Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzvar un izvirzās Virslīgas līderos

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" uzvar un izvirzās Virslīgas līderos
"Ventspils" futbolisti Virslīgas 1. apli noslēdz 1. vietā
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Par "SynotTip" Virslīgas līderiem pēc pirmā apļa pēdējās kārtas kļuvuši FK "Ventspils" futbolisti, kas, pateicoties Kaspara Svārupa un Ģirta Karlsona vārtu guvumiem, viesos ar 2:1 apspēlēja Rīgas Futbola skolu un turnīra tabulā par punktu pasteidza Spartaku.

Pirms spēlēs "SynotTip" Virslīgas mēneša labākā spēlētāja balvu saņēma ventspilnieku uzbrucējs Ģirts Karlsons, bet tāda paša balva treneru nominācijā tika pasniegta Polam Ašvortam. Abās komandās, salīdzinājumā ar pēdējo Virslīgas maču, bija izmaiņas, bet būtiskākas tās bija visiem – savainojumā iedzīvojies pamatvārtsargs un komandas kapteinis Maksims Uvarenko, tāpēc viņa vietu vārtos ieņēma Valentīns Raļkevičs. Savukārt rezervē bija nosēdināts Ritvars Rugins, bet starta sastāvā atgriezies Eduards Tīdenbergs. Mājiniekiem starta sastāvā atgriezās Edgars Jermolajevs un Igors Kozlovs, bet Ņikita Ivanovs un Kristaps Liepa šoreiz palika rezervē.

Pirmo bīstamo momentu mača astotajā minūtē izveidoja RFS komanda, bet pēc Alekseja Višņakova sitiena un rikošeta, bumba ripoja gar vārtu stabu. Tūlīt pat sekoja arī stūra sitiens, tomēr pamazām iniciatīvu sāka pārņemt viesi. Ventspilnieki 12. minūtē tika pie sava pirmā stūra sitiena, bet piecas minūtes vēlāk paši noorganizēja momentu rīdziniekiem – kļūda laukuma centrā beidzās ar strauju pretuzbrukumu, bet Raļkevičs bija vietā. Ar bumbu vairāk bija viesi, taču mājinieki ik pa laika lika panervozēt dzeltenzilo aizsardzībai, cenšoties izmantot katru iespēju doties pretuzbrukumā. Pēc kāda no tiem neveiksmīgi nospēlēja Ventspils vārtsargs, nefiksējot bumbu un gandrīz pats to iemetot vārtos, tomēr talkā glābt situāciju nāca laukuma spēlētāji.

34. minūtē ļoti labā sitiena pozīcijā nonāca Eduards Tīdenbergs, taču uzsist viņam nesanāca, jo tiesnesis fiksēja bīstamu spēli. Divas minūtes vēlāk kārtējo pretuzbrukumu izveidoja RFS, kārtējo reizi sita Višņakovs, bet Raļkēvičs bumbu tvēra. Pirmā puslaika izskaņā mājinieki uzbruka vairāk, taču pie sitieniem pa vārtiem vairs netika.

Otrais puslaiks sākās ar Ventspils uzbrukumiem un īsā laikā izveidotām trim epizodēm, kurām bija potenciāls kļūt par bīstamām. Vistuvāk tam bija Karslons, kurš pēc tālas piespēles gandrīz izrāvās vienatnē pret Germanu Māliņu, taču neveiksmīgi apstrādāja bumbu un izsita to ārpus laukuma robežām. Ventspilnieki turpināja spiest, mājinieki sāncenšu laukuma pusē tika ļoti reti, bet 62. minūtē jau bija spiesti meklēt bumbu savos vārtos. Tiesa, talkā nāca arī Igors Kozlovs, pazaudējot bumbu pie sava soda laukumā, bet mirkli vēlāk no metriem 18 ar kreiso kāju netverami sita otrā puslaika sakumā laukumā nākušais Kaspars Svārups.

Pēc vārtu zaudējuma mājinieki uz brīdi aktivizējās, taču drīz vien spēle atkal atgriezās RFS laukuma pusē. 70. minūtē mājinieku soda laukumā tika nogāzts Jurijs Žigajevs, un, lai gan uz brīdi abu komandu spēlētāji apstājās, gaidot tiesneša svilpi, noteikuma pārkāpums saskatīs netika un svilpe neatskanēja. Desmit minūtes vēlāk RFS otro reizi bija jāsāk no centra. Vispirms gan lieliski nospēlēja Māliņš, pēc spēcīga Svārupa sitiena ar galvu pamanoties bumbu pārcelt pāri vārtu pārliktnim. Sekoja stūra sitiens, augsts Karlsona lēciens un precīzs sitiens ar galvu vārtu tālajā stūrī – 2:0.

89. minūtē mājinieki vienus vārtus atguva, atkal atjaunojot mača intrigu. RFS tika pie bīstama soda sitienu, kuru lieliski izpildīja Kozlovs, eleganti pārceļot bumbu pāri sieniņai un raidot to vārtu tālajā stūrī. Mājinieki lieliem spēkiem metās uz priekšu, taču nopietni apdraudēt sāncenšu vārtus nespēja. Ventspilniekiem vēl bija iespēja aizbēgt pretuzbrukumā, taču tā netika izmantota, kas gan Pola Ašvorta padotos pārāk nesarūgtināja – uzvara 2:1.

"Ventspils" panākums nozīmē, ka pirmā apļa izskaņā Virslīgā notiek līderu maiņa, jo kurzemnieki par punktu apsteidz "Spartaku", kas šodien spēlēja neizšķirti.

RFS – Ventspils 1:2 (0:0)
Vārti: Svārups 62’, Karlsons 80’, Kozlovs 89’
Brīdinājumi: Krjauklis, Kaļiņins, Jurkovskis
RFS: Māliņš, Krjauklis, Kaļiņins (Ivanovs 78’), Jermolajevs, Višņakovs, Jurkovskis, Pilijevs, Kozlovs, Isajevs, Njē (Regža 88’), Krušatins
Ventspils: Raļkevičs, Žuļevs, Jemeļins, Koļesovs, Boranijaševičs, Siņeļņikovs (Žigajevs 63’), Pauļus (Alfa 85’), Rečickis, Tīdenbergs, Mujeci (Svārups 46’), Karlsons
Galvenais tiesnesis: Dmitrijs Naļivaiko

Virslīgas septītā kārta

DatumsLaiksKomandasVietaRez
08.0515:00Riga – SpartaksSkonto stadions0:0
08.0517:00RFS-VentspilsKauguru vidusskolas stadions1:2
08.0519:00Metta/LU-JelgavaHanzas vidusskolas laukums
09.0518:00Daugavpils – Liepājastadions ”Celtnieks”

„SynotTip” Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils752015:517
2.Spartaks751112:316
3.Liepāja63129:510
4.Jelgava62138:77
5.Riga71424:67
6.RFS72145:117
7.Metta/LU62045:96
8.Daugavpils61053:153

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.Ģirts KarlsonsVentspils7
2.Dmitrijs PlatonovsSpartaks5 (1)
3.-4.Eduards TīdenbergsVentspils3
3.-4.Dāvis IkaunieksLiepāja3
5.Oskars KļavaLiepāja3 (1)

  -4 [+] [-]

, 2016-05-08 18:58, pirms 8 gadiem
Un joprojām nav nekāda virslīgas konkursiņa. Nav tik interesanti sekot līdzi. Labi, ka hoķim kāds konkursiņš tomēr sarīkots.
Slēpts komentārs: BayernM

  -1 [+] [-]

, 2016-05-08 19:18, pirms 8 gadiem
tornis rakstīja: Un joprojām nav nekāda virslīgas konkursiņa. Nav tik interesanti sekot līdzi. Labi, ka hoķim kāds konkursiņš tomēr sarīkots.
un to pašu sarīkoja aldaris!

  -1 [+] [-]

, 2016-05-08 19:19, pirms 8 gadiem
tornis rakstīja: Un joprojām nav nekāda virslīgas konkursiņa. Nav tik interesanti sekot līdzi. Labi, ka hoķim kāds konkursiņš tomēr sarīkots.
Šodien Skonto stadionā daudz konkursu bija!

     [+] [-]

, 2016-05-08 19:21, pirms 8 gadiem
Māliņš-MVP

  +2 [+] [-]

, 2016-05-08 19:24, pirms 8 gadiem
tornis rakstīja: Un joprojām nav nekāda virslīgas konkursiņa. Nav tik interesanti sekot līdzi. Labi, ka hoķim kāds konkursiņš tomēr sarīkots.
Nav vajadzīgs konkurss, kurš tiek apkopots labi ja reizi mēnesī...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-05-08 19:33, pirms 8 gadiem
HMB-PC2016 rakstīja: Metta pamazaam iekaartojas tur kur parasti, sezonas sakumaa vienkarshi bija ar saviem tieshajiem konkurentiem machi un panema bish punktus. tagad viss nostajas pa vietaam

Lepaaja tapat shas jau uz papeezhiem. Karoc nekaa jauna, BFC ar metu par izkrishanu. Abas Rigas pa vidu neparko necinisies un tad par top 3 ciina!
Metta 2-0 pret Jelgavu
Slēpts komentārs: BayernM
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-05-08 20:32, pirms 8 gadiem
Kāšons turpina bombardēt, malacis!