Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Braients un "Lakers" centīsies aizsūtīt atvaļinājumā "Nuggets"

Braients un "Lakers" centīsies aizsūtīt atvaļinājumā "Nuggets"
Kobe Braients
Foto: AFP

Agrā trešdienas rītā plkst. 5.30 pēc Latvijas laika Losandželosā, Staples Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas piekto maču sērijā līdz četrām uzvarām aizvadīs vietējā „Lakers” vienība, kura mērosies spēkiem ar Denveras „Nuggets”. Pašreiz sērijā vadībā ar 3-1 ir „Lakers”.

Cilvēki uzskata, ka Kobe Braients vienmēr vēlas būt tas spēlētājs, kura rokās bumba ir mača izšķirošajās sekundēs. Tomēr tā vienmēr nenotiek. Braients spēles pēdējās sekundēs ir arī gatavs piesaistīt sev vairākus aizsargus un atmest bumbu nepiesegtam komandas biedram, kā tas notika sērijas ceturtā mača izskaņā.

Ja karjeras laikā 33 gadus vecais basketbolists ir spēlējis vienā komandā ar tādiem spēlētājiem kā Dereks Fišers un Roberts Orijs, kuri mača izskaņā nebaidās izdarīt izšķirošos metienus, tad nu Braientam jāuzticas Ramonam Sešonam un Stīvam Bleikam, kuri svētdienas mačā pierādīja, ka mača izskaņā var trāpīt svarīgus tālmetienus.

„Ir lieliski redzēt, ka viņi realizē šos izšķirošos metienus,” tā „Lakers” līderis izteicās pirmdien pēc komandas treniņa. „Pretinieku komandas mača izšķirošajos brīžos man pievērš īpašu uzmanību un uzmana mani, taču, piemēram, Dereks Fišers regulāri tika atstāts nenosegts aiz tālmetienu līnijas, lai arī ir pierādījis savas karjeras laikā, ka var realizēt svarīgus metienus.”

Viena no problēmām, kas izkristalizējās sērijas ceturtā mača pamatlaika pēdējās minūtes laikā, bija tas, ka „Nuggets” vienībai nav viena izteikta līdera, kurš mača noslēgumā izdarītu izšķirošo metienu.
Pieckārtējais NBA čempions Braients neuzskata, ka tā ir galvenā Denveras problēma: „Nav svarīgi, ka komandā ir viens līderis, bet ir svarīgi, ka ir kāds, kurš izšķirošajos brīžos piesaista divus aizsargus uz sevi un spēj atdot piespēli nenosegtam spēlētājam.”

„Cerams, ka mēs gaidāmajā mačā noslēgsim sēriju,” tā „Lakers” centrs Endrjū Bainams. „Es nevēlos doties atpakaļ uz Denveru. Mači, kuros jāizcīna noslēdzošā, ceturtā uzvara sērijā, patiesībā ir visai viegli – ja spēlēsi agresīvi un aktīvi visu maču, tad izdosies pieveikt pretinieku.”

Rietumu konferences pusfinālā „Lakers” un „Nuggets” sērijas uzvarētājs tiksies ar Oklahomsitijas „Thunder” vienību, kura ar 4-0 sērijā pieveica pagājušās sezonas čempionus Dalasas „Mavericks”.

Braients divos Staples Center aizvadītajos mačos kopā guva 69 punktus, bet nākamajos divos mačos, kas tika aizvadīti Denverā, aizsargs kopumā guva 44 punktus, taču arī izpildīja daudz vairāk rezultatīvu piespēļu nekā pirmajos divos mačos.

„Ir lieliski redzēt, ka Kobe izšķirošajos mirkļos uzticas saviem komandas biedriem,” tā Losandželosas kluba galvenais treneris Maiks Brauns. „Pagātnē daudz biežāk tas bija tikai Kobe, bet nu izšķirošajos mirkļos Kobe uzticas gan Pau Gazolam, gan Sešonam.”

Denverai nav tik izteiktu līderu kā Losandželosai, taču tai noteikti ir garāks rezervistu soliņš. Lai arī sērijas ceturtajā mačā „Lakers” otrā plāna aktieri spēja realizēt izšķirošus metienus, tikai Džordans Hils iepriekšējos mačos regulāri ir spējis nospēlēt veiksmīgi. Mets Bārnss, kuram Metta World Peace diskvalifikācijas laikā vajadzētu būt daudz produktīvākam nekā sezonas laikā bija ierasts, sērijā pret „Nuggets” ir realizējis vienu no 14 izmestajiem tālmetieniem..

