Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kuras izlases spēlēs Euro2012?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kuras izlases spēlēs Euro2012?
Epizode no Anglijas - Melnkalnes, atlases cikla šī brīža lielākās pārsteigumu autores, spēles
Foto: PA Wire/Scanpix

Vakar tika aizvadītas vēl vairākas spēles Euro2012 kvalifikācijas turnīrā. Aizvien skaidrākas kļūst aprises, kuras izlases varētu kvalificēties nākamās vasaras lielajam notikumam – Eiropas futbola čempionāta finālturnīram.

Tā kā nākamie kvalifikācijas mači notiks tikai septembra sākumā, šobrīd ir vērts pavilt tādu kā svītru un mēģināt noteikt, kuras izlases varētu kvalificēties Euro2012 finālturnīram. Vai vismaz to, kuras ieņems pirmās divas vietas, jo, kā zināms, četras ceļazīmes tiks izspēlētas „play-off”, kurā sacentīsies astoņas otro vietu ieguvējas.

A grupa

Protams, finālturnīrā redzēsim abas turnīra mājinieces Poliju un Ukrainu. Par trešo acīmredzot kļūs A grupas pārliecinošā līdere Vācija, kurai atlikušajās trīs spēlēs, pieņemot, ka Turcija uzvar visas četras savas spēles, nepieciešami nieka divi punkti. Visdrīzāk vāciešiem (7-0-0) tas izdosies jau ar pirmo piegājienu, kad savā laukumā tiks uzņemta Austrija. Par 2. vietu un ceļazīmi „play-off” cīnīsies Turcija, Beļģija un mazākā mērā Austrija. To situācija šobrīd ir šāda:

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
2.Beļģija711Azerbaidžāna (v); Kazahstāna (m); Vācija (v)
3.Turcija610Kazahstāna (m); Austrija (v); Vācija (m); Azerbaidžāna (m)
4.Austrija67Vācija (v); Turcija (m); Azerbaidžāna (v); Kazahstāna (v)

Prognoze: 1. Vācija, 2. Turcija (play-off)

B grupa

Viena no spēkos līdzvērtīgākajām grupām, uz ko norāda arī tabula – pirmajām trim izlasēm vienāds punktu skaits. Neliela priekšroka dodama Krievijai, kurai no atlikušajām četrām spēlēm trīs jāaizvada mājās. Daudz ko izšķirs jau nākamā kārta 2. septembrī, kad Īrija uzņems Slovākiju.

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
1.Slovākija613Īrija (v); Armēnija (m); Krievija (m); Maķedonija (v)
2.Krievija613Maķedonija (m); Īrija (m); Slovākija (v); Andora (m)
3.Īrija613Slovākija (m); Krievija (v); Andora (v); Armēnija (m)

Prognoze: 1. Krievija, 2. Īrija (play-off)

C grupa

1. vietu noteikti neizlaidīs Itālija, bet uz 2. reāli pretendē Slovēnija, Serbija un arī Ziemeļīrija, kura aizvadījusi maz spēļu. Domājams, stiprākie ir serbi, kuri pagaidām pamatīgi mokās (zaudējums mājās pret Igauniju, tad tehniskais zaudējums fanu nekārtību dēļ), taču galu galā varētu pierādīt savu pārākumu. Viss gan var izšķirties pēdējā dienā, 11. oktobrī, kad Slovēnija uzņems Serbiju. Ja ziemeļīri divreiz uzvarēs igauņus, tad viņu uzstādītā latiņa serbiem un slovēņiem arīdzan var izrādīties ļoti augsta.

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
2.Slovēnija711Igaunija (m); Itālija (v); Serbija (m)
3.Serbija68Ziemeļīrija (v); Fēru salas (m); Itālija (m); Slovēnija (v)
5.Ziemeļīrija56Fēru salas (m); Serbija (m); Igaunija (v); Igaunija (m); Itālija (v)

Prognoze: 1. Itālija, 2. Serbija (play-off)

D grupa

Francijas pārsvars pār tuvāko sekotāju Baltkrieviju ir tikai viens punkts, taču frančiem par labu liecina ne tikai viens mačs rezervē, bet arī reālais spēku samērs laukumā. Francijas 1. vieta diezin vai tiks apdraudēta, bet baltkrieviem 2. vieta būs jāsargā no bosniešiem un rumāņiem (albāņus nepieskaitu smagā kalendāra dēļ). Visdrīzāk visu izšķirs Baltkrievijas un Bosnijas un Hercegovinas savstarpējās divas spēles piecu dienu laikā (2. un 6. septembrī). Ja abas dalīs punktus līdzīgi (3-3 vai 2:2), visas izredzes būs arī rumāņiem.

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
2.Baltkrievija712Bosnija un Hercegovina (m); Bosnija un Hercegovina (v); Rumānija (v)
3.Bosnija un Hercegovina610Baltkrievija (v); Baltkrievija (m); Luksemburga (m); Francija (v)
4.Rumānija68Luksemburga (v); Francija (m); Baltkrievija (m); Albānija (v)

Prognoze: 1. Francija, 2. Bosnija un Hercegovina (play-off)

E grupa

Visvieglāk prognozējamākā grupa kā pirms turnīra sākuma, tā šobrīd. Nīderlandei 1. vieta praktiski garantēta (pat ja zaudēs Zviedrijai, lai izlaistu vadību vēl arī jāzaudē punkti Somijā + zviedriem jāuzvar visas spēles, arī Ungārijā un Somijā). Tikpat droši 2. vieta atdodama Zviedrijai. Tiesa, zviedriem katrs mačs būs zelta vērtē, jo viņi ir reālākie pretendenti uz to, lai no 2. vietu ieguvējām pabeigtu turnīru ar labākajiem rādītājiem, kas nozīmētu izvairīšanos no „play-off” un automātisku ceļazīmes iegūšanu.

