Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Lipmans: "Baltkrievi rīkojās nepareizi, nekad neļautu atlaist treneri čempionātā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Lipmans: "Baltkrievi rīkojās nepareizi, nekad neļautu atlaist treneri čempionātā"
Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Baltkrievijas Hokeja federācija, kas pasaules čempionāta laikā atlaidusi galveno treneri Deivu Lūisu, rīkojās nepareizi, portālam Sportacentrs.com teica kādreizējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, kurš noliedz, ka jebkad būtu vēlējies atlaist treneri turnīra laikā.

Šo pasaules čempionātu Baltkrievija sākusi ar trim pārliecinošiem zaudējumiem. Sakāves piedzīvotas ne tikai pret favorītēm Zviedriju (0:5) un Krieviju (0:6), bet arī pret tiešo sāncensi Franciju (2:6). Šodien baltkrievi tiksies ar Šveici, bet pēc tam gaida spēles pret Čehiju, Austriju un Slovākiju.

"Tā neviens nedara. Nez vai vēsturē tā ir bijis," Baltkrievijas lēmumu čempionāta laikā atlaist Lūisu komentēja Lipmans. "Bet zināms cik daži baltkrievu vadībā, ieskaitot valsts prezidentu Aleksandru Lukašenko, ir emocionāli. Tas bija kā infarkts. Tomēr to nevajadzēja darīt, jo viņi bija spēlējuši ar stiprām komandām. Es to nepieļautu."

Kaut iepriekš baumots, ka Lipmans savulaik pat periodu pārtraukumā vēlējies atlaist Tedu Nolanu, viņš to noliedz. "Čempionāta laikā nekad neatlaidu treneri - vai nu uzreiz pēc vai pirms, bet čempionāta laikā nekad to nedarīju, tas nav solīdi. Nekad arī neesmu atlaidis spēles laikā. Nolanu atlaidu pēc čempionāta un man bija taisnība, jo tagad viņa vadībā Polija izkrita uz C grupu (no pirmās divīzijas A grupas uz trešo spēcīgāko turnīru). Es to teicu, bet neviens negribēja mani klausīties, kad teicu, ka Nolanu vajag ņemt nost. Tāpēc arī neņēmu, jo zināju, ka viņš ir populārs starp faniem, kaut sapratu, ka ar viņu neko nesasniegsim."

"Kanādiešu treneri ir bīstami. Viņi grib Eiropā atgūt prestižu, lai tiktu pie Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas. Viņi grib būt tur, jo tur ir cita nauda - šeit saņem 400 000, bet tas viņiem ir par maz. Jābūt uzmanīgiem ar šiem treneriem," teica Lipmans, paslavējot sevi, ka viņa vadības laikā Latvijā sagatavots ļoti daudz treneru Kontinentālajai hokeja līgai (KHL).

Runājot par Latvijas izlases sniegumu pasaules čempionātā, Lipmans teica, ka uzvara pār Dienvidkoreju bija pašsaprotama, tomēr iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā būs grūti.

"Viņiem bija divi momenti pirmajā periodā, bet tās bija nelielas mūsu kļūdas. Tomēr kopumā bija viegla spēle. Nekas tur no korejiešiem nebija, no tās spēles nav jāvērtē mūsu līmenis," Lipmans komentēja spēli pret Dienvidkoreju. "Būtu kauns, ja mēs viņus neuzvarētu, izskatās, ka visi viņus uzvarēs."

"Man patīk, ka Balcers joprojām ir formā, divas ripas iemeta Roberts Bukarts, kuram bija labi palīgi - Karsums, Sotnieks, Ābols un pēdējā golā arī Indrašis," stāstīja ilggadējais federācijas prezidents, tobrīd vēl nezinot, ka pieredzējušais Mārtiņš Karsums traumas dēļ nevarēs turnīru turpināt.

"Īstās spēles par tikšanu četriniekā sāksies tagad. Tomēr būs grūti to paveikt. Vācieši nav slikti, dāņi arī kaut ko parādīs. Ar tādu sastāvu mums būs grūti tikt, cik esmu analizējis. Dievs dod, lai kļūdos, bet tā izskatās," teica Lipmans. "Norvēģi mums zaudēja, bet tas bija pēc viņu kļūdas. Pie 2:0 viņi atslābinājās, bet, kad ielaida vienu ripu, sāka satraukties un spēle sajuka. Tomēr arī mēs spēlējām labi, bet ļoti nopietni skatos uz Vācijas un Dānijas spēlēm. Lai Dievs dod, ka uzvarētu, bet būs grūti."

