Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Izraēlā basketbola sezonu atsāks 20. jūnijā, Bundeslīgā čempionus noskaidros divu spēļu summā

Andrejs Siliņš

Izraēlā basketbola sezonu atsāks 20. jūnijā, Bundeslīgā čempionus noskaidros divu spēļu summā
Skotijs Vilbekins, Amare Stademairs un citi Telavivas "Maccabi" basketbolisti. Foto: Euroleague

Izraēlas basketbola līgas sezona tiks atsākta 20. jūnijā un pabeigta jūlijā, bet Vācijas Bundeslīgā plānots sezonu izspēlēt jau jūnija mēnesī. Šodien apstiprinātas grupas, kādās būs sadalītas komandas.

Izraēlā pieņemts lēmums, ka visi visu komandu spēlētāji no 17. līdz 31. maijam būs karantīnā, bet no 1. jūnija komandas atsāks treniņus, lai sagatavotos sezonas atsākšanai. Tā paredzēta 20. jūnijā. Visas komandas spēlēs aizvadīs pašas savos laukumos, taču bez skatītāju klātbūtnes. Katrai komandai būs pa divām spēlēm nedēļā.

Izraēlas čempionāta augstākajā līgā piedalās 12 komandas, kas izspēlē trīs apļu regulāro turnīru. Sezona tika pārtraukta 13. martā, kad bija nospēlēta 21. kārta. Līdz ar to palikusi vēl viena spēle otrajā aplī, bet trešais aplis būs saīsināts. Pēc tam sekos ceturtdaļfināli, bet pēdējā jūlija nedēļā norisināsies Izraēlas līgā ierastais "Final Four" turnīrs čempionu noskaidrošanai.

Pēdējo divu gadu čempionvienība Telavivas "Maccabi" šobrīd atrodas turnīra tabulas vadībā ar 19 uzvarām 21 mačā, bet tuvākajai sekotājai Jeruzalemes "Hapoel" ir par diviem panākumiem mazāk.

Tikmēr Vācijas Bundeslīgā plāns sezonas atsākšanai un pabeigšanai jau iepriekš publiski tika izziņots, bet šodien publicētas grupas. Proti, desmit komandas sadalītas divās apakšgrupās, kas izspēlēs viena apļa turnīru, bet pēc tam sekos ceturtdaļināls, pusfināls un fināls.

A grupā iekļautas "Bayern", "Merlins", "EWE Baskets", "Gottingen" un "ratiopharm", bet B grupā spēlēs "MHP Riesen", "Alba", "Rasta", "Brose" un "Skyliners". Tas nozīmē, ka visām komandām minimālais spēļu skaits ir četras, bet kopumā sezonas pabeigšanai būs jāaizvada 36 mači, jo "play-off" visās kārtās, tostarp finālā, uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā.

Izmantotie resursi:
מנהלת ליגת העל בכדורסל
https://www.easycredit-bbl.de/