Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Spurs" trāpa desmit trijniekus un aizsūta "Jazz" brīvdienās

Andrejs Siliņš

"Spurs" trāpa desmit trijniekus un aizsūta "Jazz" brīvdienās
Tims Dankans ved savu komandu pretī titulam
Foto: AFP/Scanpix

Sanantonio "Spurs" vienība naktī uz otrdienu Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 87:81 apspēlēja Jūtas "Jazz", sērijā svinot pārliecinošu panākumu ar 4:0. Otrā Rietumu pusfinālā Losandželosas "Clippers" ir soļa attālumā no uzvaras sērijā pret Memfisas "Grizzlies".

"Spurs" apliecināja, ka komandai ir labākie rezervisti līgā. Pirmajā puslaikā rezervisti cīņā "Spurs" uzvarēja ar 33:4... Tomēr, ja pirmajos trīs mačos Sanantonio pirmajās ceturtdaļās trāpīja 56 procentus metienu, tad šoreiz vien 39,1 procents mesto bumbu sasniedza mērķi pirmajās 12 minūtēs. Arī ar to pietika, lai atrastos vadībā (22:19).

Divās sērijas spēlēs "Spurs" iemeta pa desmit trijniekiem - otrajā un ceturtajā spēlē. Kopumā "Spurs" realizēja vairāk nekā 40 procentus tālmetienu, uz ko "Jazz" atbildēja ar vien 20 procentu precizitāti. Tiesa, viens no Sanantonio līderiem Manu Džinobili pirmajās trīs spēlēs bija aizmetis garām visus astoņus trīspunktniekus, bet šodien trāpīja uzreiz trīs. Pie tam svarīgā mirklī, kad "Jazz" pietuvojās līdz 58:61, argentīniešu aizsargs iemeta divus trejačus pēc kārtas. Spēles izskaņā, kad "Jazz" no mīnuss 21 pietuvojās līdz vien četru punktu attālumam, Tonijs Pārkers pārtvēra bumbu un nogādāja to Džinobili, kurs savukārt nodrošināja Teksasas komandas uzvaru - 87:81.

Tieši Džinobili bija rezultatīvākais komandas vīrs ar 17 punktiem, bet pa 11 pievienoja Tims Dankans, Tonijs Pārkers un Gerijs Nīls. "Jazz" bieži spēlēja ar trim lielajiem, un tas ļāva dominēt cīņā zem groziem, bet uzvarai ar to nepietika. Jūtas labā 26 punktus guva un desmit bumbas izcīnīja Als Džefersons, kurš jau pirms pēdējās spēles atzina, ka "Spurs" demonstrē izcilu sniegumu un ka neko tādu no pretinieka viņš iepriekš nav pieredzējis.

Kopumā ar regulāro sezonu ņemot, "Spurs" izcīnījusi 14. uzvaru pēc kārtas, un komanda šobrīd soļo pretī savam piektajam NBA titulam, pirmajam kopš 2007. gada. "Jazz" zaudējusi astoņas "play-off" spēles pēc kārtas, jo pirms diviem gadiem otrajā kārtā ar 0:4 atzina "Lakers" pārākumu. "Jazz" no izslēgšanas mačiem jau pirmajā kārtā izstājās tikai otro reizi vēsturē.

Rietumu konferences pusfinālā "Spurs" nāksies cīnīties ar Memfisas "Grizzlies" un Losandželosas "Clippers" dueļa uzvarētāju. Pagaidām šajā sērijā vadībā atrodas "Clippers", kas šorīt pagarinājumā izcīnīja uzvaru ar 101:97. Sērijā Losandželosas komanda vadībā ar 3:1. Rezultatīvākais bija Bleiks Grifins, gūstot 30 punktus, kā arī atdodot septiņas rezultatīvas piespēles, bet Maiks Konlijs zaudētāju labā iemeta 25 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-08 09:26, pirms 12 gadiem
Domājams Clippers tiks arī 2.kārtā, būtu interesants duelis pret Spurs.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-08 09:28, pirms 12 gadiem
kā jau iepriekš izteicos, tad tie Grizzs, kas šosezon PO kārtu sāka no Rietumu 4.pozīcijas un teorētiski bija/ir favorīti sērijā pret Clipps, nav tie Grizzs, kas pagājušajā sezonā sāka tikai kā nr.8! bet, lai nu kā, tālāk par 2. kārtu Clipps nebūs lemts tikt - par maz viņiem spēlētāju ar PO pieredzi...
bet Spurs ir vnk monstri! ka tik Thunder puikiem atkal nesanāk Rietumu finālā pakāst veterānu blicei, šoreiz Spurs...

  +3 [+] [-]

, 2012-05-08 09:36, pirms 12 gadiem
Bostona ar Spurām varētu uzrīkot veterānu finālu! nekas nereāls..

  +2 [+] [-]

, 2012-05-08 09:58, pirms 12 gadiem
eduards fināls rakstīja: Bostona ar Spurām varētu uzrīkot veterānu finālu! nekas nereāls..
Tas tiešām būtu saldais ēdiens - uz to arī ceru

  +1 [+] [-]

, 2012-05-08 11:08, pirms 12 gadiem
Spurs izteikta komandas spēle, kas ir ļoti liels pluss.

     [+] [-]

, 2012-05-08 16:03, pirms 12 gadiem
Ginobili punktu ziņā beidzot nospēlēja savā līmenī. Memfisas komanda ir ar stipru raksturu, taču vairs neiet tik gludi, kad Z-bo vairs nelida trīnīšus un visu citu iespējamo, un citi role playeri nekļūst par pleimeikeriem.