Tomēr Denvera nespēj izmantot savus veiksmīgi spēlējošos rezervistus, jo „Lakers” vienībai ir izdevies ierobežot „Nuggets” ātros spēlētājus.

„Vēl viss nav beidzies, un šī ir sērija, kurā mēs varam uzvarēt piekto maču,” tā „Nuggets” galvenais treneris Džordžs Karls. „Mums bija daudz labu iespēju izcīnīt uzvaru ceturtajā mačā, tomēr mēs nespējām to izdarīt, un mūs pieveica laba komanda.”

Vai „Bulls”, „Magic” un „Hawks” spēlētāji dosies atvaļinājumā pēc sēriju piektajiem mačiem?

Šonakt Čikāgā, Indianā un Atlantā tiks aizvadīti izslēgšanas turnīra pirmās kārtas piektie mači sērijās līdz četrām uzvarām. „Bulls” savā laukumā centīsies izcīnīt uzvaru un pagarināt sēriju, lai arī komandai mačā pret „76ers” nevarēs palīdzēt ne Deriks Rouzs, ne Žoakims Noā.

Savukārt Indianā vietējā „Pacers” vienība mēģinās noslēgt sēriju un aizsūtīt Orlando „Magic” vienības spēlētājus atvaļinājumā. Bostonas „Celtics” vienību, kura ir vadībā 3-1 sērijā pret Atlantu, sagaida grūtāks uzdevums nekā „Pacers”, jo aizvada mačs izbraukumā, tomēr arī „Celtics” labprāt sēriju noslēgtu jau šonakt.

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 68

  • 11


  +1 [+] [-]

, 2012-05-08 19:18, pirms 12 gadiem
Man jau patīk, ka koefs uz 76ers ir 2.85!

  -3 [+] [-]

, 2012-05-08 19:30, pirms 12 gadiem
Ceru, ka nuggets pagarinâs sêriju.

  +4 [+] [-]

, 2012-05-08 19:38, pirms 12 gadiem
Par LAL

  +1 [+] [-]

, 2012-05-08 19:40, pirms 12 gadiem
domāju, ka Denverai shances maz.

  -2 [+] [-]

, 2012-05-08 19:59, pirms 12 gadiem
Virsrakstam vajadzēja būt "Sessions un "Lakers" centīsies aizsūtīt atvaļinājumā "Nuggets"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-08 20:48, pirms 12 gadiem
Rexis95 rakstīja: Man jau patīk, ka koefs uz 76ers ir 2.85!
tas tpc ka buļļiem ir mājas spēle, vari paskatīties ka vinji vienmēr dod lielāku koeficentu tiem kas spēlē izbraukumā, neatkarīgi no tā kas ir favorīts, tā bija arī LA pret DEN

  -2 [+] [-]

, 2012-05-08 20:50, pirms 12 gadiem
Un jā, leikeri paņems
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-05-08 21:28, pirms 12 gadiem
hawki, magici, nuggeti, tiks aizsūtīti atvaļinājumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-08 22:39, pirms 12 gadiem
masalskis1234 rakstīja: Aizsūtīs pensijā.
Braientam 38pt +9reb +7 ass.
Nu jau ar sadevi status

  -2 [+] [-]

, 2012-05-08 23:00, pirms 12 gadiem
masalskis1234 rakstīja: Aizsūtīs pensijā.
Braientam 38pt +9reb +7 ass.
Šādi statistikas ailes var aizpildīt tikai viens cilvēks NBA, un tas nav kobe

  -1 [+] [-]

, 2012-05-09 00:22, pirms 12 gadiem
Richels rakstīja: Šādi statistikas ailes var aizpildīt tikai viens cilvēks NBA, un tas nav kobe
tas jau nekas ka viņš daudzas reizes tās ir aizpildījis daudz iespaidīgāk vne?

     [+] [-]

, 2012-05-09 14:36, pirms 12 gadiem
enzo360 rakstīja: tas jau nekas ka viņš daudzas reizes tās ir aizpildījis daudz iespaidīgāk vne?
kobe iespaidīgi prot atzīmēties tikai vienā statistikas ailē