Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Petrenko: "Astafjevs uzreiz pateica, ka jebkuram ir iespēja spēlēt izlasē"

Agris Suveizda

Petrenko: "Astafjevs uzreiz pateica, ka jebkuram ir iespēja spēlēt izlasē"
Deniss Petrenko pret "Skonto"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Jelgavas" aizsargs Deniss Petrenko sarunā ar Sportacentrs.com pozitīvi vērtēja Vitālija Astafjeva pievienošanos komandai un uzskata, ka viņš bija labākais iespējamais kandidāts. Tikmēr Jūrmalas "Spartaka" uzbrucējs Ēriks Punculs pēc zaudējuma jelgavniekiem (0:1) atzina, ka vieglāk būtu bijis spēlēt Slokā, nevis Kauguru mākslīgajā laukumā.

Petrenko: "Beškarevs dažus jau brīdināja, ka varētu aiziet"

- Kādi ir pirmie iespaidi par Astafjevu kā treneri?
- Viņš ir ļoti profesionāls cilvēks un sportists. Viņš no mums grib ļoti profesionālu attieksmi un mēģina to pateikt, lai arī mēs saprastu, ko viņš vēlas. Viņš ir ļoti nopietni noskaņots sezonas turpinājumam. Uzreiz teica, ka "Jelgavā" ir uz palikšanu un ka grib, lai mēs tiektos vēl augstāk. Uzreiz visiem pateica, ka jebkuram ir iespējas spēlēs izlasē. Viņš ir Latvijas izlases otrais treneris, visu laiku būs mums blakus un informāciju nodos tālāk. Cik redzēju, puiši uzreiz bija ļoti noskaņojušies. Disciplīna ir ļoti stingra, tagad esam kā uz jauna viļņa. Mums ir jauns mērķis, teica, ka tabulā jābūt vēl augstāk. Redzams, ka rezultāti ir normāli, vienkārši ir jāspēlē un jāmēģina tikt augstāk.

- Kā komandā uztvēra Beškareva aiziešanu?
- Viņš dažus spēlētājus jau bija iepriekš brīdinājis, ka viņam ir grūti. Viņš teica, ka kauss ir viņa mērķis. Ja iegūs kausu, tad skatīsies, kā būs tālāk. Kad viņš bija pie ārstiem, teica, ka viņam jau ir daudz gadu un ka viņam ir jāuzvedas nedaudz mierīgāk. Bet Beškarevs ir ļoti emocionāls, tāpēc viņam neizdodas būs nosvērtākam. Daudzi jau runāja, ka viņš varētu aiziet.

- 2010. gadā pats spēlēji kopā ar Astafjevu, kuram tā bija pēdējā sezona. Vai varēji iedomāties, ka viņš kādreiz būs tavs treneris?
- Jā. Kad 2010. gadā vēl spēlēja, viņš jau tad palīdzēja vadīt Starkovam komandu un bija kā spēlējošais treneris. Vairākus treniņus viņš vadīja, nevis tajos piedalījās kā spēlētājs. Tāpēc jau domāju, ka, ja palikšu spēlēt futbolu Latvijā, mēs varētu kaut kad tikties. Aizvakar, kad viņš atnāca uz ģērbtuvi un teica, ka būs jaunais galvenais treneris, man bija ļoti patīkami atkal viņu satikt. Protams, viņš uzreiz pateica, ka vairs nav vienkārši Vitālijs, bet gan treneris.

- Tu un pārējā komanda pirms treniņa zinājāt, ka treneris būs Astafjevs?
- Nē, mums teica, ka rīt būs jaunais treneris, bet neteica kurš tas būs. Pirms treniņa sacīja, ka pēc piecām minūtēm redzēsiet jauno treneri. Tad viņš ienāca kopā ar Andreju Piedelu un pastāstīja, kas viņš ir – protams, visi to jau tāpat zināja. Tā ka mēs nezinājām, ka tas būs Astafjevs.

- Kad uzzināji, ka treneris būs Astafjevs, pirmās emocijas bija pozitīvas?
- Tas bija patīkams pārsteigums. Uzreiz sapratu, ka viss būs kārtībā ar disciplīnu un spēli. Viņš ir spēlējis Eiropas čempionāta finālturnīrā un izlasē aizvadījis tik daudz spēļu. Viņš noteikti ieviesīs kaut ko jaunu, un tas laikam bija labākais iespējamais variants.

Punculs: "Varbūt nesapratām Mikarelli"

- Bija līdzīga spēle ar ļoti maz vārtu gūšanas iespējām. Kāpēc tomēr zaudējāt?
- Pirmkārt, bija lietus, ļoti smaga spēle, un abām komandām bija grūti. Mums nebija saspēles, kaut kādu kombināciju – vienkārši spārdījām bumbu. Viņiem vairāk paveicās, iesita pēc stūra sitiena.

- Jums pašiem nebūtu bijis labāk, ja spēle notiktu Slokā, nevis Kauguros?
- Es, protams, uzskatu, ka vislabāk ir spēlēt uz zāles. Domāju, ka uz mākslīgā laukuma ir ļoti grūti spēlēt, jo, pirmkārt, tas ir ļoti maziņš un visu laiku notiek daudz cīņas. Lielais laukums tomēr ir plašāks, un tajā ir vieglāk spēlēt.

- Uz soliņa pirmoreiz bija Blagonadeždins. Vari īsumā izstāstīt, kāda ir situācija ar treneriem?
- Tagad viss ir kārtībā un mums ir viss treneru štābs. Blagonadeždins tagad ir galvenais treneris un jau nedēļu vadīja treniņus.

- Tavuprāt, Mikarelli situāciju ietekmēja valodas barjera vai tomēr galvenais neveiksmju iemesls bija tikai futbola detaļās?
- Nevarēšu tā pateikt. Viņš ir itāļu speciālists, un varbūt mēs viņu kaut kā nesapratām. Varbūt viņš gribēja komandā ieviest kaut ko no itāļu futbola, bet mums šeit ir pavisam atšķirīgs futbols. Tāpēc varbūt kaut kā nesanāca.

- Kāpēc Latvijā atgriezies "Spartakā", nevis Liepājā?
- Ar Liepāju man ir labas attiecības, un tur viss ir kārtībā. Vienkārši biju atgriezies no Spānijas un gaidīju piedāvājumus. Tad "Spartaks" man piedāvāja patrenēties. Patrenējos, viņiem iepatikos un sāku arī spēlēt. Vai palikšu arī pēc transfēru perioda? To tagad nevaru pateikt. Jāskatās, kāda būs situācija un kā spēlēšu arī pats.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja