Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Valensija papildinās ar Kuksika pozīcijas spēlētāju

Valensija papildinās ar Kuksika pozīcijas spēlētāju
Teikons Dīns
Foto: euroleague.net

Spānijas basketbola klubs "Valencia Basket" paziņojis par vienošanās panākšanu ar amerikāņu uzbrūkošo aizsargu Teikonu Dīnu, kurš pārnācis no Itālijas augstākās līgas kluba "Air Avellino".

Nesen kļuva zināms, ka uz ilgāku laiku no ierindas izgājis valensiešu pamatsastāva uzbrūkošais aizsargs Rafa Martinezs, kura nespēlēšana nelielu spēles laika pieaugumu deva Rihardam Kuksikam. Tā iemesla dēļ Valensijas komandas galvenais treneris Velimirs Perasovičs bija izteicis vēlmi klubam pastiprināt ārējo līniju, zinot to, ka priekšā sezonas svarīgākās spēles. "Valencia Basket" pastiprinājumu atradusi 29 gadus vecā amerikāņu aizsarga Teikona Dīna personā, ar kuru panākta vienošanās līdz šīs sezonas beigām.

193 cm garais aizsargs iepriekšējās divas sezonas pārstāvējis Itālijas pirmās līgas klubu "Air Avellino", kuram sezona jau beigusies, jo tas kā pirmais palika aiz svītras uz iekļūšanu "play-off" jeb izslēgšanas spēlēs, regulārās sezonas noslēgumā ierindojoties 9. vietā. Interesanti, ka jau pirms šīs sezonas Teikons Dīns un Rihards Kuksiks bija tuvu tam, lai kļūtu par komandas biedriem, jo "Air Avellino" izrādīja nopietnu interesi par latviešu snaipera pakalpojumiem, taču viņš izvēlējās Valensijas variantu.

Tikmēr "Valencia Basket" jaunieguvums Teikons Dīns šosezon bijis viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem Itālijā, vidēji mačā gūstot 16 punktus un savācot 3,8 atlēkušās bumbas. Šis spēlētājs pazīstams kā lielisks snaiperis (šosezon trīspunktu precizitāte 40,5%), kā arī ar iepriekšēju pieredzi Spānijas ACB līgas klubos, esot spēlējušam Malagas "Unicaja", Vitorijas "Caja Laboral" un "CB Murcia" sastāvos.

Pagaidām nav skaidrs, vai Dīna pievienošanos rezultātā no sastāva uz ceturtdaļfinālu pret "Lagun Aro" tiks izņemts Rihards Kuksiks, ņemot vērā leģionāru limitu ACB līgā. Lai arī Dīns ir amerikānis, pēc atsevišķu avotu informācijas viņam esot arī Spānijas pase, kas tādā gadījumā ļautu Kuksikam palikt sastāvā. Līdz pirmajam "play-off" mačam, kas paredzēts 17. maijā, gan atlikusi vairāk kā nedēļa, kurā Kuksikam visas iespējas pierādīt sevi treniņos un izkonkurēt kādu citu ārzemnieku, piemēram, austrāliešu vieglo uzbrucēju Bredu Ņūliju.

Izmantotie resursi:
ACB.COM

  -1 [+] [-]

, 2012-05-08 15:27, pirms 12 gadiem
Pupsikam jamekle cits klubs,tur nav arsana,treneris ari neuzticas + prieksa speletaji ar labu vardu.

     [+] [-]

, 2012-05-08 16:48, pirms 12 gadiem
uz VEF.