Prognoze: 1. Nīderalnde, 2. Zviedrija (automātiska ceļazīme kā labākajai 2. vietas ieguvējai)

F grupa

Gruzijas izlases cerības pamatīgi sašķobījušās, taču Izraēla var iejaukties Horvātijas un Grieķijas cīņā. Grieķi noteikti cer ne vien uz iekļūšanu divniekā, bet arī 1. vietu – horvāti tiek apsteigti par punktu un 7. oktobrī abas tiksies Atēnās. Tiesa, šī būs vienīgā grieķu spēle mājās – vēl gaidāmas trīs smagas cīņas viesos, tostarp pret Latviju.

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
1.Grieķija614Izraēla (v); Latvija (v); Horvātija (m); Gruzija (v)
2.Horvātija613Malta (v); Izraēla (m); Grieķija (v); Latvija (m)
3.Izraēla713Grieķija (m); Horvātija (v); Malta (v)

Prognoze: 1. Horvātija, 2. Grieķija (play-off)

G grupa

Anglija un Melnkalne ir izteiktas līderes, ar vienādu aizvadīto spēļu un punktu skaitu. Atlikušo reizi abām jātiekas Melnkalnē, kas paver cerības uz sensacionālu iznākumu šajā grupā. Jāatzīmē, ka Melnkalnē mīt tikai 625 tūkstoši iedzīvotāju, kas ir 3-4 reizes mazāk nekā Latvijā... Tiesa, melnkalnieši noteikti nevar justies pavisam droši par iekļūšanu pat divniekā, jo, izvērtējot atlikušo kalendāru, visai bīstami vēl var būt šveicieši. Šveicei uzvarot mājās Melnkalni, kā arī vēl divas citas (reāli ņemamas) spēles, Melnkalnei divos mačos pret Angliju un Velsu jau būs nepieciešami trīs vai visdrīzāk četri punkti...

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
1.Anglija511Bulgārija (v); Velsa (m); Melnkalne (v)
2.Melnkalne511Velsa (v); Anglija (m); Šveice (v)
3.Šveice55Bulgārija (m); Velsa (v); Melnkalne (m)

Prognoze: 1. Anglija, 2. Melnkalne (play-off)

H grupa

Trim izlasēm pa 10 punktiem, un ļoti grūti paredzēt, kāds varētu būt gala iznākums. No vienas puses dāņi varētu būt liekie, jo viņiem grūtākais kalendārs un vēl jātiekas gan ar Portugāli, gan Norvēģiju, bet no otras puses – abas šīs spēles tiks aizvadītas savu skatītāju priekšā. Daudz ko var izšķirt savstarpējo spēļu bilance.

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
1.Portugāle510Kipra (v); Islande (m); Dānija (v)
2.Norvēģija510Islande (m); Dānija (v); Kipra (m)
3.Dānija510Norvēģija (m); Kipra (v); Portugāle (m)

Prognoze: 1., Portugāle, 2. Norvēģija (play-off)

I grupa

Lietuva sāka atlasi ar triumfu Prāgā, bet tagad viss ir beidzies. Spāņi spēlē kā īsti čempioni, bet intriga par 2. vietu saglabājas – tabula izskatās mānīgi. Praktiski viss izšķirsies nākamajā spēlē, kad 3. septembrī Skotija uzņems Čehiju. Ja čehi nezaudē, tad par intrigu aizmirstam, bet skotu uzvaras gadījumā priekšroka jau pat dodama viņiem. Vēl vajadzēs pievienot trīs punktus pret Lietuvu (mājās) un Lihtenšteinu, kas nozīmētu, ka čehiem jāņem punkti pret Spāniju.

VIzlaseSPAtlikušie pretinieki:
2.Čehija59Skotija (v); Spānija (m); Lietuva (v)
3.Skotija44Čehija (m); Lietuva (m); Lihtenšteina (v); Spānija (v)

Prognoze: 1. Spānija, 2. Čehija (play-off)

Kopsavilkums

Ja visas šeit izteiktās prognozes piepildīsies, tad finālturnīrā spēlēs Polija, Ukraina, Vācija, Krievija, Itālija, Francija, Nīderlande, Horvātija, Anglija, Portugāle un Zviedrija (labākā no 2. vietām), bet „play-off” varētu cīnīties sekojošas astoņas izlases: Turcija, Īrija, Serbija, Bosnija un Hercegovina, Grieķija, Melnkalne, Norvēģija un Čehija.

Kā atlases cikls beigsies mazajai Melnkalnei?

  • 27

  • 122

  • 60

  • 42


  +6 [+] [-]

, 2011-06-08 21:05, pirms 13 gadiem
Mazā Melnkalne, bet vismaz ar normālu un domājošu futbola saimniecību

  +2 [+] [-]

, 2011-06-08 22:04, pirms 13 gadiem
Labos klubos spēlē Melnkalnes futbolisti,vismaz kādi 5 in Krievijas līgas,tad protams izlases līderi Vuciničs un Vukcevičs.

  -1 [+] [-]

, 2011-06-09 12:01, pirms 13 gadiem
Ņemot vērā pēdējos finālturnīrus, būtu negaidīti, ja Šveice nekvalificētos. Bet, lai jau Melnkalnei izdodas. Pārējās komandas visnotaļ paredzamas.

     [+] [-]

, 2011-06-26 08:58, pirms 13 gadiem
Latvijai ir vismaz teoretiskas izredzes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja