Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gongadze: "Gribu kļūt par rezultatīvāko Virslīgā un ar komandu uzvarēt čempionātā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gongadze: "Gribu kļūt par rezultatīvāko Virslīgā un ar komandu uzvarēt čempionātā"
"Daugavas" gruzīns Mamuka Gongadze
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Pēc Virslīgas 3. kārtas spēles, kurā Rīgas "Metta/LU" nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Daugavpils "Daugavu", iespaidiem par spēli dalījās abu komandu treneri Andris Riherts un Ravils Sabitovs, kā arī "Daugavas" uzbrucējs Mamuka Gongadze, kurš atklāja savus ambiciozos mērķus.

Tikai uz maiņu nāca pagājušās sezonas Virslīgas otrs rezultatīvākais spēlētājs Mamuka Gongadze, kura parādīšanās laukumā gan uzreiz saasināja Daugavpils "Daugavas" spēli uzbrukumā. Tieši gruzīnu Gongadzi, kurš guva izlīdzinošos vārtus, Sportacentrs.com pēc mača nedaudz iztaujāja. Viņš sacīja: "Kāpēc neuzvarējām? Uz šāda mākslīgā laukuma ir ļoti grūti saspēlēties, normāli spēlēt. Jā, Rīgas "Daugavu" uz šī paša laukuma apspēlējām ar 4:0, taču tā bija cita spēle. Kā patika "Metta"? Ļoti patika, komanda ar raksturu, kas cīnījās līdz pēdējam. Kāpēc nebiju pamatsastāvā? Tā ir trenera kompetence. Jā, pārdzīvoju, ka tā. Kāds ir mans personīgais mērķis šosezon? Kļūt par Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju! Komandai? Tikai un vienīgi čempionu tituls!"

Pēcspēles preses konferencē ar iespaidiem par spēli dalījās "Mettas/LU" treneris Andris Riherts un "Daugavas" treneris Ravils Sabitovs. Sabitovs: "Atbraucām uz šejieni pēc uzvaras, lieliski visu zinājām par pretiniekiem. Diemžēl ielaidām neobligātus vārtus un nonācām sarežģītā situācijā. Visu spēles laiku mēģinājām gūt vārtus, centāmies, taču galarezultātā izdevās iesist tikai vienus. Kāpēc tik bāls 1. puslaiks pretstatā labam 2. puslaikam? Nepiekritīšu, ka tie bija tik dažādi, man patika abi puslaiki manas komandas izpildījumā. Kāpēc tik jūtami pamainīju sākumsastāvā un rezervē atstāju Gongadzi? Ziniet, mums ir ļoti konkurētspējīga komanda, varam spēlēt pēc ļoti dažādām shēmām, tāpēc variēju. Kāds manā skatījumā ir Latvijas čempionāta līmenis un kur varētu būt "Daugavas" vieta tajā? Pēc trim kārtām joprojām pāragri spriest - to varēšu pateikt tikai pēc sezonas, jo viens aplis var būt kvalitatīvs, cits sliktāks. Vēl jau ir tikai pavasaris. "Metta" šodien parādīja īstu raksturu un precīzi prata izmantot savas stiprās puses, lai sasniegtu rezultātu."

Riherts: "Tieši tāpat kā "Daugava", arī mēs šodien gribējām izcīnīt uzvaru. Uzskatu, ka mēs bijām tuvāk uzvarai nekā pretinieks. Pratām noslāpēt "Daugavas" spēlētājus. Viņiem padevās bīstamas standartsituācijas, pēc kuras arī ielaidām vārtus. Taču arī mums bija iespējas iesist vēl pretuzbrukumos. Kāpēc bija vārtsargu rokāde? Es uzticos abiem mūsu vārtsargiem, un arī Kristers Putniņš tāpat jā jebkurš cits futbolists mūsu komandā ir gatavs spēlēt Virslīgā, ko šodien arī pierādīja. Varam izmantoti abus vārtsargus. Situācija ar savainojumiem? Par Artjomu Zotovu [guva savainojumu šodien - aut.piez.] vēl neko nezinu, Marsels Vapne ir ārā uz trim nedēļām, Rūdolfs Puķītis, ceru, nākamnedēļ varēs mums pievienoties. Ar Gati Kalniņu [arī priekšlaicīgi šodien pameta laukumu - aut.piez.], ceru, arī viss būs kārtībā. Priedēna debija? Viņš ir malacis - mazliet nervozēja, taču vairāk vai mazāk ar viņa un visu pārējo manu spēlētāju sniegumu esmu apmierināts. Vai visos mačos spēlēsim tik sīksti kā līdz šim? Mēs nenorokamies aizsardzībā, spēlējam brīvi, droši, atklāti. Protams, sezonas sākumā sevi jāpierāda kā cīnītājus, un ceru, ka vasarā rādīsim pārliecinošāku sniegumu."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-08 21:38, pirms 12 gadiem
Kad sāksi strādāt arī tā, kā treneris prasa un pieaudzēsi kājas muskuļiem masu, tad parunāsim par reāliem mērķiem. Pagaidām kā slinkums, un manas sievas mātes spičku kājām viņam vairāk nekas nav.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-09 10:33, pirms 12 gadiem
izskatas ā no ''nasha Russia'' un joko arī tāpat