Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šovakar "Sporta tarkšķī": Jaunups par "VEF Rīga" un VTB līgu

Rolands Eliņš

Sporta tiešsaistes čats "Sporta tarkšķis", kas portālā Sportacentrs.com risinās pirmdienās un piektdienās, šovakar būs veltīts basketbolam un konkrētam jautājumam - vai "VEF Rīga" ir jātiecas uz atgriešanos VTB Vienotajā līgā? Diskusijā piedalīsies Sportacentrs.com redakcija, "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups un, kā ierasts, "Sporta tarkšķī" iespēja ar saviem jautājumiem un viedokļiem iesaistīties ir arī portāla apmeklētājiem.

Šovakar

Latvijas basketbola klubs „VEF Rīga” VTB Vienotajā līgā piedalījās desmit sezonās pēc kārtas, taču šosezon tika nolemts par pretējo, atstājot šo līgu. Pagājušajā vasarā par cerībām tuvā nākotnē atgriezties VTB līgā runāja gan VEF vadība, gan līgas pārstāvji, uzsverot, ka sadarbības pārtraukšanai ir praktiski, nevis principiāli iemesli.

Skaidrs, ka šis laiks nāk ar lielām neskaidrībām gan sporta dzīvē, gan vienkārši dzīvē, un VEF pēc budžeta samazināšanās iepriekšējā sezonā būs ļoti grūti šovasar to mainīt, lai uzreiz runātu par atgriešanos VTB līgā. Tā vietā šosezon notika atgriešanās Eirokausos – spēlējot FIBA Čempionu līgā no 14 grupu turnīra spēlēm izdevās uzvarēt tikai vienā. Toties izdevās iegūt Latvijas čempionvienības titulu, kas gan notika ar LBS valdes lēmumu pēc Latvijas un Igaunijas līgas regulārās sezonas kopvērtējuma.

Vai VEF vispār ir jātiecas uz atgriešanos VTB Vienotajā līgā? „Sporta tarkšķī” par šo un citiem ar klubu saistītajiem jautājumiem kopā ar Sportacentrs.com redakciju dalīties savā viedoklī piekritis Edgars Jaunups, „VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs. Kā ierasts, „Sporta tarkšķī” iespēja ar saviem jautājumiem un viedokļiem iesaistīties ir arī portāla apmeklētājiem.

Par Sporta tarkšķi un tā formātu

"Sporta tarkšķis" ir diskusija par sportu, kurā aicinām tiešā veidā iesaistīties arī portāla apmeklētājus. Diskusija tiek veidota teksta formātā, reizē atceroties laikus, kad Sportacentrs.com vēl bija eSports.lv. Mūsu portāls jau piedāvā podkāstu "Ārpus Kadra", kas regulāri audio un video formātā piedāvā sporta cilvēku sarunas par aktuālo šajā nozarē, savukārt "Sporta tarkšķis" līdzīgu principu piedāvās teksta formātā, katram vakaram izvirzot savu jautājumu.

"Sporta tarkšķa" ideja nav ierobežota, un portāla apmeklētāji tiek aicināti piedāvāt savus jautājumus, komentārus, piebildes vai precizējumus čata lodziņā. Ieraksts gan sākotnēji būs redzams tikai diskusijas vadītājiem, kuri izvēlēsies, kurus ierakstus un jautājumus publicēt. Attiecīgi aicinām izvairīties no spama, rupjībām un cita veida apvainojumiem - tie apstiprināti netiks, tāpat kā ieraksti un jautājumi par citām tēmām. Tas tādēļ, lai kopīgi uzturētu diskusiju nosacīti vienā virzienā.

Pirmajā „Sporta tarkšķī” saņēmām daudzus jautājumus, komentārus un ieteikumus, kuri čatā netika publicēti tieši minētā iemesla dēļ par diskusijas uzturēšanu, taču tie visi tik un tā tika pamanīti un ņemti vērā.

Lai gan tehniski iespējams iesūtīt savus ierakstus un jautājumus būs arī pirms sākuma, publiskais tiešsaistes čats tiks sākts 21:00.

Ja kāds sporta sabiedrības pārstāvis vēlas apstiprināt dalību Sporta tarkšķī ar savu īsto vārdu, aicinām painformēt Sportacentrs.com pārstāvjus vai nu privāti, vai uz epastu info@sportacentrs.com, vai uz portāla Facebook.com Messenger".