Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

ASV izlasi trešo gadu pēc kārtas vadīs "Red Wings" galvenais treneris Blešils

Agris Suveizda

ASV izlasi trešo gadu pēc kārtas vadīs "Red Wings" galvenais treneris Blešils
Džefs Blešils. Foto: Reuters/Scanpix

ASV hokeja izlases ģenerālmenedžeris Kriss Drūrijs paziņojis, ka valstsvienības stūre trešajā pasaules čempionātā pēc kārtas uzticēta Džefam Blešilam.

Pirms tam strādājis Amerikas Hokeja līgā un 2013. gadā arī ieguvis Kaldera kausu, 2015. gada jūnijā Džefs Blešils kļuva par Detroitas "Red Wings" galveno treneri. Stenlija kausā Blešils ieveda tikai pirmajā sezonā, taču par spīti trim tukšajām sezonām šā mēneša sākumā līgums ar Blešilu tika pagarināts.

Blešils ASV izlasi vadījis arī divos iepriekšējos pasaules čempionātos. Pirmajā turnīrā amerikāņi izstājās ceturtdaļfinālā, toties pirms gada izcīnīja bronzu, cīņā par trešo vietu apspēlējot kanādiešus (4:1). Blešils līdzi uz izlasi paņēmis savu palīgu Denu Bailsmu, kurš divus gadus vadīja Bufalo "Sabres" un bija Zemgus Girgensona galvenais treneris. Arī Bailsmam, kurš 2014. gadā bija ASV olimpiskās izlases galvenais treneris, šis būs trešais pasaules čempionāts pēc kārtas. Toties Blešila asistentu pulku papildinājis Ņūdžersijas "Devils" galvenais treneris Džons Hainss un Kevins Raiters, kurš par vārtsargu treneri strādājis virknē ASV jaunatnes izlašu.

ASV pasaules čempionātā spēlēs Košices grupā, tiekoties ar Kanādu, Somiju, Vāciju, Slovākiju, Dāniju, Franciju un Lielbritāniju. Piekrišanu doties uz pasaules čempionātu jau devis 25 gadus vecais Floridas "Panthers" uzbrucējs Frenks Vatrano, kurš šosezon 81 spēlē tika pie 39 (24+15) punktiem, 38 soda minūtēm un negatīvas lietderības. Pagaidām vienīgo reizi pasaules čempionātā Vatrano ir piedalījies 2016. gadā, desmit spēlēs sakrājot astoņus (3+5) punktus.

Izmantotie resursi:
https://teamusa.usahockey.com/news_...
https://twitter.com/JamesonCoop/sta...

  -3 [+] [-]

, 2019-04-08 22:20, pirms 5 gadiem
Un vel vares vadit turpmakos 50 gadus jo Detroita netiks playoffos vel ilgi 😅😅😅

GG BLACKHAWKS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-09 17:45, pirms 5 gadiem
Blackhawks jau nakosgad bus chempi!😉