Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ventspilī notiek treniņnometnes hokejistiem un daiļslidotājiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpiskajā centrā "Ventspils" sākusies treniņnometņu sezona. Šobrīd tur uzturas arī hokejisti un daiļslidotāji.

Oskara Bārtuļa un Kārļa Skrastiņa starptautiskās hokeja nometne Ventspilī notiek jau trešo gadu pēc kārtas. Hokejisti Ventspilī trenējas no 4.jūnija līdz 16.jūnijam. Jaunos hokejistus apmāca pasaulē zināmi hokeja speciālisti no Kanādas un Latvijas. To starpā NHL klubu Karolīnas "Hurricanes" un Tampabejas "Lightning" sistēmas treneris Tims Turks, kurš ir metienu specialists, kā arī Dinamo Rīga treneris Juris Klodāns un Ventspils hokeja kluba “Venta 2002” treneri. Hokeja meistarības nometne paredzēta bērniem un jauniešiem vecumā no 8 l;īdz 17 gadiem.

Šogad nometne pulcē aptuveni 150 dalībniekus no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Vācijas, Kazahstānas, Krievijas un Polijas. Nometnē piedalās arī 30 Ventspils jaunie hokejisti, kuri trenējas hokeja klubā “Venta 2002” un arī mūsu hokeja kluba treneri. Paralēli bērnu un jauniešu treniņiem, savu sportisko meistarību pie augstas klases treneriem pilnveido arī Kontinentālas hokeja līgas (KHL) pieaugušie spēlētāji, tostarp pats Oskars Bārtulis.

No 7. līdz 20. jūnijam Ledus hallē treniņnometni aizvada vairāk kā 50 daiļslidotāji no Latvijas, Krievijas, Polijas un Lietuvas. Šo nometni organizē daiļslidotāju klubs „Baltija” no Rīgas Andreja Brolenko vadībā, kurš pats savulaik treniņnometņu ietvaros ir uzturējies Ventspilī. Šī daiļslidošanas nometne Ventspilī tiek organizēta trešo gadu pēc kārtas. Nometnes dalībnieku vidū ir gan Latvijas daiļslidošanas junioru izlases sportisti, gan Krievijas daiļslidošanas izlases pārstāvji, dalībnieku vecums ir no 6 gadiem līdz pat pieaugušajiem.

Daiļslidotājiem ikdienā ir vairāki treniņi, dienu uzsāk ar rīta rosmi, tad notiek horeogrāfijas treniņš, nedaudz vēlāk seko vispārējās fiziskās sagatavotības treniņi. Šī nometne iecerēta fiziskās sagatavotības uzlabošanai un uz ledus iecerēts pavadīt mazāk laika. Treniņiem sportisti izmanto stadionu, hoeogrāfijas zāli, vieglatlētikas manēžu, atlētikas zāli un basketbola halles sporta spēļu zāles.

Izmantotie resursi:
Olimpiskais centrs "Ventspils"

  +1 [+] [-]

, 2017-06-12 20:11, pirms 7 gadiem
Ļoti labi, ka ir iespēja jauniešiem trenēties pie ārzemju treneriem Latvijā.