Lipmans arī dosies uz Dāniju, kur šobrīd notiek pasaules čempionāts, lai saņemtu IIHF balvu par mūža ieguldījumu. "17.maijā Kopenhāgenā man pasniegs lielo balvu, bet šeit man nepateica pat paldies, ka 20 gadus noturēju mūsu izlasi A grupā," pauda ilggadējais LHF prezidents.

Pērnā gada beigās Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Vēstures komiteja pieņēma lēmumu par četru hokejistu un viena funkcionāra uzņemšanu Slavas zālē. Starp apbalvotajiem ir arī Lipmans, kurš saņems Pola Loika vārdā nosaukto balvu, kas tiek pasniegta par nesavtīgu ziedošanos hokejam. Viņam apbalvojums tiks pasniegts gan par IIHF ģimenē paveikto, gan par darbu Latvijas Hokeja federācijā. Beļģis Loiks, kurš divas reizes kļuva par Eiropas čempionāta bronzas medaļnieku, pēcāk 20 gadus pavadīja IIHF prezidenta amatā, popularizējot hokeju un palīdzot tam iegūt svarīgu lomu olimpiskajās spēlēs.

Loika balvu pasniedz kopš 1998. gada, un to saņēmis arī ārsts Visvaldis Nagobads, kurš dzimis Latvijā, tomēr lielāko dzīves daļu pavadīja Amerikas Savienotajās Valstīs. Pērn tā nonāca pie francūža Patrika Franšetera, bet 2016. gadā apbalvojumu saņēma Nikolajs Ozerovs no Krievijas.

  +8 [+] [-]

, 2018-05-09 09:32, pirms 6 gadiem
Jāapsveic Kirovs ar balvu!

 +21 [+] [-]

, 2018-05-09 09:32, pirms 6 gadiem
Savā elementā

 +18 [+] [-]

, 2018-05-09 09:33, pirms 6 gadiem
"Nolanu atlaidu pēc čempionāta un man bija taisnība, jo tagad viņa vadībā Polija izkrita uz C grupu (no pirmās divīzijas A grupas uz trešo spēcīgāko turnīru). Es to teicu, bet neviens negribēja mani klausīties, kad teicu, ka Nolanu vajag ņemt nost. Tāpēc arī neņēmu, jo zināju, ka viņš ir populārs starp faniem, kaut sapratu, ka ar viņu neko nesasniegsim."
Nu nez. Man likās, ka Nolana vadībā mūsējie spēlēja super hoķi. Kaut vai pasaules čempī, kur uzvilkām somus, ASV, Šveici un cienīgi nospēlējām ar Kanādu.

 +15 [+] [-]

, 2018-05-09 09:38, pirms 6 gadiem
Man šķiet diezgan nožēlojami vēl pieminēt Nolanu.
Atlaida, atlaida, miers, bet sekot līdzi kā viņam tagad iet ar citām komandām un ar to pamatot savus lēmumus?
Kaut kā lēti.

 +17 [+] [-]

, 2018-05-09 09:40, pirms 6 gadiem
Lipmans ir bezsmadzeņu radījums, ja runa iet par hoķi. Izlasi elitē nenoturēja Lipmans, bet gan spēlētāji un treneri. Bet Lipmanu pie stūres LHF noturēja nevis viņa zināšanas un prasmes, bet gan piķis, ko samaksāja par balsīm.
Nolans bija ļoti labs speciālists, kuru atlaida, jo negribēja maksāt. Citu iemeslu neredzu. Un ar Polijas izlasi izkrita, jo noteikti spēlētāju resursi neatļāva neko vairāk sasniegt.
Tu nevari tagad paņemt labāko pasaules treneri, nolikt pie Dinamo stūres un izcelt Gagarina kausu. Jo nav spēlētāju resursu tādu.

Nekad nav paticis šitas mērglis, lasot viņa tekstu, gribas ielikt viņam pa snuķi.

  -4 [+] [-]

, 2018-05-09 09:41, pirms 6 gadiem
Kirovs normāli visi izanalizējis!

     [+] [-]

, 2018-05-09 09:41, pirms 6 gadiem
Zelta cilvēks!!

