lai sagatavotu komandu. Šādos apstākļos jāstrādā ar tiem, kuri mani saprot no pusvārda," treneru kolektīva papildinājumu skaidroja van Mārveiks.

"Man šie asistenti bija vajadzīgi, jo viņi zina, kā es strādāju, viņi saprot, ko es gribu panākt. Man nebija vajadzīgas komunikācijas problēmas," sacīja treneris, neslēpjot, ka uzaicinātajiem palīgiem pats maksā atalgojumu. Austrālijas izlase, kura Pasaules kausa finālturnīrā C apakšgrupā spēlēs ar Franciju, Peru un Dāniju, sestdien pret Ungāriju aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli pirms turnīra. Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā notiks no 14. jūnija līdz 15.jūlijam.

Izmantotie resursi:
LETA