Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vēlēšanām nepielaistais Šteinbergs: "Šis lēmums ir noziegums pret futbolu"

Agris Suveizda

Vēlēšanām nepielaistais Šteinbergs: "Šis lēmums ir noziegums pret futbolu"
Vladimirs Šteinbergs. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Vēlēšanu komiteja valdes vēlēšanām apstiprināja tikai trīs no četrpadsmit kandidatūrām, četrām personām deva divas dienas laika novērst iesnieguma trūkumus, bet pārējo septiņu kandidātu, kuri nesavāca vismaz 14 derīgus biedru parakstus, iesniegumi ir noraidīti – viņi var šo lēmumu apstrīdēt trīs dienu laikā.

Komiteja neapstiprināja nevienu no diviem prezidenta amata kandidātiem un nevienu no četriem viceprezidenta amata kandidātiem. Tiesa gan, ja prezidenta kandidātam Vadimam Ļašenko un viceprezidenta kandidātiem Olafam Pulkam un Sergejam Kovaļovam ir dota iespēja novērst nepilnības integritātes anketā, tad prezidenta kandidāta Sanda Ģirģena un viceprezidenta kandidātu Maksima Miņejeva un Vladimira Šteinberga iesniegumi ir noraidīti pilnībā.

Daugavpils Olimpiskā centra valdes loceklis un LFF Klubu sacensību komitejas loceklis Vladimirs Šteinbergs sarunā ar Sportacentrs.com asi kritizēja Vēlēšanu komitejas darbu: "Es uzskatu, ka tas ir noziegums pret futbolu! Noteikti vērsīšos Apelāciju komisijā, un, cik zinu, ne es vienīgais – apelācijas jau tiek gatavotas. Tā kā tika klaji pārkāpta noteiktā vēlēšanu procedūra, iespējams, došos arī uz tiesu. Noraidītajiem kandidātiem netika dota nekāda iespēja labot kļūdas, lai gan procedūra paredz, ka par neprecizitātēm bija jāziņo divu dienu laikā pēc pieteikumu iesniegšanas beigu termiņa. Neviens šādu informāciju nesaņēma, tādēļ arī nosprieda, ka nepilnību acīmredzot nav."

Pieteikšanās beigu termiņš bija 25. martā, līdz 1. aprīlim bija paredzēts laiks trūkumu novēršanai, bet līdz 8. aprīlim komitejai būtu galīgi jāizskata iesniegumi, federācijai par apstiprinātajiem kandidātiem paziņojot 9. aprīlī. Tādējādi, ja kandidātu sacītais atbilst patiesībai, teju visi šie datumi netika ievēroti – kandidāti izziņoti dienu agrāk, toties par atteikumiem paši kandidāti esot uzzinājuši tikai vakar jeb krietni vēlāk, nekā cerējuši. "Pieteikšanās pēdējā dienā speciāli zvanīju komitejas priekšsēdētājai [Ingai Kačinskai], lai pārliecinātos, ka varēs pieteikumus labot, ja to vajadzēs darīt, jo iesniedzu tikai 14 parakstus – kaut arī varēju daudz vairāk – un apzinājos, ka kāds no tiem beigās varētu nebūt derīgs," sacīja Šteinbergs.

"Saņemtajā vēstulē man nemaz nebija norādīts, cik daudz, kuri paraksti un kādēļ nav derīgi. Ja, piemēram, [Jānim] Engelim bija minēts, ka paraksts nav derīgs, jo biedrs parakstījies vairākkārt, tad man nekāda paskaidrojuma nebija. Bija tikai minēts, ka derīgs nav vairāk kā viens paraksts," turpināja Šteinbergs, kura iesniegumā no Virslīgas klubiem bija "Riga" FC paraksts, tāpat bija arī virkne mazo klubu un futbola skolu. Viņš arī pieļāva, ka šādi masveida atteikumi varētu būt arī aizkulišu spēlītes. "Atliek tikai paskatīties, kuriem ir atteikts un kuri varētu būt uzskatāmi par nevēlamiem. Daudzi uzskata, ka es, [Guntars] Indriksons, [Anastasija] Kučinska ir Ģirģena komandā – lai gan es neesmu nevienā komandā."

Četriniekam, kuriem atrastas nepilnības integritātes anketā, ir dotas divas dienas laika, taču to novēršana visdrīzāk nebūs liela problēma. Vadims Ļašenko, kurš uz LFF prezidenta amatu pieteicās otro reizi pēc kārtas, sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka viņa iesnieguma problēma ir saistīta ar LTFA prezidenta amatu: "Man nav norādīts iespējamais interešu konflikts, ņemot vērā manu amatu LTFA. Šodienas laikā papildināšu pieteikumu un to iesniegšu. Līdzīgi ir arī pārējiem – viņiem jāuzrāda, ka var būt interešu konflikts viņu ieņemamo amatu klubos dēļ. Kad tas tiks norādīts, pieteikumu vajadzētu apstiprināt." Laboto pieteikumu jau esot nosūtījis pašreizējais viceprezidents un Tukuma sporta skolas vadītājs Sergejs Kovaļovs. Viņš portālam Sportacentrs.com atklāja, ka nav norādījis, ka ir futbola kluba "Tukums 2000" valdes loceklis. Kovaļovs apstiprināja, ka jau ir nosūtījis izlabotu pieteikumu un tagad gaida atbildi. Divas dienas laika dotas arī JDFS "Alberts" valdes priekšsēdētājam Olafam Pulkam un FC "Daugavpils" ģenerāldirektoram Naurim Mackevičam. "Tā kā esmu divās organizācijās, man jāiesniedz papildus dokumenti iespējamā interešu konflikta dēļ," portālam Sportacentrs.com apstiprināja Mackevičs.

Jau nakts laikā sociālo tīklu vietnē Facebook nepielaišanu vēlēšanām komentēja valdes kandidāts Guntars Indriksons, kurš ir LFF Infrastruktūras un reģionālās attīstības komitejas loceklis: "Nakts melnumā esmu saņēmis paziņojumu no LFF vēlēšanu komitejas. Ai, nē, es tāds neesmu vienīgais, esot saņēmuši visi! Kuluāros runā, ka lielākā daļa no potenciālajiem kandidātiem ir noraidīti! Tai skaitā arī es. Runā, ka no divi prezidenta kandidātiem, trīs viceprezidenta kandidātiem un astoņiem valdes locekļa kandidātiem skrupulozo atlasi ir izgājuši tikai trīs. Patiesi skrupulozi! Katram kandidātam savs. Es neesmu vienīgais. Visiem paziņots, ka var apstrīdēt lēmumu. Par ko cepiens? Man konkrēti kreņķis ir par trīs lietām:

1. iemesls, kāpēc man ir atteikta iespēja kandidēt – viens trūkstošs paraksts uz vienas atbalsta vēstules, ja neskaita to otro, kur kāds, par kuru es nezinu, ir parakstījies diviem kandidātiem, 2. man atbilstoši LFF mājas lapā minētajā laikā neinformēja par kļūdu un nedeva iespēju labot konstatēto kļūdu, lai arī to varēju labot apmēram piecās minūtēs, jo trūkstošais dokuments man jau sen ir pieejams, bet kļūdas pēc nebija pievienots, 3. un tad jau statūtu 8. panta 3. punkta pārkāpums, kas man nedeva iespēju labot kļūdu. Nu tas jau tāpat ir publiski aizgājis [norādīta saite uz portālu Delfi], ja nebūtu, tad publiski savas emocijas klusiņām rakstot noklusinātu un nepublicētu neko, tikai rakstītu oficiālu sūdzību.

Zinot, ka līdzīga situācija ir praktiski visiem, ar šo publiski lūdzu LFF vēlēšanu komiteju atzīt savas kļūdas un: 1. cilvēcīgi ar katru kandidātu sazināties un paskaidrot neatbilstību, 2. nevis paziņot, ka kāds biedrs ir parakstījis dubultā, bet konkrēti, kurš (taisīt masveida apzvanīšanu nudien neuzskatu par jēgpilnu pasākumu, jo var gadīties, ka biedrs nemaz nezina par savu kļūdu, jo procesā bija neliels apjukums, šis bija jauns process), 3. ņemot vērā, ka kongress uz nenoteiktu laiku ir pārcelts,- dot laiku vismaz līdz nākamajai pirmdienai (13.04.2020) iesniegt trūkstošos dokumentus vai precizējumus - tas kurš to var, jo var jau gadīties, ka ir kāda neatbilstība, kas nav labojama. Šie trīs punkti, ja tiks izpildīti ātri, atrisinās šo problēmu daudz mazāk sāpīgi visiem. Ak nē, šis nav aicinājums uz kašķi, tikai lūgums nepārvērst visu par farsu. Savu trūkstošo dokumentu nosūtīšu jau šonakt, citiem iespējams tik operatīvi nesanāk. Veiksmi darbos!"

