Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sentluisas "Blues" dzelzs vīrs Boumīsters pagarina līgumu arī uz nākamo sezonu

Agris Suveizda

Sentluisas "Blues" dzelzs vīrs Boumīsters pagarina līgumu arī uz nākamo sezonu
Džejs Boumīsters. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Sentluisas "Blues", kas ar 99 punktiem 82 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņēma trešo vietu un Stenlija kausā spēlēs pret Vinipegas "Jets", pēc regulārās sezonas beigām paziņojusi par līguma parakstīšanu ar 35 gadus veco aizsargu Džeju Boumīsteru.

Šosezon beigsies Boumīstera piecu gadu un 27 miljonus jeb vidēji 5,4 miljonu ASV dolāru vērtais līgums, bet nu viņš sadarbību ar "Blues" pagarinājis vēl uz gadu, nākamajā sezonā saņemot 3,25 miljonus dolāru. Šajā sezonā Boumīsters aizvadīja 78 spēles, sakrājot 17 (3+14) punktus, 40 soda minūtes un negatīvu lietderību -3.

Karjeru Boumīsters sāka Floridas "Panthers", kas viņu 2002. gadā draftēja ar trešo numuru, bet 2009. gadā pievienojās Kalgari "Flames". 2011. gada martā Boumīsters aizvadīja 486. spēli pēc kārtas un laboja Kārlim Skrastiņam piederošo aizsargu rekordu. Kanādieša lieliskā sērija 2014. gada novembrī apstājās pie 737. spēles, kas tobrīd bija piektā ilgākā sērija līgas vēsturē. Šajā sezonā par jauno rekordistu starp aizsargiem kļuva Kīts Jendls no Floridas "Panthers" (797 spēles).

"Flames" netiekot izslēgšanas spēlēs un sākot pārbūvi, Boumīsters piekrita atteikties no punkta par neaizmainīšanu un 2013. gada 1. aprīlī tika aizmainīts uz Sentluisas "Blues", kas pretī deva Marku Kundari, Reto Berru un drafta pirmās kārtas izvēli. Tieši 2013. gada vasarā Boumīsters vienojās par jaunu līgumu uz piecām sezonām.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/blues/news/blue...