 +12 [+] [-]

, 2018-05-09 09:42, pirms 6 gadiem
"17.maijā Kopenhāgenā man pasniegs lielo balvu, bet šeit man nepateica pat paldies, ka 20 gadus noturēju mūsu izlasi A grupā"
..žēl Kirova, ka neprot cilvēks izteikties. Brīžiem šķiet, ka pats ņēma nūju, vilka slidas un kāpa laukumā spēlēt pret visām Kanādām, Somijām, ASV utt..

  +2 [+] [-]

, 2018-05-09 09:44, pirms 6 gadiem
rezgalis007 rakstīja: "Nolanu atlaidu pēc čempionāta un man bija taisnība, jo tagad viņa vadībā Polija izkrita uz C grupu (no pirmās divīzijas A grupas uz trešo spēcīgāko turnīru). Es to teicu, bet neviens negribēja mani klausīties, kad teicu, ka Nolanu vajag ņemt nost. Tāpēc arī neņēmu, jo zināju, ka viņš ir populārs starp faniem, kaut sapratu, ka ar viņu neko nesasniegsim."
Nu nez. Man likās, ka Nolana vadībā mūsējie spēlēja super hoķi. Kaut vai pasaules čempī, kur uzvilkām somus, ASV, Šveici un cienīgi nospēlējām ar Kanādu.
Tajā čempī mēs ar Kanādu nespēlējām, bet šveiciešiem zaudējām ar visu to ka tiesnesis mūs vilka aiz ausīm, lai "atdotu parādu" par spēli pret belariem.

     [+] [-]

, 2018-05-09 10:04, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Kirovs normāli visi izanalizējis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2018-05-09 10:09, pirms 6 gadiem
kuru interesē kaut kāda veca marasmātiķa murgi??

  +7 [+] [-]

, 2018-05-09 10:24, pirms 6 gadiem
Klau, Dinamo vairs raganu spēlēs neielaiž, bet redz kur taču jauns kandidāts talismanam - klauns Kirovs!

  +9 [+] [-]

, 2018-05-09 10:26, pirms 6 gadiem
"Nolanu atlaidu pēc čempionāta un man bija taisnība... "
Vai eksistē kāda intervija, kur viņš neteiktu šo frāzi?

  +2 [+] [-]

, 2018-05-09 10:34, pirms 6 gadiem
Ko tu tur, Kirov, neļaut, ja būtu baltkrievu sistuācijā? Skaidrs, ka rīkojumu deva ja ne pats Luka pa tiešo, tad to nodeva caur citu augstu činavnieku. Tādā sistēmā, ja tu tur kaut ko iepīkstētos, pats nākamjā rītā lidotu no amata.

     [+] [-]

, 2018-05-09 10:43, pirms 6 gadiem
Viss kārtībā, Kirovs turpina sevi padarīt par klaunu, pateikdams šo frāzi, kaut gan pats pirms OS kvalifikācijas nesamaksāja trenerim un tieši dēļ viņa, iespējams netikām uz OS, kur , iespējams mēs būtu Vācijas vietā. MEDAĻĀS!!!

  +3 [+] [-]

, 2018-05-09 10:50, pirms 6 gadiem
Tads savadakks cilveks.

Noskataties interviju ar Zirni, dzirdesiet perles par Kirova gajieniem.

  +9 [+] [-]

, 2018-05-09 10:54, pirms 6 gadiem
Kirovs tā nekorekti: "pat paldies nepateica"... Pateica un Triju Zvaigžņu ordeni vēl iedeva.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-09 11:04, pirms 6 gadiem
Balva par nesavtīgu ziedošanos? Nopietni? Tad jau pie reizes arī uz Ginesa rekordu grāmatu lai iet.. pirmais žīdiņš, kurš nesavtīgi kaut kam ziedojies..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2018-05-09 11:27, pirms 6 gadiem
hhhhh, viņš taču atlaida čempja vidū pats visus trenerus, tikai neviens šitajā pālī neklausījās un turpināja darbu jo oficiālu papīru nebija, viena mutes virināšana...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-09 11:31, pirms 6 gadiem
Nu ja neatlaistu PČ laikā , bet atlaistu uzreiz pēc tā bet zinot Belaru nācijas vadoni šeit viss saprotams jo par šādiem rezultātiem iespējams ka Lukašenko šo nošautu uzreiz tapēc vienkārši paķēra vagu