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/guntars.in...

  +3 [+] [-]

, 2020-04-08 10:45, pirms 4 gadiem
šteinbergam pietiek ieklepoties, ka tas uzreiz ir atspīguļots SC

  +2 [+] [-]

, 2020-04-08 10:47, pirms 4 gadiem
noziegums pret Latvijas furbolu ir UEFA neiesaistīšana bardaka sakārtošanā...

  +2 [+] [-]

, 2020-04-08 10:48, pirms 4 gadiem
Nu tur izskatās pēc tīrākās mafijas

  +2 [+] [-]

, 2020-04-08 11:16, pirms 4 gadiem
coman rakstīja: šteinbergam pietiek ieklepoties, ka tas uzreiz ir atspīguļots SC
pašlaik pietiek ieklepoties pie mājas basketbola groza, lai tas būtu jau vērts sporta portāliem.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-08 11:35, pirms 4 gadiem
Latvijas futbols

  +1 [+] [-]

, 2020-04-08 11:46, pirms 4 gadiem
Nu raujas raujas sušķis pie siles. Pat ar to dažu klubeļu atbalstu!

  +2 [+] [-]

, 2020-04-08 11:58, pirms 4 gadiem
Kauns, kur tagad lielie kliedzēji, ka LFF valda bardaks. Kaut kā vairs neko nedzird no Mettas pārstāvjiem un mazā vīreļa.

  +4 [+] [-]

, 2020-04-08 12:37, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: noziegums pret Latvijas furbolu ir UEFA neiesaistīšana bardaka sakārtošanā...
UEFA / FIFA ļoti cieši atbalstīja Vēlēšanu komisijas izveidi (un iepriekš apstiprinātos statūtus) un tagad redzam augļus! Šis ŽUKA protežē tagad bļauj, ka redzot nevarēs būs viceprezidents.
Atgādināsim vēlreiz, ka, Šteinbergs savulaik notinās no LFF dēļ AIZODOMĀM par visādām netīrām spēlītēm. Un jau pēc mēneša strādāja pie Žuka! Domā, ka visi aizmirsuši par viņu!
Biedri, neesiet idioti, šādus pa gabalu. Lai sēž savā Daugavpilī.

  +5 [+] [-]

, 2020-04-08 13:19, pirms 4 gadiem
Вор должен сидеть в тюрме
Slēpts komentārs: otins

  +1 [+] [-]

, 2020-04-08 13:40, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Cilvēkus ar lieko svaru vajadzētu automātiski izsvītrot no kandidātiem uz vadošiem amatiem sporta federācijās. Viņi nerūpējas par savu fizisko formu un rāda sliktu piemēru.
Vienkārši ģeniāls komentārs, kuru negaidīju no PARista Otiņa! Tad jau var Kiru Lipmanu droši iecelt par VISU sporta federāciju vadītāju! Ne viņam ir problēma ar lieko svaru, ne ar kādām kaitēm, ideāls vīrietis labākajos gados!

  +1 [+] [-]

, 2020-04-08 13:54, pirms 4 gadiem
🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
Šis atgādina Imanta Parādnieka cepienu par to, ka netika Saeimā ievēlēts.
Kas ir noziegums pret futbolu??? Tas, ka nevar pārvarēt balsu slieksni, lai iekļūtu kaut kur???
Tas ir gluži kā par noziegumu saukt to, ka partija, kura nepārvar 5%, netiek iekļauta Saeimā

  +1 [+] [-]

, 2020-04-08 14:17, pirms 4 gadiem
Šausmas par te kandidātiem.
Kā Gunča aizgāja tā sākās bezpriģels.
Labi Gunča arī jau nav nekāds paipuisītis.
Piemēram, Ļaščenko vajadzētu latviski pamācīties normāli runāt. 30 gadi pagājuši un nav spējis iemācīties. Tas jau par kaut ko liecina.

  -2 [+] [-]

, 2020-04-08 14:46, pirms 4 gadiem
Mīnusu skaits pie mana komentāra atbilst SC lietotāju skaitam ar lieko svaru.

     [+] [-]

, 2020-04-08 22:32, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Mīnusu skaits pie mana komentāra atbilst SC lietotāju skaitam ar lieko svaru.
Apsveicu ar "Dienas !diota" titula izcīnīšanu!