Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šoreiz ar Bišopa varoņdarbiem uzvarai nepietiek, "Blues" iekļūst Rietumu finālā

Šoreiz ar Bišopa varoņdarbiem uzvarai nepietiek, "Blues" iekļūst Rietumu finālā
Bens Bišops atvairīja 52 metienus, bet ar to nepietika uzvarai septītajā spēlē. Foto: AP/Scanpix

Sentluisas "Blues" izcīnīja ceturto uzvaru Stenlija kausa Rietumu konferences pusfinālā, otrajā papildlaikā salaužot Dalasas "Stars" pretestību - 2:1 un triumfējot visā sērijā ar 4:3. Mača laikā pretinieku vārtsargs Bens Bišops atvairīja 52 metienus.

Rezultāts tika atklāts 14. minūtē, kad „Blues” aizsargs Vinss Dans guva vārtus ar metienu no zilās līnijas – 1:0. Mājinieki bija vadībā divas minūtes un 25 sekundes, un pēc Davida Perona rupjās kļūdas ielaida ripu savus vārtos – uzbrucējs mēģināja izmest ripu no zonas caur apmali, taču tā atleca uz vārtu priekšu, Matss Cukarello noorientējās situācijā, bija pirms pie atlēkušās ripas, iemetot to vārtos – 1:1.

Otrā trešdaļa pagāja ar nospiedošo „Blues” pārsvaru, par ko liecina 18 metieni pa „Stars” vārtiem, kamēr Dalasas hokejisti 20 minūšu laikā pamanījās izdarīt tikai vienu (!) metienu. Mājinieki divas reizes spēlēja vairākumā, un vairākkārt bija tuvu otrajām vārtu guvumam, taču lielisks bija Bens Bišops, kurš iepriekšējo spēli nepabeidza maiņas dēļ.

Arī pamatlaika noslēdzošajā periodā „Stars” gandrīz neapdraudēja pretinieku vārtus, pirmo reizi patraucējot Džordanu Biningtonu trešdaļas 14. minūtē. Taču arī „Blues” izpildījumā gandrīz nebija patiešām bīstamo momentu, lai gan Bišops vairākkārt iesaistījās cīņā ne tikai pēc laukuma saimnieku hokejistu metieniem, bet arī pēc rikošetiem. Pēdējā minūtē „Stars” bija lieliskā iespēja izraut uzvaru – somu hokejists Rūpe Hincs apbrauca vārtus un meta tukšajā stūrī, ko Biningtons nepaspēja piesegt. Taču metiens trāpīja pa vārtu stabu, un pamatlaiks noslēdzās ar 1:1, ka arī „Blues” pārsvaru metienos 41:17.

Papildlaikā turpinājās spēle bez vidusszonas, „Stars” uzbruka aktīvāk, tomēr vislabākā iespēja bija Sentluisas uzbrucējam Breidenam Šenam, kurš pēc Vladimira Tarasenko piespēles meta no tuvās distances, bet arī pēc rikošeta no aizsarga slidas ripa neielidoja vārtos. Arī Dalasai bija dažas labas izdevības, vienu no kurām neizmantoja Endrjū Kogliano, no vārtu priekšas nespējot ieraidīt mērķī vārtsarga atvairīto ripu.

Otrajā overtaimā komandām vairs nebija tik daudz spēka, un tika pieļautas vairākas kļūdas, bet piespēles arvien biežāk nesasniedza adresātu, tiesnešiem fiksējot pārmetienus. Nekļūdīgi spēlēja vien Biningtons, kurš pēc Džemija Bena metiena apturēja ripu ar kājsargu tieši uz vārtu līnijas. Šī epizode izrādījās liktenīga, jo drīz „Blues” izrāva uzvaru. Pēc uzvarētā iemetiena Roberts Tomass meta pa vārtiem, Bišops tika ar to galā, taču pirmais pie atvairītās ripas bija Patriks Marūns, kurš ieveda Sentluisu Rietumu konferences finālā – 2:1.

Novembra beigās „Blues” atradās 14. vietā Rietumos. Pēc trenera maiņas komanda rezultāti uzlabojušies, un Kreiga Berubē vadībā Sentluisa pārvarējusi jau divas „play-off” kārtas, otro reizi pēdējo četru gadu laikā iekļūstot konferences finālā. Tikmēr „Stars” jau 11 gadus nespēj iekļūt Rietumu finālā.

Pēc Dalasas zaudējuma atbrīvojušies vairāku izlašu spēlētāji, kuri varēs doties palīgā savām komandām. Taču noteikti zināms, ka kopā ar Latviju vienā grupā esošai Norvēģijai nepalīdzēs Cukarello, par kura lēmumu ziņojām jau aprīlī.

Stenlija kausa konferenču pusfināli

Austrumi

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Bruins - Blue Jackets3:2 P2:3 P1:24:14:33:0-4-2
Islanders - Hurricanes0:1 P1:22:52:5---0-4

Rietumi

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle6. spēle7. spēleSērijā
Blues - Stars3:22:44:32:41:24:12:1 P24-3
Sharks - Avalanche5:23:44:20:32:13:4 P3-3

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2019-05-08 07:21, pirms 5 gadiem
Rietumos visas 4 komandas izbaudīja spēli līdz pēdējai sekundei, sajūta, kad playoff beidzās PL

  -2 [+] [-]

, 2019-05-08 08:27, pirms 5 gadiem
Radulovs uz izlasi

  +1 [+] [-]

, 2019-05-08 09:13, pirms 5 gadiem
Playofs šogad ļoti interesants . Un pateikt droši, kurš uzvarēs, noteikti nevar.
Sentluisas džokers laikam ir tieši Binningtons (ja nemaldos, pēc viņa pievienošanās komanda no PĒDĒJAS vietas līgā pacēlās uz 1. laika posmā pēc, protams, nevar nenovērtēt treneri, kas arī atnāca tai pat laikā un ir izdarījis, kā redzams, pareizas izvēles) - un visa komanda.
Lai gan domāju, ka fināls būs Bostona-Sentluisa un uzvarēs Blues (ja viss labi ar vārtsargu), tomēr Karolīna ir ļoti talantīga. Tāpat arī Kolorādo Makkinons ar Rantanenu ir super - un Sharks vēl ir jātiek tālāk, lai gan Karlsons, šķiet, ir atmaksājies un ir Hertla veiksmes faktors.
Bet vispār - kaifs par Tādu playoff!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja