Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2410, Did:0, useCase: 3

Kovaļčuks: "Redzējām, ka pretinieki bija paguruši"

Kovaļčuks: "Redzējām, ka pretinieki bija paguruši"
Iļja Kovaļčuks (pirmais no kreisās) izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli
Foto: AFP/Scanpix

Pēc pasaules hokeja čempionāta spēlēm starp Krieviju un ASV, kā arī Kanādu un Norvēģiju komentārus snieguši komandu pārstāvji. Atgādinām, ka Krievijas izlases ar 5:3 pārspēja ASV valstsvienību, izcīnot trešo uzvaru trīs spēlēs, savukārt kanādieši jau pirmajā periodā guva četrus bezatbildes vārtus un kopumā sagrāva Norvēģijas izlasi ar 7:1.

Krievijas izlases uzbrucējs Iļja Kovaļčuks, kurš guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, slavēja pretiniekus: "ASV ir lieliska izlase. Viņi smagi strādāja un labi spēlēja katrā laukuma zonā. Trešā perioda sākumā mums bija pāris labas iespējas, tomēr viņu vārtsargs (Bens Bišops) spēja noturēt amerikāņus spēlē. Izskatījās, ka trešajā periodā pretinieki nedaudz pagura. Mēs to nojautām un centāmies pēc iespējas vairāk spēlēt viņu aizsardzības zonā, un guvām divus vārtus."

Divu vārtu autors Pols Ščastnijs tikmēr norādīja uz pašu kļūdām: "Mēs vietām pieļāvām dažas kļūdas. Kad pazaudē ripu, neatkarīgi no tā, vai tas ir neitrālajā, aizsardzības zonā vai aizvārtē, tādas komandas kā Krievija liks samaksāt. Un viņi tā arī izdarīja."

Amerikāņi divreiz gan vadībā šajā mačā – pēc aizsarga Meta Hanvika 28.minūtē gūtajiem vārtiem ar 3:2, ripu Brizgalova sargātajā cietoksnī raidot pēc nerealizēta lielā vairākuma. "Vairākums bija laba iespēja, ko izšķērdējām. Šāda līmeņa turnīros tieši vairākums var izšķirt mača iznākumu," sacīja Hanviks. Attiecību uz Krievijas izlasi, aizsargs norādīja, ka viņi labi prata spēlēt lielajā laukumā, bet trešajā periodā radījuši vairākas 3 pret 2 iespējas, kas arī nospiedušas amerikāņus uz ceļiem.

Kanādiešiem tikmēr neradās grūtības mačā ar Norvēģiju – jau pirmajā periodā Voldena sargātajos vārtos pabija četras ripas.

"Cenšos spēlēt vienkārši," panākumu atslēgu atklāt Mets Dušeins, kurš kanādiešu uzvarā ieguldīja vienus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli. "Esmu jau spēlējis lielajos laukumos. Pirms pasaules čempionāta 27 spēles aizvadīju lielajā laukumā, domāju, ka tas būs aptuveni tikpat, cik šosezon esmu spēlējis parastajā laukumā. Pie tam mana maiņa darbojas labi. Eberle ir vienkārši lielisks, un Hals ir ļoti centīgs."

Kanādas izlases kapteinis Ēriks Stāls tikmēr norāda, ka pēc pirmā perioda ziemeļamerikāņi vairāk centušies izspēlēt dažādas kombinācijas un variācijas gan spēlētāju virknējumos, gan spēles taktikā. "Mēs zinām, ka turnīrs ir ilgs, un priekšā ir vēl dažas grūtas spēles pret labām komandām. Mums jākļūst vēl labākiem."

Izmantotais avots:
Start

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-08 10:00, pirms 11 gadiem
Vispār krievijas spēle patika, Amerikai šogad ir laba komanda un epizosidki izrādītā labā aizsardzība no Krievijas puses ir tāds patīkams pārsteigums.
Amerikai kā vienmēr problēmas saņemties un kārtīgi nospēlēt 60 minūtes.