  +1 [+] [-]

, 2018-05-09 11:45, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Tajā čempī mēs ar Kanādu nespēlējām, bet šveiciešiem zaudējām ar visu to ka tiesnesis mūs vilka aiz ausīm, lai "atdotu parādu" par spēli pret belariem.
Pieņemu, ka viņš domāja Soču OS, kas bija tai pašā gadā

  +3 [+] [-]

, 2018-05-09 12:41, pirms 6 gadiem
tak kira bija tas kas 2013 gada Latvijas un Austrijas speles laika iegaja gerbutve un "atlaida" Nolanu A tagad kaut kadu marazmu dzen!!! Planpratins!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-09 15:19, pirms 6 gadiem
goriks rakstīja: tak kira bija tas kas 2013 gada Latvijas un Austrijas speles laika iegaja gerbutve un "atlaida" Nolanu A tagad kaut kadu marazmu dzen!!! Planpratins!
Matulis: Es pilnībā piekrītu Kirovam Lipmanam, ka čempionāta laikā jau nu gan trenerus nevajadzētu atlaist, bet vēl no atmiņas man nav zudis 2001. gads Ķelnē, kad pēc zaudējuma Ukrainai Kirovs mutiski no darba atlaida visus trīs Latvijas izlases trenerus - Haraldu Vasiļjevu, Aleksandru Klinšovu un Vjačeslavu Nazarovu. Šķiet, 2013. gada čempionātā Helsinkos tas pats sagaidīja Tedu Nolanu, kurš tikai nesaprata, ka tiek atlaists, bet to gadu izlases GM Māris Baldonieks šo muļkību vienkārši nepārtulkoja. Bet ko nu par tik vecām lietām. Var jau arī aizmirsties... .

  +1 [+] [-]

, 2018-05-09 15:41, pirms 6 gadiem
Kas zin - baltkrieviem federācijas vadoni drīzumā nemainīs? Tad mēs varētu silti rekomendēt Lipmani

     [+] [-]

, 2018-05-09 17:07, pirms 6 gadiem
Loika balva ieguvusi Kirovu Lipmanu! Balvu var tikai apsveikt!!!

     [+] [-]

, 2018-05-09 17:30, pirms 6 gadiem
A nedēļu pirms olimpiskā kval. turnŗia var, ja?

     [+] [-]

, 2018-05-09 17:45, pirms 6 gadiem
Baltkrievija šobrīd ir vadībā pret Šveici 2:1 , tā kā varbūt tieši pareizi.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-09 17:49, pirms 6 gadiem
Lipmana kungs, ja jums ir kaut nedaudz kauns, tad vinkārši turpmāk klusējiet un beidziet dziedāt savas slavas dziesmas, jūs hokeju esat nolaiduši līdz tādam līmenim, ka tālāk vairs nav kur, tālāk tikai nākamā divīzija. Pa Jūsu vadīšanas laiku, VISAS komandas mūs ir apsteigušas attīstībā, tāpēc beidziet vienreiz gudri d**st.

     [+] [-]

, 2018-05-09 20:20, pirms 6 gadiem
Tik labi, ka šis klauns ir tālu no LHF prezidenta amata atstāts. Tagad varam tikai pasmieties par Lipmana kārtējiem šedevriem bez riska, ka viņš turpinātu LV hoķi graut.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-09 20:23, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Kas zin - baltkrieviem federācijas vadoni drīzumā nemainīs? Tad mēs varētu silti rekomendēt Lipmani
Izcila doma! Būtu mums "dubultaģents" viņu federācijā, kas viņiem hoķi pilnībš sagrautu!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-09 22:40, pirms 6 gadiem
aivars_zaharovs_1261469467225108 rakstīja: Kirovs tā nekorekti: "pat paldies nepateica"... Pateica un Triju Zvaigžņu ordeni vēl iedeva.
Tas netika darīts vairākas reizes un pēc iespējas publiskāk.Un nav atkārtojuma, un nav GODA nosaukums, un nav vietas valdē, un kā gan ebrejs lai dzīvo bez iespējām kādu....

     [+] [-]

, 2018-05-09 23:00, pirms 6 gadiem
Kā teica Koziols - melis kvadrātā. Lipmana izteikumi neiztur nekādu kritiku-meli katrā otrā teikumā. Vai viņš pats tic tam ko saka.